neyse görmek bana nasip olacak o zaman da ben sana anlatýrým
neyse görmek bana nasip olacak o zaman da ben sana anlatýrým
Ben 4 yýldýr Malatya'dayým.Çok güzel bir þehir asla piþman olmayacaksýn.Sosyallik bakýmýndan Antep'ten sosyal,kabuðunu kýrmýþ birþehir.Hayat çok pahalý deðil.Makul ölçülerde herþeyin fiyatý.Yeþili suyu zaten söylenmez yaþanýr.Yani ideal yaþantýlý þehirlerden birisi.Isýnma ya kömür ya da doðal gaz aile yapýlýyor.Son 10 yýllýk yeni binalar hep doðal gaz ile ýsýnýyor.Kýþý çok sert deðil ama yine dde þakaya gelmez.Yazý sýcak ama geceleri agustosta bile üzerini örtüp uyuduðun bir yayla havasý var.Kanalboyu,kernek sivas caddesi,çöþnük,zafer mahallesi,fuzuli güzel mekanlarý arasýnda.Eski ve yeni malatya diye iki ayrý yerleþim birimi var eski malatya battalgazi ilçesi oldu þu anda.
Kayýsýsý,kirazý üzümü,elma'sý,kýzý,kar'ý,analý kýzlý köftesi,kaðýt kebabý,Türk çayý...)yine de yardýmcý olabileceðim bir konu olursa özele mesaj at dönerim ben.Ev vs. konusunda...
Yolculuk ne zaman, Nizip'i unutmazsýn inþallah.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Nazým kardeþim hayýrlý uðurlu olsun.Þimdiden bir an önce gideyim diye can atýyorsundur.
Herkes öyle güzel anlatmýþ ki.
Babam öðretmenliðinin 2-3 yýlýný Malatya'da geçirmiþ.Çok güzel anýlarý olduðunu anlatýr durur.Yemekleri içinde hep olumlu þeyler duydum.Zaten Mahmut'un da dediði gibi Türkiye'nin içi.
Gider vazifeni yaparsýn,uymazsa,nizip com.da konu açarsýn,herkes yine sana yardýmcý olur.
nakliyeci oldugum için malatyayý çok iyi bilirim gönül rahatlýgý ile gidebilirsin insanlarý çok sýcak kanlýdýr yeni görevvinde baþarýlar dilerim zaten pazargünü bende ordaydým tayin götürmüþtüm.