hazirim.ben cevapi verene kadar mamet amminin yanina get bak sana ne dimis
hazirim.ben cevapi verene kadar mamet amminin yanina get bak sana ne dimis
MeLeq ÞeyTAn oLurSa....
KURALLAR :
1) Beþ farklý renkte beþ ev var,
2) Her evde beþ farklý ülkeden birer kiþi oturuyor,
3) Bu evlerde yasayan kiþiler;
- Farklý marka içki içiyor
- Farklý marka sigara içiyor
- Farklý cins hayvan besliyor,
4) Sigara, içki ve hayvanlarýn hiçbiri ayný cins deðil.
VERILEN BÝLGÝLER :
1) Ýngiliz kýrmýzý evde yaþýyor.
2) Ýsveçli köpek besliyor.
3) Danimarkalý çay içiyor.
4) Beyaz evin solunda yeþil ev var.
5) Yeþil evin sahibi kahve içiyor.
6) Kuþ bakan kiþi Pall Mall marka sigara içiyor.
7) Sarý evin sahibi Dunhill marka sigara içiyor.
8) Tam merkezdeki evde yasayan kiþi süt içiyor.
9) Norveçli ilk evde oturuyor.
10) Kedi besleyen kiþinin evinin yanýndaki evde oturan kiþi Blend marka sigara içiyor.
11) Dunhill marka sigara içen kiþinin evinin yanýndaki evde oturan kiþi at besliyor.
12) Blue Master marka sigara içen kiþi ayný zamanda bira içiyor.
13) Alman Prince marka sigara içiyor.
14) Mavi evin yanýnda oturan kiþi norveçli.
15) Su içen kiþinin komþusu Blend marka sigara içiyor.
SORU : Balýðý besleyen kimdir?
Gözlerimdeki yansýman Senden öte bir Sen, Sana verecegim o can Benden öte bir Ben...
bu soruyu dünyada sadece %2 lik kýsým cevaplayabiliyomus o yüzden cevaplayamazsanda üzülme))))) ben sabaha kadar beklerim
Gözlerimdeki yansýman Senden öte bir Sen, Sana verecegim o can Benden öte bir Ben...
cevapladim ya.iclerinden biri besliyordur diye
MeLeq ÞeyTAn oLurSa....
1.EV : Sarý Ev - Norveçli oturuyor, Dunhill marka sigara içiyor, Su içiyor, Kedi besliyor.
2.EV : Mavi Ev - Danimarkalý oturuyor, Blend marka sigara içiyor, Çay içiyor, At besliyor.
3.EV : Kýrmýzý Ev - Ýngiliz oturuyor, Pall Mall marka sigara içiyor, Süt içiyor, Kuþ besliyor.
4.EV : Yeþil Ev - Alman oturuyor, prince marka sigara içiyor, kahve içiyor, BALIK besliyor.
5.EV : Beyaz Ev - Ýsveçli oturuyor, Blue Master marka sigara içiyor, bira içiyor, köpek besliyor.
offff ben o %2 lik kisma gircem.aksam aksam fena aldim benden hirsini helal olsun az bekle 10 dakka yogunlasmam lazim.sen get yol üstü siirimle riyakarim beni oku)ben hemen düsüncem
MeLeq ÞeyTAn oLurSa....
bir soru var aklýmda ama cevabýný gercekten bende bulamadým onu sorsam sana olurmu yardýmcý olursan sevinirim))))))))))))))
tabi neden olmasin)iyimi adam konu acmis bizde icine ettik
))))
MeLeq ÞeyTAn oLurSa....
3 arkadaþ bir markete giderler.Orada bir radyo görüp almak isterler.Radyonun fiyatý 30 YTL 'dir.her biri 10'ar YTL verip bir radyo alýr ve çýkarlar.Daha sonra market sahibi farkederki radyonun gerçek fiyatý 25 YTL 'dir.çýraðýna 5 YTL'yi verip bunu adamlar arasýnda eþit olarak paylaþtýrmasýný ister.Sonuçta adamlardan yanlýþlýkla 5 YTL fazla almýþtýr.Çýrak yolda giderken kendi kendine düþünür ve derki ''-ben bu 5 YTL'yi adamlara eþit olarak paylaþtýramam.En iyisi ben onlara 3 YTL'yi paylaþtýrayým kalan 2 YTL 'yide cebime atayým.''Böyle düþünmüþ çýrak ve düþündüðünüde yapmýþ.3 YTL 'yi adamlar arasýnda eþit olarak(yani her birine birer YTL vermiþpaylaþtýrmýþ ve 2 YTL'yide cebine indirmiþ.Þimdi gelelim sorunun can alýcý kýsmýna
adamlara birer YTL'sini verince; herbiri 10 'ar YTL vermiþ olan adamlar þimdi 9 'ar ytl vermiþ oluyorlar radyo için.adam baþý 9 YTL 3 kiþiden radyo için verilen para ne yaptý 27 YTL..eeee 2 YTL' de çýrak cebine attý 29 YTL. Þimdi söyleyin bakalým 1 YTL nereye gitti...
yalnýz bu soruyu þöyle düþünmeyeceksiniz.''3 YTL adamlarda 2 YTL çýrakta toplam 5 YTL.. olur.''fakat çýrak adamlara 1 YTL lerini geri verince herbiri 9'ar YTL den 27 YTL vermiþ oluyorlar.bizim bu problemde bulmamýz gereken baþtaki 30 YTL' dir.
bu soruyu ben cok sordum hatta nizip kom üyelriyle toplanmistik bi ara onlara sordum bilemediler.bende cevabini bilmiyorum.ayrica cok kötüsün adamin konusunu dagittin)))
MeLeq ÞeyTAn oLurSa....
ama söyle mantik yürütebiliriz.30 i bosver sen-25 ytl degilmi radyo?9 ar verirlerse 27 eder 2 de cirakta kalir 27-2 25 eder
MeLeq ÞeyTAn oLurSa....