Bu elektrik sayaçlarý mecburen dýþarý çýksýn diyenler,bunun masrafýný ödemeleri gerekir.Nizip'te birçok mahalle halký fakirlikten periþan haldeler.Birde sayaçlarýn dýþarý çýkarýlmasý ayrýca bir ekonomik yük getirmiþtir.
Bu elektrik sayaçlarý mecburen dýþarý çýksýn diyenler,bunun masrafýný ödemeleri gerekir.Nizip'te birçok mahalle halký fakirlikten periþan haldeler.Birde sayaçlarýn dýþarý çýkarýlmasý ayrýca bir ekonomik yük getirmiþtir.
Türkiye Muhtarlar Derneði Nizip Þubesi Baþkaný
Ýstasyon Mahallesi Muhtarý
Dede KILIÇ
tel : 0.342 518 23 09
cep: 0 544 518 23 09
0 535 246 64 54
ayrýca ben bir konuya deðinmejk istiyorum neden nizipte sýk sýk elektrik kesiliyor son iki yýla kadar böyle birþey yoktu ne olduysa son iki yýldýr oldu bir yaðmur yaðýyor elektrik kesiliyor allahtan nizip e kar yaðmýyor kar yaðsa 1 ay ekektrik vermezler
GAZÝKENT ÜNÝVERSÝTESÝ
SÝYASET BÝLÝMÝ VE ULUSLAR ARASI ÝLÝÞKÝLER
sayaçlarýn dýþarý alýnmasý çok saçma organize sanayiideki gibi gsm üzerinden okunsun sanayii de bunu tedaþ yaptý masrafý sanayiciye yüklemedi evlerdede yapsýnlar sayaçlarý istedikleri anda okuyup görebilirler
Buda bir çözüm olmakla birlikde, madem bir masraf kapýsý açýldý, kartlý sayaçlara geçilebilirmiydi acaba ? En azýndan yeni abonelikler kartlý olmakla birlikde, eskilerede bir süre tanýnýrdý.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
tedaþ tirilyonlarca lira yatýrým yapýyor þebekeyý iyileþtirmek ve kesýntýsý enerjý saglamk için.yeraltý kablosu cekýyor trafo dýkýyor dýrek dýkýyor...siz 60 70 ytl masraf yapýp sayacý dýsarý alýn dediði zaman .onuda tedaþ tan beklýyorsunuz..netice de tedaþ bi þirket ..siz 10 liralýk elektýrk parasý verýp 7 lýra toplarsanýz zarar edersiniz...ben idda edýyorum nizipte kaçak oraný gecen yýla göre 100 de 85 düþmüþtür...þu an kýþ ayýndayýz ve elektýrk kesýnýtýsý fazla yok..havalar soguk oldugu halde..size geeçn yýlýn arýza istatiski ile bu yýlýn arýza istatýsklerýný verebýlýrým günlük..o zaman farký görursunüz..
özellikle özelleþtikten sonra tedaþ herkesi hýrsýz sanýyor. karakol ve mahkemenin yollarýný bilmeyen vatandaþlara elektrik hýrsýzý muamelesi yaparak onurlarýyla oynamýþlardý bir zamanlar,. yine cezalarla ayný senaryolarmý tekrarlanacak.kuzu milletiz kuzu.
Konuyu açan arkadaþ bu konu için teþekkürler ama tam açýklama yapmamýþ;4 kat ve üstü sayaç dýþarýya alýnmak zorunda deðil bunuda barim ben bildirim tek katlý müstakil olan iþ yerleri ve evler dýþarýya almak zorunda ayrýca bunu dýþarýya almadaki amaç kaçak elektrikði önlemek bildiðiniz gibi kaçak elektriklerinde faturasýný bizler ödüyoruz biraz duyarlý olup zorluk çýkarmýyalým...![]()
Hayri Murat Bakýrcý
tedaþ elektirik kaçaklarýný önlemek için en ucuz maliyetli olarak bu sistemi bulmuþ galiba![]()
sen bana ýþýk ver yeter bende filiz çok
tedaþ tirilyonlarca lira yatýrým yapýyor þebekeyý iyileþtirmek ve kesýntýsý enerjý saglamk için.yeraltý kablosu cekýyor trafo dýkýyor dýrek dýkýyor...siz 60 70 ytl masraf yapýp sayacý dýsarý alýn dediði zaman .onuda tedaþ tan beklýyorsunuz..netice de tedaþ bi þirket ..siz 10 liralýk elektýrk parasý verýp 7 lýra toplarsanýz zarar edersiniz...ben idda edýyorum nizipte kaçak oraný gecen yýla göre 100 de 85 düþmüþtür...þu an kýþ ayýndayýz ve elektýrk kesýnýtýsý fazla yok..havalar soguk oldugu halde..size geeçn yýlýn arýza istatiski ile bu yýlýn arýza istatýsklerýný verebýlýrým günlük..o zaman farký görursunüz..
-ewet bunlarý yapabilirsiniz ama hiç iþi tam tekbir yapamýyorsunuz iþin üzerinde durmuyorsunuz ki yaklaþýk 3 4 ay önce fýstýk hali esnafýndan para topandý yeni trafo için !
çalýþmalara baþlandý fýstýk halinin altýný üstüne getirdiniz
cumartesi günü geldi tedaþ yetkilileri iþ yerinin önünü eþtiler buraya toprak hattý atacaðýz dediler pazar günü yapýlacak dediler pazartesi geldim birþey yok
salý geldi birþey yok
çarþamba geldi yine birrþey yok 1 hafta geçti fýstýk halinin kapýsýnda araçlarýnýzý gördüm ve olaný biteni söyledim adamýn bana söyledine bakýn orayý belediye yapacak !!
babam müdürlüðü aradý konuþtu ekip geldi unutmuþlar!!!
araya fýstýk sezonu girdi rezilliði görmelisiniz..
aydýnlatma yok aydýnlatma direkleri atýl bir vaziyette .... yapýlýldý ama habere çýktýktan sonra yaptýlar
hatta daha çok eksikleriniz birkaç yerde aydýnlatma yok proje de varmýþ dikilecek dediler ama ..... daha bekliyoruz seneyemi kalýr orasýný allah bilir artýk
bir haftada tam üç sefer belediyeyi aradým kanalizasyon hattýný kýrmýþlar tam 3 defa .............
http://www.haber27.com/news_detail.php?id=10728
Konu mustafasahin tarafýndan (21.12.08 Saat 08:46 ) deðiþtirilmiþtir.
GAZÝKENT ÜNÝVERSÝTESÝ
SÝYASET BÝLÝMÝ VE ULUSLAR ARASI ÝLÝÞKÝLER
iþte nizpli halkýn hepsinin ortak bir yaný bir düþünçesi de tedaþýn nizip halkýný magdur etigi ortaya çýkýyor . ne güzel yazmýsýn arkadaþým fýstýk halýnda trafo dikileçek para toplanýyor demiþin . trafo degiþtirmek tedaþýn görevi olsa gerek para toplamayý da anlayamadým .. borabora arkadaþ bu konularý da aydýnlatsa idi iyi olurdu malüm .
. eminim bilgisayar kulanmayý bilmeyen . vatandaþlar da bu konuya düþünçelerini yazsa ilerdi konunun ne kadar haklý bir nedenlerden dolayý açýldýgýný tedaþ daha iyi anlardý bençe. ama o yazamayan nizipli halkýn . halini bizde görüyoruz bizde onlar gibi magdur oluyoruz . tedaþýn nizipp halkýný magdur etmekten vaz geçip bir an önçe çözüm üretmesi lazýmdýr bençe. süre bile çok kýsa . bu ekonomik kýrizde .eger yaptýrýlaçaksa da süre en az 2 yýl olmasý lazýmdý
tedaþ elektrik fiyatlarýný düþürürse kaçak ortadan kalkar þu anki sistemde kaçak elektriðide sokak aydýnlatmalarýnýda fatura ödeyenlerden alýyor organizede elektrik parasý ödemeyen birçak sanayiici var deðil tahsilat elektriðini bile kesemiyorlar tedaþ hep dar gelirliden alýyor sanayiiciye ****** çekiyor bu adaletmi
Konu makfratt tarafýndan (21.12.08 Saat 10:20 ) deðiþtirilmiþtir.
tedaþ yetkilileri acaba doðu illerindeki kaçaklarýn ücretlerini baþka bir yerdenmi çýkarmaya çalýþýyor
Ayrýça bu konuya nizip ve bölge gazete lerininde ve tv lerinde anasayfalarýnda konuyu ele almasý lazým bençe . Nizip halkýnýn magdur oldugunu nizip ve bölge gazetelerinin görmesi lazým bençe .bu formu okusunlar gazeteçi arkadaþlar . Birtane memnun olan varmý tedaþýn þayaç dýþarý çýkarmasýndan