afiyet olsun abi.
bende geçen hafta gittiðimde bir hafta boyunca kahvaltýlarda nohut dürümü harici birþey yemedim valla![]()
sen bana ýþýk ver yeter bende filiz çok
abi nohut durumu sizebirgün ve bir adres kadar yakýn yani![]()
Aþký Ya Yaþarsýn Yada Yazarsýn...
Diyen Þair Sonra da
Ne Yaza Bildik... Ne de Yaþayabildik...
Demiþ...
SaRýma LaRciverRt Ol...
ziya kardes bak bende gurbetteyim.ve bende konserve nohutla özlem gideriyorum.bak sana bir tavsiyem var
biraz kemikle konserve nohutunu 1 saat kadar dusuk isida kaynat.kabuklari soyulsun cok yumusak olsun.
sonra ekmek hamuru yogur 1 kilo undan 20 adet cikar.yumaklari merdaneyle ev ekmegi gibi ac. teflon tavada önünü arkasini pisir yüksek ateste pisirirsen daha güzel olur.aynen ev ekmegi gibi oluyor.
bol maydanoz yesil bibier biraz domates piyaz hazirla.ayrica durumun icine cin biber tursusuda güzel gidiyor.sar dürümü nizip kadar olmasada nizibe yakin bir tat.
MeLeq ÞeyTAn oLurSa....
Sizlerin bu halini okudukça içim parçalanýyor![]()
Yüzde yüz TÜRK olduðun gün cihan senindir
Hüseyin Nihal ATSIZ
madem firinci su tirnakli ekmegin üzerine caldiginiz ne oluyor kardes sulandirilmis mayami sekerli sumu ?bi de kac derecede pisirmek lazim.hamuru ne sekilde yogurmaliyim?ne kadar dinlendirmeliyim?sana zahmet tirnakli ekmegin tadini hic bisey vermiyor
ben de tatliciyim.dondurmaciyim
MeLeq ÞeyTAn oLurSa....
bu sabah nohut dürümü yedik arkadaþlar la..çay piþmiþ biber..ooooo çok güzeldii...nizip in nohutu da bir baþka ama ..baþka yerlerdeki taklit lere benzemiyor...
![]()
kardeþ ekmegýn uzerýne surünen maya ve seker karýcýmý bunu göz ayarýndan da yapabilýrsin, ve ayrýyeten uzerýne sut veya yogurt karýþýmý iki tanede yumurta sarýsý karýþtýrabilirsin kac derece piþirmen lazým demiþsin örnek sen neyde piþiriyosun onu tam olarak bilmiyorum .ama ben gazlý ve elektrikli fýrýnda 3.80 derecede piþiriyorum. ekmegi fýrýna atmadan oncede damaný konturol etmeyý unutma. datlýcýmýþsýn zaten hamur mayalý oldugunu bilirsin dinlenme ne kadar dinlenirse dinlensin bizim nizip ekmeginin havasýný aldýktan sonra dýrnagý vurdummu yýne kabarýr bu hava olayýna gelince kýþýn mayasýný fazla atarsýn erken mayalansýn dýye örnek 2 kýlo una yarýmdan az maya atarsýn ve yarýmsaat sonra yýne ekmegi cýkar , saygýlarýmla afýyet olsun..
yok kalmadý valla..yarýn sizin yerinizede yiyeyim...nasýlsa her sabah nohut her fýrýnýn önünde var...
![]()
MeLeq ÞeyTAn oLurSa....