derviþ abi önce yüce allahýn izni sonrada gerçekten senin gibi ve bu inançlý öðrenci arkadaþlarým gibi insanlar hala tükenmedikçe sana daha öncede belirttiðim gibi bir kaç farklý projemizi hayata döktükçe ve çözüm yollarý aradýkça biz bu iþi çözeris sen boþ ver o boþ konuþanlarý bak iþine gelmeyen bu konuya yazmýyor çünkü burda zahmet var emek var sen onlara hazýr etiketi söyle bundan sonra yok öyle üç kuruþa beþ kööfte herkes iþine baksýn çözüm yolu ve fikri olan samimi bvir þeklide dile getirsin bizim adresmiz belli gelin görüþelim bu konuyu elimizden geleni yapalým sayýn arkadaþalrým bu iþ bu zihniyetlerle olmaz bizim kapýmýz size her zaman açýk siz gelin Allah deyin yeter
HALKA HÝZMET HAKKA HÝZMETTÝR ÇEVRE DOSTLARI GELÝYOR
MENGER
Öðrencilerin Nizip'te barýnabilecekleri yurt olmadýðý, kiralýk evi olan ev sahiplerinin öðrencilere ev vermediði doðrudur; ve bu Nizipteki üniversite öðrencilerinin en büyük sorunlarýndan biridir.
Ancak burada amacýný aþan cümleler kurarak gerek direk gerekse ima yolu ile kimse Nizip halkýna hakaret etme yada kýnama hakkýný kendinde göremez. Bu tür yazýlarý aþýrý duygusal yaklaþýmlar içinde yazýlmýþ kabul ederek öðrenci arkadaþlarýmýzý, sorunlarýný daha itinalý cümleler kurarak Nizip halkýný rencide etmeden dile getirmelerini kendilerinden istirham ediyorum,
Özellikle erkek öðrencilerin ev konusunda sýkýntý çektiði ayrý bir gerçektir. Bu hususta genel öðrenci hali kanýsýna ek olarak Nizip halkýnýn çok sosyal olmayan yaklaþýmý eklenince ve belki münferit olsa bile yaþanan talihsiz bazý öðrenci evi hadiselerinin kýsa sürede dilden dile yayýlarak tüm ev sahiplerini etki altýna almasý ayrýca zaten Nizipteki konut sayýsýnýn yetersiz olmasý sonuç olarak ilk olarak öðrencileri etkilemektedir,
Kiralýk ev konusunda sýkýntý çeken sadece öðrenciler deðildir bunun da ayrýca bilinmesinde yarar vardýr.
Nizipte þimdiye kadar bir yurt yapýlamamasýnýn sebebi herhalde Nizip halký deðildir, belki özel yurtlarýn yapýlmamasýný giriþimcilerin bu konudaki bilgisizliðinden kaynaklanýyor olabilir ancak Nizipte neden bir devlet yurdu yok derseniz bunun muhatabý kesinlikle Nizip halký deðildir.
Eðer siyasi baskýlar neticesinde gerek yurt gerekse fakültelerin açýlma imkaný olsaydý bence bu sorun Nizipte çoktan çözülürdü. Sorunun esas kaynaðý bence YÖK'tür, Kredi ve yurtlar kurumudur.
Yüksekokul ve öðrencilerin sorunlarýnýn bu platformda seviyeli olarak tartýþýlmasýnýn, çözüme doðru atýlmýþ önemli bir adým olmasý dileði ile Nizip halkýný bu konuda daha duyarlý olmaya davet ediyor ve üniversite öðrencisi kardeþlerimi destekliyorum.
Ýslam'ý kurtarmayý býrakýn, Ýslam'la kurtulmaya bakýn.
bence bu konuda YÖK'ü suçlamak yersizdir. Çünkü kredi yurtlar kurumu YÖK'e deðil milli eðitim bakanýna baðlýdýr
nizip te açýlan bölümlerde çok yanlýþlýk yapýlmýþtýr.þöyle ki kýz meslek lisesi ve endüstri meslek lisesi mezunlarýnýn devam edebileceði bölümler mevcut deðildir.bu bölümlerde okumak isteyen öðrencilerimiz genelllikle Birecik,Gaziantep,hatay gibi yerlere gitmek durumunda kalmaktadýrlar,böyle olunca uyum zorluðu,barýnma,ekonomik sýkýntýlar ortaya çýkmasýna neden olmaktadýrlar.bizi ziyarete gelen öðrencilerimiz bu konuda yakýnmalar görmekteyiz ve ayrýca memleketlerinde bu bölümler açýlmýþ olsaydý gece eðitimiyle de bu bölümden mezun olabileceklerdi .inþallah yetkililer bu konuda duyarlý olurlar
Sen daha bir yurt yapamamýþsýn kalkýp fakülte için orayý burayý suçluyorsun. Bence önce bir yurt yap. sonra fakülte binasý hazýrla sonra gaziantep üniversitesine baþvur nasýl fakülten açýlýyor. ekmek elden su gölden bu iþler olmaz. Yapmanýz gereken birilerini duygusallýkla suçlayýp iþ yapmamak deðildir. kýnama haklarýmýzý sonuna kadar kullanýyoruz
Nasýl güzel düþünmüþsünüz...Size minnettarýz, sahi siz olmasaydýnýz biz ne yapardýk..!
"Yüksekokul ve öðrencilerin sorunlarýnýn bu platformda seviyeli olarak tartýþýlmasýnýn, çözüme doðru atýlmýþ önemli bir adým olmasý dileði ile Nizip halkýný bu konuda daha duyarlý olmaya davet ediyor ve üniversite öðrencisi kardeþlerimi destekliyorum."
Yukardaki cümleyi kuran ve olabildiðine kibar bir dil kullanan Kasým Böler adlý üyemize kaba cevap veren üyeyi kýnýyorum.
Konuda herhangi bir tarafa müdahil deðilim.
Living is easy with eyes closed.
Þunu anlamýyorum, neden bu forum yurt meselesinde takýldý kaldý. daha üretken iþler yapýlabilir ve malum kiþilere fakülte yapmalarý için baský yapýlabilir. Lütfen pozitif fikirler üretin
Yine amacýný aþan cümleler kurmuþsunuz... ortada bir sorun var bu doðru ama sizin yaklaþýmýnýz çözümden ziyade populizm üzerine kurgulanmýþ. Öncelikle tartýþma ve forum kültürünü içimize sindirmeliyiz, konu haliyle daðýlmýþ durumda ama inanýn bu populist yaklaþýmlarla sonuç elde edemeyiz.
Bu sorunun çözümüne katkýda bulunmak istiyorsak daha samimi, önyargýsýz ve gerçekçi olmalýyýz. Nizip.com öncelikle sorunlarýn çözüm adresi olmamakla birlikte sorunlarý ilgili kurumlara iletilmesinde etkin bir rol üstlenmiþtir, ancak bu demek deðildir ki sorunlarý dile getiren kiþi veya kiþiler burada diledikleri gibi yazýp saygýsýzlýk boyutunda bir üslup kullanabilirler..! tam aksine bu tür üsluplar çözüm verine sadece týkanýklýða sebeb olur.
Ýstemeden de olsa konu dýþýna çýkýp bazý hatýrlatmalarda bulunduðum için sorundan gerçek manada muzdarip olan kiþilerin hoþgörüsüne sýðýnýyorum.
Ýyi Güzel de Ýnþaasý 3 yýl önce biten Fakülte binasý hala bomboþ bir vaziyette duruyor...Üstelik 4 kiþili de Özel Güvenlik Görevlisi olarak Boþ Binanýn güvenliðini saðlýyor...
Valla Nizip'e bi üniversite açýlmasý çok zor gibi G.Antep Üniversiteside sahip çýkmýyo hayýrlýsý diymm artýk. Ama þehrimizde bi üniversitenin olmasý çok güzel olurdu...Ýnþallah ilerde olur...Herþey YEÞÝL NÝZÝP için...SEVGÝLER...
"Ya Göründüðün Gibi Ol ; Ya Da Olduðun Gibi Görün."...." Hýzlý Yaþa Ama Dikkat Et ; Trafik Polisi Çýkabilir."
Üniversiteli arkadaþlar haklýlar bu konuda yanlýz halkýmýzý eleþtirmeninde hiçbir faydasýda yok. çünkü þunu çok iyi biliyoprum nizipte bir fakülte olduðunu bilmeyende çok kiþi var. Bilmeyen kiþilerin baþýndada Millet vekilimiz, kaymakamýmýz, belediye baþkanýmýz, ve diðer nizibin önde gelen insanlarý, yeri geldiði zaman nizibe üniversite getireceðiz felan diyen insanlarýmýz bir yurt yapmaktan bile acizler. Alt yapýsý olmadan yapýlan bir iþ ancak bu kadar olur. Ben kendim adýma bir nizipli olarak nizip meslek yüksek okulu öðrencilerinden özür diliyorum. Bu arada þunuda demek istiyorum. Nizibin sadece ihtiyacý park,piknik yerleri, taziye evleri ve tuvaletler deðil. Konuþmakla üniversiteler kurulmuyor. Hakkýmýza hayýrlýsý öðrenci arkadaþlara sesleniyorum siz yinede nizibimizi kötü görmeyin. Nizip halký gibi halk yokturdur. Sadece bizi yönetenler beceriksizdir.
kim öðrenciye ev vermiyor saçmalamayýn ya.......ayrýca yurt olsa ne yapacaksýn 70-80 milyona kadar ev kirasý varken yurda mý çýkacaksýn
nizip türkiye de ev kirasý en ucuz olan yerlerdendir....