temsili resim sadece
Ah Ahhh ben de pazarcamiide oturuodum küçükken evimizin karþýsýnda fabrikada iftar ve sahur vakitinde düdük çalardý naasýl bi sesdi varyaa cümbür cemaat herkesi uyandýrýrdý..oda ayrý bi güsellikdi yaaa....
evet hatýrladým hüseyin gerçi sen daha küçükttün ama iyi hatýrlýyosun vallahi........
sadece nizipe özgü deðilki bu top.batmanda da atýlýyo.özellikle maraþ ve elazýðdaki ramazan toplarýnýn sesleri daha yüksek çýkýyo...
ya aklýma gekmiþken çocuklugumda tren yolunun kenerlarýndan daglýk yerlerden keber toplarlardý halen toplayan varmý acaba varsa kendiz toplayýn buzluga atýn açmamýþ olacak tabi, geçenlerde 100 gr lýgýný aldým 8 ytl eliniz altýnda vallahi çok lezzetli tavsiye edrim
nizipde güllede atýlýo batman maraþ ve elazýðda da atýolarmý?
Abi fabrika ismini fln hatýrlamýorum neredeyse nizipden göçeli 10 sene oldu teþekkür ederim mustafa abi...
ya aklýma gekmiþken çocuklugumda tren yolunun kenerlarýndan daglýk yerlerden keber toplarlardý halen toplayan varmý acaba varsa kendiz toplayýn buzluga atýn açmamýþ olacak tabi, geçenlerde 100 gr lýgýný aldým 8 ytl eliniz altýnda vallahi çok lezzetli tavsiye edrim
orhan kardeþ bursadaki senin toplarý yamaca çektiler onlarý patlatýyorlar bir gün sarýyý ,bir gün karayý bir gün kahverengiyi,
selamlar,
ilker
** Bizi güçlü yapan yediklerimiz deðil, hazmettiklerimizdir. Bizi zengin yapan kazandýklarýmýz deðil, muhafaza ettiklerimizdir. Bizi bilgili yapan okuduklarýmýz deðil, kafamýza yerleþtirdiklerimizdir.
sevgili abim güzel bir konu açmýþsýn. çocukluðumuzdan güzel bir aný. herkesin orucunu açmayý sabýrsýzlýkla beklediði dakikalarda ben, abim ve mahallemizin bir kaç çocuðu topun atýlýþýný sabýrsýzlýkla beklerdik. evin camýndan baksak ta görünürdü ama uzaktan seyretmek bize yetmiyordu iþte. ortada ilgi çekici bir görüntü de yoktu aslýnda. 30 cm derinliðinde 5cm çapýnda bir deliðin içine yerleþtirilmiþ havai fiþeðe benzer bir patlayýcýnýn ses çýkarmasý bizim için "dünyanýn yakýnýndan 80 yýlda bir geçen kuyruklu yýldýzý izlemekten" daha çok heycan veriyordu. 'top' atýldýktan sonra gökyüzünde küçük bir duman kütlesi oluþurdu onu seyrederek te evimize dönerdik. güzel günlerdi![]()
Ben Ramazan'da cevizli sakýz helva ve susamlý helva yemeden bayrama girmem. Has ekmek fýrýnýnýn orada bir tatlýcý yapardý. Hala var mý bilmiyorum.
bireysel emekli, sadece üye...
ramazan ayýnýn ayrý bir bereketi vardý sofralar zengin tutmak için çeþit çeþit þeyler yapýlýrdý..
SIKINTI YARATMA...!