Evet Nizip'lilere Fayda SaðLar
Hayýr Fayda Saðlamaz
Konu Cali tarafýndan (24.08.07 Saat 19:30 ) deðiþtirilmiþtir.
Dayan be gönlüm!.
Bîçâre deðilsin, Yaradan sana yâr..
Kimsesiz deðilsin, yanýnda "Kimsesizler kimse...si" var!
Biliyorum, Sýðmazsýn hiç bir yere, dünya sana dar!
Ama dayan gönlüm! Dayan ki her gecenin mutlaka bir sabahý var...
faaliyete geçmesi sistem açýsýndan güzel olur tabi halkýn saðlýðýný ve cebini düþünürsek oda ayrý bir kazançtýr kurulu bir sistem vardý çalýþýrmý bilmiyorum ama yeni bir sistem kurmanýn maliyetinin fazla olacaðýný sanmýyorum zaten ilker abi bu konuda gereken neyse yapacaktýr olsada olmasada hayýrlýsý olsun....
halk ekmek fikri çok iyi ama diyer fýrýncýlar neder.onlar için pek iyi olmayacak ve bunun için akýllý olurlarmý bile miyom
ister özelleþtirilsin isterse Belediyemizin adý altýnda Fail olsun, EminimKi bu iþten Halk kazanacak.
Dayan be gönlüm!.
Bîçâre deðilsin, Yaradan sana yâr..
Kimsesiz deðilsin, yanýnda "Kimsesizler kimse...si" var!
Biliyorum, Sýðmazsýn hiç bir yere, dünya sana dar!
Ama dayan gönlüm! Dayan ki her gecenin mutlaka bir sabahý var...
Bu Konu Yorumlarýnýza aktifleþtirilmiþtir. Lütfen anketimize Katýlým Gösteriniz...
Konu Cali tarafýndan (29.08.07 Saat 07:42 ) deðiþtirilmiþtir.
Halk ekmeðin kurulmasýný istemek beni biraz düþündürüyor.. Açýlabilmesi olmayacak duaya amin demek gibi birþey. Önceleri Belediye tarafýndan açýldý ve tekrardan kapandý, o zamanda çoðu yerde olmayan teknolojik makinalarla üretim bile yapýldý. Bunu belediye kendi bünyesinde yapmaya cesaret edemez,belli bir esnaf kesimini ve onlarýn çevresini karþýna alýp onlarla mücadeleyi hayal dahi etmek istemez. Zamanýnda bunun örneklerini gördük ve yaþadýk, bu yüzden bu iþi yapacak olanlara resmi prosedür bakýmýndan kolaylýk saðlanýrsa özel þirketler bu iþi üstlenebilir,çokda baþarýlý olunur.
Yok þayet belediye bünyesinde kurulacak olursa, ekmeðin fiyatý diðer fýrýnlarla ayný olur, ancak gerçek gramajýnda halka sunulur. Çünkü Türkiye'nin neresine giderseniz gidin en pahalý ve en düþük gramajlý ekmek üstüne basa basa söylüyorum NÝZÝP'tedir. Belediyenin burada yapacaðý, yüksek gramajlý ekmeði gerçek fiyatýyla(þimdiki rayiç fiyat) satmak olacaktýr. O zaman fýrýncý esnafýn tepkisiyle karþýlaþmayacak þimdiki mevcut ekmek fýrýnlarýný hizaya getirmiþ olacaktýr..Yani belediye, fýrýncý esnafýna; biz yapýyoruz kurtarýyor, sizde yapýn dedirtebilmelidir. Ki sizde yapýn halk belediye yerine sizi tercih etsin..BELEDÝYE bu HALK için, bu gücünüde kullanmalýdýr.
sitede bize karþý yapýlan bazý hareketlere ayný üslupla cevap vererek dostlarý kýrmaktansa (dost kalýp) yazmamayý yeðledik...DERVÝÞ DÖRTBUDAK
Hedef.. 5 FAKÜLTE 5000 ÖÐRENCÝ
iyide nýzýp ýn nufusu 100 bin 1.000 tane fýrýncý için bu kadar ýnsanýn dusuk gramajlý pahalý ve kalýtesý düþük olan ekmek yedýrmek iyi bi þey midir...beledýye halk ýcýn vardýr...o örnek olsun 10 kurus 20 kurus eksýgýne satsýn..fýrýncýlarda kalýtesýný yukseltýr...tercýh meselesýdýr rekabet ortamý yaratmak gerekýyor...fýrýncýlar aralarýnda anlaþmýþlar hem zam hem gramajý düþür bu dahamý adil bi þey..???*
Aslýnda mantýklý ve ileriyi düþünen atýlýmcýlar için çok güzel bir kazanç olabilir yani resmi prosüderlerin haricinde þahýs bunu üstlenebilir
HALKA HÝZMET HAKKA HÝZMETTÝR ÇEVRE DOSTLARI GELÝYOR
MENGER
Cumali kardeþ evvela bu konuyu açmýþ olduðun için sana teþekkür ederim.Derviþ kardeþimin yazýsýnada ek olarak benim söyleyeceklerim þunlardýr:
Belediye bu þekil yapacak olursa 20 tanede satýþ büfesi kurar kurucaðý fabrikadada 20-30 kiþi istihdam edebilir,bu da aileleri ile azýnsanmayacak bir rakamdýr.Ucuz ve kaliteli ekmek için iþsize iþ; olanaðý açýsýndan Belediye halk için bu olaya el atmalýdýr.Millet ekmek almaya para yetiþtiremiyor.
Belediyelerin toplumun genelini ilgilendiren konularda çoðunluðun yanýnda olmasý gerekir.Yoksa bilmem kaç tane fýrýncý kýzacak diye yapmasý gerekenden kaçmasý ,halktan almýþ olduðu oylara ihanettir.
Halk ekmek fabrikalarý ülkemizdeki birçok þehirde vardýr.Sebebi hem ekmek fiyatlarýný makul seviyelerde kalmasýný saðlamak hemde nisbeten ekonomik olarak daha maðdur olan insanlarýn daha uygun fiyatla ekmek yemesini saðlamak.Nizipte'de ekonomik durumu iyi olmayan aile sayýsý az deðil.
Ayrýca ilçemizde yeterli rekabet koþullarýda oluþturulmalýdýr.(örn.urfada resmi fiyat 30 ykr dir.Ancak ekmek 20-25 fiyat aralýðnda satýlmaktadýr.)
halk ekmek fabrikasý failiyete geçsin fakir insanlar hiç olmazsa ekmek yer
Belediye olarak halk ekmek açmak gibi porjemiz yok,bence anket havada kalýr.
Ben kimim..?
HER IRK IRKIM OLMUÞ…HER RENK RENGÝM, HER DÝL DÝLÝM OLMUÞ…IRKÇILIÐIN GÝREMEDÝÐÝ YÜREÐÝMDEN SOR BENÝ..KÝM OLDUÐUMU MERAK EDÝYORSAN KAFKAS KARTALI ÞEYH ÞAMÝLDEN,
KUDÜS FATÝHÝ SELAHADDÝN EYYÜBÝDEN SOR BENÝ..
orhancelik27@windowslive.com
150 gram somun 300 ykr 110 gram pide 250 ykr.Güya nimet satýyorlar allahtan korkularý olsa bu gramajda ekmeklere bu fiyatlarý koymazlar. Allah fakir fukaraya yardým etsin.
Zaten fakirlerin de Allahtan baþka sýðýnacak kimsesi kalmamýþ.
AINESI ISTIR KISININ LAFA BAKILMAZ.
Belediye olarak halk ekmek açmak gibi porjemiz yok,bence anket havada kalýr.
Orhan ÇELÝK kardeþ!
Belediyedeki göreviniz nedir bilmiyorum(çünkü ilçe dýþýndayým) ama;bence acilen bir proje üretmelisiniz.Fiyatlarý denetim altýnda tutamýyorsanýz,o zaman rekabet koþullarý oluþturun.Bunun en güzel yolu halk ekmek fabrikasý açmaktýr.
Havada kalmasýn avcýlýk yeteneðinizi konuþturun.