ma l z e m e l e r
HAZIRLANIÞI:
ÖNCE geceden nohut ýslatýlýr ertesi gün et le nohur piþirilir
sonra ince bulgur,çigköftelik et,az sogan,tuz,karabiber konarak çig köfte gibi iyice yogrulur içine bir yumurta ve bir yemek kaþýgý un konarak tekrar yogrulur
sonra misket gibi yuvarlanýr,yuvarlanan köfteler yagda kýzartýlýr
Daha sonra pancarýn sadece yaprak kýsmý yýkanýr küçük parça olarak dogranýr iki üç dakika kaynar suda haþlanýr suyu süzlür
Ayrý bir tencerede bir büyük sogan yagda kavrulur üzerine daha önce piþen et suyu dökülür bir kaþýk domates,bir kaþýk biber salçasý ilave edilir 5 dakika kaynadýktan sonra içine
Piþmiþ pancar,etli nohut konulur 10 dakika daha özleþmesi için kaynatýlýr
Ýçine kýzartýlmýþ köfteler ilave edilr
3-4 tane ezilmiþ sarýmsak içine atýlýr
3-5 kaynatýldýktan sonra yemek piþmiþ olur
Baþka bir kapta hazýrlanan sarýmsaklý yogurt tabaklara konan boranýný üzerine ilave edilerek yenir
Afiyet olsun herkese
Selamlar
fotoya týklayarak büyütebilirsiniz.