Yapýlýþý: Tokmakla dövülerek hazirlanmis kirmizi et, kiyilmis kuru sogan, salça ve ince bulgurla iyice yogurulur. Ara sira çok az miktarda su katarak yogurma islemine devam edilir bulgur iyice ezildikten sonra karisima taze sogan, taze sarimsak ve maydanoz eklenerek bir süre daha yogurulur karisim istenen kivama gelince köfteler arzu edilen büyüklükte avuç icinde sýkýlarak hazirlanir ve servis yapilir. Afiyet olsun..KÖFTE.
Efendim konumuzdaki çið köfteyi yemek için gereken malzemeler þunlardýr.
1 adet göbekli Nizip hasi
biraz kara simit, eti, soðaný, biberi, salçasý vs..,
1 Adet Çið köfteyi yoðuracak bir babayiðit. Tabi bu babayiðit'in üyemiz babayiðit ile alakasý yok : )
ve çið köfteyi usulüne göre yiyecek, aðzýnýn tadýný bilen bir imam
![]()
Gelelim yeniliþine :
Öncelikle göbekli maroldan koparýlan bir yaprak üçe bölünür ve aðza sýðacak boyuta getirilir. Dört parmaðýn ortasýnda sýkýlmadan tutulur ve serçe parmakla desteklenerek, bol acýlý çið köfteye kapatýlýr.
Yine aðza sýðmasýna dikkat edilerek irice bir parça koparýlýr. Þekil B de görüldüðü gibi iþtahla bir müddet seyredilir.: )
Dayanabildiðin müddetce bakýldýktan sonra, uygun an kollanýp bir ediþte aðza götürülür ve aðýz kapanýr.
En can alýcý bölüm bu andýr. Diþe deðdirilmeden dille damak arasýnda ezilerek yenilir ve marol yapraklarý diþle ezilerek "mmmm hmmm" gibi sesler eþliðinde aðýzda yuvarlanýp yutulur. Afiyet olsun : )
Bu espriden dolayý Deðerli hocamýn anlayýþýna sýðýnýyorum. Bu fotoðraflar geçen seneki iftar toplantýmýzda çekilmiþti. Bu vesile ile kendisine tekrar teþekkür ediyoruz.