ÝZÝNSÝZ KURULMAMIÞTIR. ELBET KAYMAKAMLIÐIN ÝZNÝ ÝLE KURULMUÞTUR.
ÝZÝNSÝZ KURULMAMIÞTIR. ELBET KAYMAKAMLIÐIN ÝZNÝ ÝLE KURULMUÞTUR.
SIKINTI YARATMA...!
sayýn gökhan kardeþim. baz istasyonlarýnýn yaþam alanlarýndan kaldýrýlmasýna ilþkin örnek mahkeme kararlarý var. bu kararlara dayanarak ilçe milli eðitim müdürlüðü olarak Nizipte açtýðýmýz bir dava var. zarar görenler kaldýrýlmasý için dava açmalýlar.
benimle diyaloða geçerlerse dava açma konusunda yardýmcý olurum.
Zararlarý: Tübitak týp danýþmaný ve iç hastalýklarý uzmaný Doçent Doktor Selçuk Aslan’ýn hazýrladýðý rapor baz istasyonunun zararlarýndan þöyle bahsediyor; “Cep telefonlarý ve baz istasyonlarý mikrodalgalar yayarlar. Mikrodalgalar elektromanyetik dalgalardýr. MD’ler dokularda iki temel etki yapar:
1- Termal etki (dokularýn ýsýnmasý)
2- Kimyasal etki (doku hücrelerinin yapýsýnýn bozulmasý). Hücrelerde büyük moleküllerin yani proteinlerin deforme oluþu hücre zarlarýnýn birbirine yapýþmasý, hücre zarlarýnda deliklerin açýlmasý, sinir zarlarýnýn bozuluþu insanda deðiþik etkiler yapar. Uykusuzluk, sinirlilik, unutkanlýk, depresyon, baþ aðrýsý ve dönmesi, gibi etkiler ile Alzheimer hastalýðý (bunama) ile Parkinson (titreme) gibi tehlikeli beyin hastalýklarý görülebilir. Mikrodalgalarýn Konser yapýcý etkisi 3 türdür. Birincisi; kendisi kanser yapar, ikincisi; kanser yapýcý maddelerin hücreye giriþini hýzlandýrýr. Üçüncüsü ise; varolan ama gizli kalmýþ kanserin gidiþini hýzlandýrýr.
Tehlike: Bugün týp mikroskobik incelemeyle bir kanserin radyasyondan oluþup oluþmadýðýný kesin olarak belirleyebiliyor. Böylece cep telefon firmalarýnýn “ne malum cep telefonunda kanser olduðu?” savunmasý da geçersiz kalýyor. Cep telefonlarý v e yansýtýcýlarýn iþitme kaybýna, kulak çýnlamasýna, cinsel hayatta kýsýrlýk, sperm azalmasý, gebelikte sakat doðumlara ve düþüklere neden olduðu bilim adamlarýnca doðrulanýyor. Teknik olarak ise bilimadamlarý þu açýklamalarý getiriyor; Tepenizde bir aktarýcý deðilde, bir radyo vericisi var gibidir. Þirketler bu antenleri 100 wattlýk bir ampulle bir tutarlar ve “evinizdeki ampulden korkuyor musunuz?” derler . Oysa ki burada önemli olan güç deðil frekanstýr. Ampulun frekansý 50, aktarýcýnýn ise 1 milyar kadardýr. Antenlerdeki mikrodalga düzeyi 0,65 mw/santimetrekaredir. Yani New York’ta kabul edilen tehlike üst sýnýrýnýn 13 katýdýr. Þirketler mikrodalga þiddetinin mesafesinin karesiyle ters orantýlý olarak azaldýðýn söyler. Azalan elektromanyetik alan þiddetidir. Kanser yapýcý etki, mesafeyle azalmaz. Buna en güzel örnek güneþin ultraviyole ýþýnlarýdýr. Bu ýþýnlar milyonlarca kilometre öteden geldileri halde cilt kanseri yapabilmektedir. Cep telefonu ve dam aktarýcýlarý özellikle çocuklar için çok tehlikelidir. Mikrodalgalar çocuðun küçük vücudunda rezonans (titreþim) yapar. Bu þekilde zararlý etkileri daha da artar. Mikrodalgalar ani beþik ölümlerine de neden olabilir. Aktarýcýlar damda výnlama yapar, rüzgarda uðuldar, yýldýrým çeker ve depremde de ek tehlike yaratýr.
Neden?: Batýda aktarýcýlý binalarýn fiyatlarý %30 düþüyor. Çünkü bilinçlenmiþ halk kanserden ve hastalýklardan korkuyor. Zararsýz olduðunu söyleyen firmalar, dikmek için neden yüksek miktarda (genellikle 10.000 Dolar) paralar ödüyorlar? Neden þirket yöneticileri kendi binalarýna ve evlerinin çatýlarýna diktirmiyorlar? Baz istasyonlarýnýn þehir içinde kullanýlmasýnýn tehlikelerini anlatan TÜBÝTAK raporuna göre aktarýcýlar þehir dýþýna alýnmazsa ileride hastalýk ve ölümlerde bir artýþ olacak. Neden kendimizi ve çocuklarýmýzý bundan korumuyoruz?
Dünyada Önlemler: Avrupa’da kanserli hastalarýn cep telefonu kullanmalarý doktorlar tarafýndan yasaklanmýþ ve bu BBC televizyonu tarafýndan duyurulmuþ.
Amerika’da çevre koruma ajansý EPA mikrodalgalarý kanser yapýcý olarak ilan etmiþ,
Polonya’da cep telefonlarýnýn kanser yaptýðý laboratuvarlarda kanýtlanmýþtýr.
Fransa’da 1975’ten 1995’e kadar beyin tümörlerinin giderek arttýðýný ve bunun cep telefonlarýna baðlý olduðunu bildirilmiþtir.
Amerika’da yeni bir yasayla okul ve evlerin üzerine dikilmesi yasaklanan baz istasyonlarýnýn dikileceði yerleri belirleme yetkisi eyalet veya kent konseylerine verilmiþtir.
*****Türkiye’de yargýtay 05.05.1999’da anten veya aktarýcý dikilmesi için apartman sakinlerinin oybirliðini þart koþmuþtur.*****
not:teþekkürler üstadým gerçekten duyarlý olmamýz gereken konulardan birtanesi istediðiniz her an yanýnýzdayýz...
öncelikle halka duyarlý gökhan arkadaþa saygýlar sunuyorum...
sonuna kadar yanýndayým yeterki çaðýr gelirim...
Mikrodalgalarýn kanser yapýcý etkisi
Mikrodalgalarýn kanser ile iliþkisi üç þekilde mümkündür: Mikrodalganýn kendisinin kanseri oluþturmasý, kanser yapýcý maddelerin hücreye giriþini kolaylaþtýrmasý veya mevcut kanserli ortamýn yaygýnlaþmasýný hýzlandýrmasý.
Mikrodalga, DNA’yý onararak kanseri engelleyen melatonini azaltmakta ve dolayýsýyla
vücudun baðýþýklýk sistemi zayýflamaktadýr. Sonuçta mikrodalgalar nedeniyle lösemi, beyin
tümörü, lenfom (lenf bezi kanseri), ben kanseri, erbezi tümörü, çocukluk kanserleri meydana
gelmektedir.
Mikrodalgalarýn göze zararlarý [deðiþtir]Tavþanlar üzerinde yapýlan araþtýrmalarda mikrodalgalar nedeniyle göz merceðinin bulanmasý (perde veya katarakt), göz saydam tabakasýnýn (kornea) bulanmasý, renkli tabaka (iris) iltihabý, gözdibi (retina) harabiyeti meydana geldiði tespit edilmiþtir.
Mikrodalgalarýn kulaða zararlarý: 20 mJ/cm³’ten daha düþük dozda darbeli mikrodalga enerjileri bile kulak çýnlamasýna ve iþitme kaybýna yol açmaktadýr.
Mikrodalgalarýn cinsel yaþama etkileri: Deney hayvanlarý üzerinde yapýlan çalýþmalarda erbezlerindeki hücrelerin ölmesi sonucu kýsýrlýk, mutant yavrularýn doðmasý, dölütün dölyataðýnda ölmesi, adet bozukluklarý, östrojen artýþý nedeniyle gebeliðin tehlikeye girmesi, düþüklerin artmasý tespit edilmiþtir. Mikrodalgaya maruz kalan fizik tedavi teknisyenlerinde yukarýdaki rahatsýzlýklar tespit edilmiþtir.
Mikrodalgalarýn baðýþýklýk sistemine zararlarý: Mikrodalgalarýn vücuttaki T8 lenfositlerini ve doðal öldürücü (natural killer) lenfositlerini azalttýðý, antikorlarý azalttýðý ve dolayýsýyla baðýþýklýk sisteminin çöktüðü artýk týbbi bir gerçekliktir.
Mikrodalgalarýn kana zararlarý: Mikrodalgalar kan hücrelerini (alyuvar, akyuvar, pýhtý oluþturucu pulcuklar) azaltýr, kanýn kimyasýný bozar, beyin ve kan için çok önem taþýyan bir enzim olan asetilkolin esterazý azaltýr. Bu enzimin azalmasý ölüme yola açar.
Kronik düþük doz mikrodalgalarýn kanser yaptýðýna iliþkin birçok yayýn vardýr.
Baz istasyonlarýna baðlý kanserler, istasyona yakýn birçok meskende yýllar sonra birden patlak verecek, adeta o bölgede bir kanser salgýný olacaktýr. Çevre etkenlerine baðlý kanserler hemen deðil, yýllar sonra baþlar. Sigara ve alkol, yýllarca içildikten sonra kanser yapmaktadýr. Asbestin ( amyant ) akciðer, akciðer zarý ve periton kanseri yaptýðý çok geç, ancak 1970' de anlaþýldý; tüm önlemler o tarihten itibaren alýndýysa da, asbestin neden olduðu kanserler 2020' ye kadar devam edecektir. Örneðin, Japonya' da atom bombasý atýlýþýndan 7-10 yýl sonra kanserler artmaya baþlamýþtýr.
Ulaþtýrma Bakanlýðý, meskun mahallere ve özellikle de okul, hastane gibi
kurumlara baz istasyonu kurulmasýna izin vererek vatandaþlarýmýzý, önümüzdeki
10 yýl için kobay olarak kullanmakta ve ortaya vatandaþlarýmýzýn hayatlarýnýn
konulduðu bir kumar oynanmaktadýr.
Yapýlan ölçümler sonucunda, baz istasyonunun limit deðerleri aþmadýðý tespit edilmiþ olsa bile, bu çok saðlam bir bilgi olmayacaktýr. Þöyle ki; yanlýþ yer seçimi ve hatalý yerleþim ile verilen limit deðerlerin aþýlmasý sözkonusudur. Baz istasyonu anteninin ana hüzmesinin ne yöne baktýðý ve yansýmalar durumu oldukça deðiþtirebilmektedir. Tek yönlü yayýnlarda mikrodalgalar dar bir hüzme þeklinde gönderilir, hüzme daraldýkça güç artar, dar hüzme çevredeki yakýn binalardan ya da balkonlardan yansýdýðýnda ve telefon görüþmeleri çoðaldýkça bu deðer artacaktýr.
Ýstasyon mah. muhtarý da inþallah bir açýklama yapar ve tabii ki yetkililerde...
Bu baz istasyonu güvenli mi? Gerekli testler yapýldý mý ? Lütfen Yetkililer bir açýklama yapsýn...
Ýyi günler olsun...
Arkadaþlar ben sabah bir kalktým bir baz istasyonu kurulmuþ hemen karþýmýzdaki apartmana biraz düþündüm yok ya dedim ma sahiden baz istasyonu kurmuþlar. Ben hayret ediyom adamlar bu yetkiyi nerden almýþlar demiyom almýþlar iþte paran varsa her izni alýrsýn...
Ama bu izni verneler insanlarý düþünmeden hiçe saymýþlar fakýndalar ama çýkar gereði olsa gerek..
Ýþin ilginç yaný biz muhtarlýða gidip þikayet edeceðiz kurulan evin sahibinin kardeþi muhtar kimi kime þikayet edeceðiz.Belediyeye gitsek olmaz da üst kurumlara gitsek bizi hesaba almazlar.
Yani kýsacasý iþimiz Allaha kaldý bir iki kiþi kanser olcak. Sonra ihmal diyecekler ama baþýndan beri haberdarlar mahalleni ortasýn akurulan canlý bonbanýn varlýðýndan.
(mahalleden imza toplandý bir hayli ama bir baþ yok muhtar herhalde karýþmýyor bu iþe ama oy zamanýda geldi haberi var herhalde çunkü bir dört beþ sayfa týkabasa imza dolu. Tabiki kimse çoluðunun çocuðunu kanser vesayre hastalýklara yakalanmasýný istemiyor.)
Ýnsan hayatý bukadar uzuz deði!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ne yapalým þimdi ki bir birey olarak
Kýzarsýn, isyan edersin
Kýzarsýn, küfür edersin
Kýzarsýn, lanet edersin
Dersin sonunda
Saldým çayýra, mevlam kayýra
Kardeþim bu ülkenin insanlarý artýk uyumuyor artýk herkes bilinçli artýk herkes hakkýný nasýl ayaraçaðýný biliyor...
bu ülke yýllardýr böyle senaryolarla karþý karþýya geldi...
Ben inanýyorum sitemizdeki duyarlý üyelerimiz bu konuyu sahipsiz býrakmayacak...
inanýyorum ki hiç kimse hiç bir vatandaþýmýzýn göz göre göre kanser olmasýna izin vermeyecek...
Ýstasyon mah. imza toplayarak bu konudaki tavýrlarýný ortaya koydu sizde bu konuya vereceðiniz destekle sizde tavrýnýzý ortaya koymuþ olacaksýnýz...
bu konuda hiç bir rand, çýkar ve nefsi bir olay yoktur sadece Duyarlý bir vatandaþlýk örneði vardýr... Mesajlarýnýzý merakla bekliyorum...
Ve yetkililere tekrar soruyorum bu baz istasyonunun gerekli ölçümleri yapýldý mý ve bu istasyonu diðer iken mahalle sakinlerine soruldu mu???
kýlýçbalýðý abim eðer olayla gerçekten ilgileneceksen sen bireysel olarak duyarlý vatandaþ olarak ve önemlisi bir avukat olarak o insanlarýn hakkýný savunursan sana minnettar olacaðýz...
Her Þey Yaþanýr Bir Nizip Ýçin...
istasyonda oturmuyorum ama...
ben buna karýþmam beni ilgilendirmez dersem hoþ biþey olmaz önemli olan insana verilen deðerdir madem zararlý biþeyse insanlardan uzak olmalýdýr...
vesselam...
Fýrat mahallesi kubilay sokak...Bence en uygun adres burasý....Hatta benim ev bile olur....Eeeee abla parada veriyorlarmý.....Heheheheheh...Hani kuþ gribinde diyor yaa...
Selam olsun the imam hatip mezunlarýna...
baz istasyonu hayatýmýzn vazgeçilmezi olan cep telefonlarý için ne kadar gerekli olsada insan saðlýðýndan önemli deðil, bence böyle bir uygulama kiþi veya kiþiler kendi evlerine kurdurulmasýna müsade etse bile kaymakamlýk nezdinde araþtýrýlýp sadece o ev veya sokaktaki vatandaþlarýn deðil bütün mahalleden onay almalarý lazýmdýr. neticede baz istasyonlarýnýn vereceði bir zarar doðrultusunda meydana gelecek olumsuzluklarýn geri dönüþümü mümkün olmayabilir.
her ne kadar vatandaþý tatmin edecek ücrette verilse kaybolan saðlýðýmýz için belki servetlerimiz yetmeyebilir.
Ya Olduðun Gibi Görün...
Ya da Göründüðün Gibi Ol...
baz istasyonun kurulmasýnda saðlýk bakanlýðýnýn ,içiþleri bakanlýðýnýn onayý olmasa bunu hiçbiryere kuramazlar . þikayetler olacaktýr bu konu mahkemelik bile olacaktýr .bu baz istasyonunu buraya koyan adam bu kadar yatýrým yapmýs ve þikayetlerinde olabilecegini bildigi halde altýndan hiçbirþey çýkmayacagýný bildigi için kuruyor.
Made Ýn NizipLi