Sizce Otoban Þehrimize neler getirip götürecek ?
Faydalý olacak
Zarar verecek
Etki etmez
Giriþ yeri deðiþmeli
Sizce Otoban Þehrimize neler getirip götürecek ?
Mahmut ÖZDEMÝR
-----------------------------------------------
Düþmaným, düþmanlýðýndan vazgeçinceye kadar, ben de onun amansýz düþmanýyým.
-----------------------------------------------
Ýnsan'a insan olduðu için deðilde buþun þusun diye deðer verenler aciz mahluklardan baþkalarý deðildir....
mahmut arkadaþým öncelikle merhabalar...
otoban bence Nizip için pekte hayýrlý olmayacak acaba hayýrlý olacak diyenler hangi akla hizmet hayýrlý olacak diyorlar þaþýrýyorum...
1-yol üzerindeki tüm tesislerin müsteri sayýsýnda büyük bir azalma olacak.
2-otobüs firmalarý büyük ihtimal otobaný kullanacaklar bu petrol tesislerini de etkileyecek.
3-Nizip sanayisi geliþmiþ bir ilçe ve bu konuda birçok ille bile mukayese edilebilir,bu esnafalarýmýzýn zaten yok denecek kadar az olan iþleri de kalmayacak.
4-yine galeriler sitesindeki esnaflarýnda iþleri azalacak.galeri siteleri birçok iþini yol üzerinden geçen müþterilerin dikkatini çekmesi sonucu iþ yapmaktadýrlar(bende bir galeri esnafýnýn çocuðuyum)
5-ayrýca yol üzerinden geçerken zeugma antik kentini görerek burayý ziyarete gelen yerli yada yabacý turistlerde artýk zeugma tabelasýný göremeyeceklerdir...
Bence faydalý olacak herþeyide yola baðlamanýn bir anlamý yok bütün ilçelerden yolmu geçiyor yani mazot kaçakçýlýðýndan baþka ne vardýki baþka
Otobüs firmalarý bile hep birecikte duruyor ne alakasý var
sen sanayii sitesinde kaç kiþinin yoldan geçen arabalarýn bakýmýndan ekmek yediðini biliyor musun?!
galericiler sitesindeki esnaflarýn kime araba sattýðýný biliyor musun?!
sen diyorsun ki mazot kaçakçýlýðý var! otoban olunca bu duracak mý?! durmaz caným kardeþim benim.
eðer mazot kaçakçýlýðý yapan insanlarý tanýyorsan iþte emniyet iþte jandarma hiç durma hem memlekete bir faydan dokunur.
ben bu konuyla ilgili yazý yazýyorsam emin ol esnaf hakkýnda birþey biliyorum.
yani sen diyorsun ki hacýbaba tesislerinde, atalay tesislerinde,özkýlýç tesislerinde bu firmalara mazot satýþý, yeme içme ve ihtiyaç giderme gibi faaliyetler yok! eðer öyleyse sen öyle san!
ya araþtýr yaz yada hiç yazma caným benim...
saygýlar...
MEHMET FATÝH AVCI
Arkadaþlar yollar bir ülkenin medeniyeti ile ilgilidir. Mehmet Fatih Avcý kardeþimize katýlýyorum ama Sanayi Sitesi için veya Nizip'teki diðer esnaflar için baþka alternetifler düþünülmeli. Ayrýca benim bir önerim var bu öneriyide buradan tartýþmaya açmýþ olalým; Nizip'te sanayi esnafýnýn þu anda içinde bulunduðu durum kritik çünkü tüm Türkiye'de olduðu gibi memleketimizdede küçük esnaf dediðimiz kesim kan aðlamaktadýr, bence bunun tek çözüm yolu; ayný iþ sahasýnda çalýþan esnafýn sermaye ve bilgi birikimlerini birleþtirerek þirketleþmeleri ve bu þirketleri kesinlikle profosyonel yöneticilere emanet edip yönetmeleridir. Ayrýca hükümetin KOBÝ'ler için bir çok teþviði var bunu deðerlendirmiþ olurlar. Nizip konum itibariyle ortadoðu'ya yakýn bir konumda olduðu için burada yapýlacak üretimlerin baþta ortadoðu ülkeleri olmak üzere bütün dünyaya ihraç edilmesi için çalýþýlmalý ve Kürþat Tüzmen'inde bu konuda Nizip'e elinden gelen yardýmý yapacaðýný tahmin ediyorum. Yani bu iþ için biraz büyük düþünüp gerekli konsorsiyumlarý oluþturmak lazým o zaman otoban Nizip'e zarar deðil fayda getirir. Ayrýca Nizip'te Turizm adýna hiç bir yatýrým yok mesela 5 yýldýzlý bir otel Torumahmut civarýnda yapýlabilir çünkü Nizip'e benim gözlemlediðim kadarýyla turistler günlük turlarla geliyorlar nedeni ise konaklama yeri olmamasý. Gündüz gezeceði yerleri gezip, yatmak için Gaziantep'e gidiyor. Böyle bir otel ve kongre merkezi ilçemize yapýlsa hem yeni bir iþ kolu açýlmýþ olur hemde ilçemizda kongreler yapýlmasýný teþvik ederek tanýtýmýna büyük katký yapmýþ oluruz. Neyse arkadaþlar bu konu çok uzun burada yazmakla bitmeyecek, son olarak otoban uzun vadede memleketimize hayýrlýdýr. Herkese saygýlarýmý sunuyorum.
sen böyle bir neden bile belirtemeden basmakalýp düþünmeye devam et boroboro...
eminim sen yararlý olcaktýrý bir baþkasýndan duymuþsundur,konu hakkýnda düþünce üretemiyorsundur,bu yüzden de neden yararlý olacaðý hakkýnda bir sebep beyan edemiyorsun bize!
bize üç yararý olacaktýr;
1-yakýt tüketimi azalacak
2-yolda meydana gelen kazalar azalacak
3-medeniyet kat sayýmýzý biraz daha yükseltecek.
Konu Mehmet Fatih Avcý tarafýndan (07.04.07 Saat 22:37 ) deðiþtirilmiþtir.
merhabalar öncelikle ben istanbulda yaþadýðýmý belirmek isterim sadece duyduklarýmdan yola çýkarak biþeyler söylemek istiyorum yatýlý bölge (benim eski okulum) okulunun oradan giriþ verilmemiþ diyolar yok efendim taa bireciðin oraya gidip ordan dönüyomuþsun böyle saçmalýk olurmu ben konuyla ilgili ilçemizin tüm kurunlarýnýn ve ileri gelenlerinin gerekenleri ypmalarýný istiyorum o zaman faydalý olur kanaatindeyim yýlda birkez yýllýk izinlerde gelidðim çok sevdiðim Nizipime yeni yoldan gelmek istiyorum sevgilerimle
selam Niziple otoban farký ornekleri cok tur ben kocaelinde yasýyorum korfez savasý sýrasýnda yollar tamamen durdu esnaf kan agladý suan ise otoban cok daha fazla zararý oalcak istan bul ankara tuneli acýldý yollar yuzde 70 azaldý butun otoban gecen yerlerde durum ayný esnaf tek tek kefenkleri kapatacak zaten iþler yok birde otoban olayý olunca ekonomi dahada zayýflayacak allah Nizip esnafýna yardýmcý olsun
bence sadece trafik yoðunluðu bakýmýndan biraz faydasý olur.baþka hiç deðiþiklik olacaðýný sanmýyorum.Nizip zaten geliþmiþ bir ilçe kimseye ihtiyacý yok.gelenler memleket görsünler hemde memleket gibi memleket bu söylediklerimi laf olsun diye söylemiyorum.