Evet kuzen kim ne biliyorsa döksün eteðindeki taþlarý![]()
Evet kuzen kim ne biliyorsa döksün eteðindeki taþlarý![]()
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Aslýnda Nizip'tekiler bunu çok iyi biliyor olabilirler ama üzerine gidemiyorlar gibi geliyor bana.Burada sanal ortamda yazmak ve söylenmek biraz kolay bir iþ , ancak gerçkte gidip bununla uðraþýnca biraz iþler karýþabilir, hatta bizlere dahi burada bunlarý yazmayýn diye Nizip ten telefon gelebilir ?
makin
Akçakent ve Nizip çayýnýn içine eden kaðýt fabrikasý gibi.
Seher vakti esen rüzigarýn serinliðini bilemeyen..
Bir avuntuyla cafe köþelerinde ömür çürüten, gönül huzurunu ne bilir?!.
Çýplak ayaklarýný ýslak otlar üzerine seremeyen.. Bir hüt hüt kuþunun canlý ötüþünü duyamayan.. Ve dahi bir bebeðin avucunu, ellerine almadan yaþayan;
Akýldan, mantýktan ne bahseder bilmem ki?!..
Evlat ver gazý
Nizip teki bu kötü koku sabun hammeddesi olarak kullanýlan hayvan derilerinden kazýlarak alýnan yaglardýr bu yaglarý Nizip ne giriþini yasakla bak koku kalýyormu? Bu yaglar Uþak deri organizeden etlemeci tabir edilen insanlarýn deri kazýntýlarýnýn kaynatýlarak yag halini aldýgý bu ürünü sabunculara satýyorlar ve olcukça ucuz bir yagdýr. sabuncular maliyeti düþürdügünden bu yagý tercih etmektedirler.. yukarýda da dedigim gibi bu yaglarý Nizip e giriþini yasaklayacaksýn bakýn o zaman koku kalýyormu.. selamlar
.......................
Yüzde yüz TÜRK olduðun gün cihan senindir
Hüseyin Nihal ATSIZ
Nizip sanki ölü ilçe gibi hiçbir allah ýn kulu kalmamýþ arada gelip gidiyorum çarþý sin sin ediyor esnaf desen kuþ avlýyor ne bir fabrika alaný nede baþka iþ sahasý o yüzden millet nizipten kaçýyor kaldýkça insanýn psikolojisi bozulur. Nizip'ten göç oldukça nizip daha da kötü duruma düþer kokuda olur baþka þeylerde olur iþ sahasý açýlmasý lazým yatýrýmda olmasý lazým nizip ölü þehir gibi þu an orda yaþayanlar %90 emeklidir yada yan geliri vardýr.Yoksa geçinemesin kokudan çok yatýrým lazým
Ýþ, aþ para olursa koku duyulmaz diyorsun.
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.