Nizip Ýlçesinde yaþayan 45 yaþýndaki Þaban Kahraman, evlenmek için ilginç bir yöntem buldu ve otomobilinin her tarafýna evlenmek istiyorum yazýlý notlar yapýþtýrarak þehir turu atmaya baþladý.
Devami...
Nizip Ýlçesinde yaþayan 45 yaþýndaki Þaban Kahraman, evlenmek için ilginç bir yöntem buldu ve otomobilinin her tarafýna evlenmek istiyorum yazýlý notlar yapýþtýrarak þehir turu atmaya baþladý.
Devami...
Nizip Ýlçesinde yaþayan 45 yaþýndaki Þaban Kahraman, evlenmek için ilginç bir yöntem buldu ve otomobilinin her tarafýna evlenmek istiyorum yazýlý notlar yapýþtýrarak þehir turu atmaya baþladý. Nizip Ýlçesinde yaþayan 45 yaþýndaki Þaban Kahraman, ...
Bu konudaki tüm haberlere bakýn »
Kaynak...
Nizip'te de artýk millet aþtý kendini , bulalým þu garibana birini de evlendirelim, çevrenizde araþtýrýn bakalým kim var.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Davul zurna paralarý benden.
Guzel abicigim bekarlik sultanliktir.Sonra cok ararsin bu gunlerini......
kAlp dEdiqin Atiyor zAtEn mArifEt riTmi dEqistirEbilEndE
Adam 45 yaþýnda baþýna vurmuþ demekki, Nizip'e bir genel ev açmak lazým yoksa bunlar önüne gelene saldýracak![]()
Hee, her þey tamam bir genelev eksik. Onuda artýk sizin parti iktidar olduðu zaman yapar![]()
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
Genel ev ihtiyaçtýr, yoksa millet birbirine saldýrýyor.
Abi ihtiyaç olur mu?!..
Genelevlerdeki insanlýk dramlarý , kadýn haklarý ve ihlallerini buraya yazsam olay olur.
2002 yýlýnda "Genelevler ve Ýnsan Haklarý ihlalleri" konulu bir araþtýrma yapmýþtýk akademik düzeyde.
Tüm bilinen bilinmeyen ist içi ne kadar genelev varsa dolaþmýþtýk öðretim üyesi arkadaþlarla.
Kadýnlarla, pezeveklerle, meydancýlarla, arpacýlarla, tuzcularla, makabirlerle birebir görüþmüþtük..
Acý içinde ne acýlar çýkmýþtý..((
Seher vakti esen rüzigarýn serinliðini bilemeyen..
Bir avuntuyla cafe köþelerinde ömür çürüten, gönül huzurunu ne bilir?!.
Çýplak ayaklarýný ýslak otlar üzerine seremeyen.. Bir hüt hüt kuþunun canlý ötüþünü duyamayan.. Ve dahi bir bebeðin avucunu, ellerine almadan yaþayan;
Akýldan, mantýktan ne bahseder bilmem ki?!..
Ya evlat senin ne iþin var oralarda, seni red edeceðim bak bir daha görmeyeyim geneleve falan gittiðini.
Birde þu kelimelerin anlamý nedir sen araþtýrmýþsýn yazarmýsýn:
Pezeveng, meydancý, arpacý, tuzcu, makabir???????
Pezevenk Sözcüðü asýl itibariyle farsçadýr ( جاکش - Pimp ). Ama Azeriler de bu kelimeyi kullanýr. Farsça Anlamý : "Ýþ adamý, Beyfendi, Muhabbet Tellalý, " dýr. Hatta Süleyman Demirel Azerbeycan' da katýldýðý bir miting de þöyle anons edildi : " Türkiye'nin en büyük pezevengi Sayýn Süleyman Demirel hürmetkarý" diye) Türkiye de manasý kadýn satýcýlarý veya bu kadýnlarýn koruycusu; iþlerini ayrlayan ve hatta devletle olan resmi münasbetleri koruyan gözeten.. Kýsaca; kadýnýn efendisi.
Meydancý ortalýðý temizleyen elmanlar, müstehdem gibi..
Arpacý, müþteriye eþlik eden kapýya yönlendiren þahýs..
Tuzcu..iþ sonuda bizim "peçeteci" diye adlandýrdýðýmýz memnuniyet elçisi gibi bir þey..
makabir de tüm bu iþelrin baþýndaki yönetici...
Seher vakti esen rüzigarýn serinliðini bilemeyen..
Bir avuntuyla cafe köþelerinde ömür çürüten, gönül huzurunu ne bilir?!.
Çýplak ayaklarýný ýslak otlar üzerine seremeyen.. Bir hüt hüt kuþunun canlý ötüþünü duyamayan.. Ve dahi bir bebeðin avucunu, ellerine almadan yaþayan;
Akýldan, mantýktan ne bahseder bilmem ki?!..
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.