bu tarihi eser cýkan yerlerden biriside benim evim benim için kötü ama nizip için iyi bir müjde oraya müze yapýlmasý için benim ev ve dýger 3 komþumun evinin kamulaþtýrýlmasý ýcý valilige yazsýsý müze müdürlüðünce yazýlmýþ. nizip lilere hayýrlý olsun ama valilik artýk ne cevap yazar onu bilmiyorum. bu haber ýnsallah nizip li hemþerýlerýmýzý sevindirir.
Ýþte Nizip'li bunlar arkadaþlar. Özene bezene yaptýklarý evler kamulaþtýrýldýðý halde, memleket için gerekliyse "þeriatýn kestiði parmak acýmaz" diyorlar.
Kazý ekibi baþkaný Fatma Bulgan haným tarafýndan, Ýl Özel idare müdürlüðüne bir yazý yazýldýðý ve kamulaþtýrýlma talep edildiði doðrudur. Sanýrým özel idare tarfýndan da Sn.Valimize bir olur talebi yazýsý yazýlmýþtýr. Sn.Valimiz zaten çýkarýlan eserlerin yerinde sergilenmesini ilk baþtan beri uygun buluyordu.
Ýnþaallah güzel þeyler olacak.
Yalnýz Akevlerdekiler, bu yaz gelecek turist akýnýna hazýrlýklý olmalýlar. Þimdiden oralarda birþey satýlmaya baþlansa bile iyi olur kanaatindeyim. Hatta birer çay içme alaný bile iþ yapar gibi.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
nizip için hayýrlý olsun. arkadaslar müze müdürlüðü mazaik lerýn niizpte kalmasýný ve bu alanýn kamulaþtýrýlmasý ýcýn valilige yazýyý yazmýþ haydi hayýrlýsý. benim en sevindýgým olay ise nizip in bazý noktalarda bir araya gelebilecegini gördüm burdan siz degerli hemþerilerime böyle bir kenetlenmenin olabildýgýný görmek herþeyden önce bu çok önemli. bir nizipli yagmur tanesi idi ama bir çok nizipli gerçekten bu konu üzerinde birleþerek sel oldu aktý. tabi bu harekatýn önderi baþta sayýn millet vekilimiz mehmet sarýya çok teþekkurler. belediye baþkanýmý söylemiyorum herkes zaten gözü ile nizip in son 6 yýlda geldýgi modern bir þehri görüyor. bu memleket için hizmet aþký ile çalýsan tun niziplilere tesekkurler.
mozaýk cýkan yerde suanký cýkan mozaiklerin dýsýnda orasý komple mozaýk , benim arka bahcemdede mozaik cýktý alt tarafta sontaj yapýlýyor ordada mozaýkler bulundu ben evý ýnþa ederken rat gelmedýk ama ayak eþilmeyen yere mozaýk var evýn altýna dogru gýdýyor. bulunan mozaýke tam kenardan sýnýrla ayak eþmýsýz allahtan mozaýk darbe almamýs fatma haným eger bu mozaýk bozulsaydý elýmden kurtulamazdýn dýyor allahtan tam sýnýr yapmýsýz yalnýz orda sardýc dedýklerý býr yapýya denk geldý onun ýcýnde mozaýklerýn dýsýnda tarýhý eser oldugunu zannedýyorum. müze olursa ýnsallah ordan cýkanlarda muzede sergýlenýr.
büðün sabah kazý ile ilgilenen fatma hanýmla görüþtüm. 08.03.2010 15 gün içerisinde kamulaþtýrma yapýlmazsa mazaikleri söküp götüreceklerini söyledi. yaklasýk býr ay once gaziantep valiliðine ne kamulaþtýrma istek yazýsýný yazmýþlar ama hala net birsey cýkmamýþ restoresýnden dolayý müze yapýlmayacaksa söküp göturceklerýný soyledýler hýzlandýrýlmýs sekýlde kamulastýrýlmasý olmazsa hiç bir yetkilinin ilgilenmedigini herkesin sadece kamera gördüðü zaman konuþtugunu ama perde arkasýndan kimsenin ilgilenmedýgýný soyledý. yani bu unuttur milleti götür gazýantep muzesýne mazaýklerý polýtýkasý olay þu biz elýmýzdeký zeugmadan nýce eserleri kaptýrdýk . bunlarda gýdecek acýkcasý yukarýda ký haber klýplerýne bakýnca ýnsan nizip sonunda müzeye kavusacak turýzm merkezý olacak dýyor ama ben burdan herkese soyluyorum bu býr rüya malaesef . bende sunu düsunuyorum bahcemde cýkan mozaýký vermeyý dusunmuyorum en azýndan bahcemde cýkan mozaýk ýn ustune býr kamelya yaptýrrým ve orda sabahlarý kahvaltýmý yapar pazarlarý cayýmý ýcerým.
Bu konuyla ilgili, bir açýklama yapýlacaktýr.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Gaziantep milletvekilimiz Mehmet SARI bey konunun üzerinde hassasiyetle duruyor.
Kazý ekibi baþkanýnýn kamulaþtýrma talebi özel idareye iletilmiþti.
Yazý þuan komisyona ulaþtý. Bir aksilik olmazsa kamulaþtýrma çalýþmalarý sürüyor.
Özel idare Genel sekreter yardýmcýsý ve Ýl kültür müdürümüz yarýn alaný gezecekler. Konu hakkýnda daha detaylý bilgi alýnabilir.
0342 5171254
yeþil nizipimize hayýrlý uðurlu olsun.gerçekten bir nizipli olarak gurur duyuyorum.
tarihi eserlerimize sahip çýkýldýðý için
emeði geçen herkese tþk ediyorum.
0342 5171254
Banada geldi cevabi yazý
Selamlar
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
Son durum nedir.
Yazýyý okudum.Nizip için muhteþem olur.Tüm Nizip halkýna hayýrlý olsun.
Ama sanaattan anlamak daha güzel.Tarhi eserlere sahip çýkmak daha da çok güzel bir olay.
Þükrü kardeþim, Nizip'te herkes bu konuda mücadele veriyor, inþallah istediðimiz gibi olacak.