çok güzel çook sevindim fakat cevredeki evlere ne olacak onlar için herhangi bir çalýþma var mý bu konuda bilðisi olan yazarsa çok sevinirim çünkü bizim evde kazý alanýnda 3 ev ileride teþekkür ederim.. kazý alaný nereye kadar kapsayacak.
çok güzel çook sevindim fakat cevredeki evlere ne olacak onlar için herhangi bir çalýþma var mý bu konuda bilðisi olan yazarsa çok sevinirim çünkü bizim evde kazý alanýnda 3 ev ileride teþekkür ederim.. kazý alaný nereye kadar kapsayacak.
þu an bildiðim kadarýyla kazý alanýnýn içinde bulunan 4 evin kamulaþtýrma iþlemleri baþladý.biride bizim ev.eðer kazý alaný geniþlerse geniþlediði yöne doðru kamulaþtýrma çalýþmalarý yapýlabilir.
Abi biz yaparken hiç birþey çýkmadý.ama diðer evlerden haberim yok.biz arsayý alýr almaz inþaata baþladýk.yani oranýn geçmiþinden haberimiz yok.öbür yapýlan evlerde birþey çýktýmý çýkmadýmý bilmiyorum.SADECE BÝLDÝÐÝMÝZ TEK ÞEY,ONUDA SONRADAN ÖÐRENDÝK,KUYUMCU HACI ALÝ AMMÝ EVÝNÝ YAPTIRIRKEN MAÐARAMI TÜNELMÝ NE ÝSE ARTIK BÝRÞEYLER ÇIKMIÞ.ODA MÜZEYE HABER VERMÝÞ,MÜZECÝLERDE GELMÝÞ BÝR TUTANAK TUTMUÞ GÝTMÝÞLER.
Akevlerin orta ve üst kýsýmlarýnda hiçbir mozaik bulundu rivayeti yoktur. Fakat alt kýsýmlarýnda rastlandýðýna dair fýsýltý dolaþýyor.
Þuanki alanýn daha çaya yakýn bahçelerinde mozaik var bilgisi kazý ekibine ulaþtýðý için oralarda sondaj çalýþmasý düþünüyorlar.
Yuvanýn arka tarafiýndaki dereninde gavur mezarlýðý olduðu ve zaman zaman definecilerce kaçak kazý yapýldýðý da söyleniyor.
Akevlerin tamamýnýn kamulaþtýrýlmasý diye birþey söz konusu deðil.
Fakat oradaki 4 ev için kamulaþtýrma yapýlacaðý ise söyleniyor.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
bizim ev yapýlýrken biþey çýkmadý sanýrým, ama müze yapýlacaksa eger küçük bir alaný kapsamayacak sanýrým, herþeyin hakkýmýza hayýrlý, iyi olur inþallah evler istimlak edilmese bile deðeri yükselecek ve turistik bir bölege olacak ve buda akevler halký için çok çok güzel birþey, emeði geçen herkese sonsuz teþekkürler. istimlak alanlarý ile ilðili bir geliþme olursa yazarsanýz sevinirim.
kazý yapan ekibin haberi bizim sayemizde oldu.ondan önce bilmiyolardý sanýrsam.
Dün mozaikleri görmeye Akevler'e gittim. Muhtemelen tatil dolayýsýyla çalýþma yoktu. Umarým çalýþmalar askýya alýnmamýþtýr. Bu konuyu unutturmadan daha fazla üstüne gidilse iyi olur diye düþünüyorum.
Biz otururken buralar zeytinlikti. Ev falan yoktu. Mozaik olduðuna dair hiçbir þey ben de duymadým. Ama mozaiklerin bu kadar yüzeye yakýn olmasý da çok sürpriz.
Mozaiklerle ilgili yaptýðým baþvuruya gelen cevabý aþaðýda dikkatinize sunuyorum. Takipçi olursak sonuca ulaþabiliriz gibi geliyor.
T.C
GAZÝANTEP VALÝLÝÐÝ
Ýl Kültür ve Turizm Müdürlüðü
Gaziantep Müze Müdürlüðü
SAYI :B.16.KVMG.4.27.00.01.230/ 17 /02/2010
KONU : Nizip Ýlçesi, Menderes Mah. Mozaikleri
SAYIN: MEHMET MURAT AKPEK
ÝLGÝ: 07.01.2010 tarihli elektronik postanýz.
Gaziantep Valiliðine yapmýþ olduðunuz baþvuruda; Gaziantep Ýli, Nizip Ýlçesi, Menderes Mah. Akevler Mevkiinde çýkan mozaiklerin Nizip'te kalmasýnýn ve turizme kazandýrýlmasýnýn önem arz ettiðini belirtmektesiniz.
Söz konusu mozaik kazýsý Müzemiz Müdürlüðü baþkanlýðýnda devam etmekte olup, kazý sonucunda ilgili makamlarla yapýlacak deðerlendirmeye göre karar verilecektir. Deðerlendirme esnasýnda mozaiklerin yerinde kalmasý hususu da dikkate alýnacaktýr.
Bilgilerinize rica ederim.
Ahmet DENÝZHANOÐULLARI
Müze Müdürü
Murat çabalarýný takdirle karþýlýyorum.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Herkesin bir þeyler yapmaya çalýþmasý çok güzel.
Bu da bir sonuç çýkacaðý anlamýna gelir.
Çabasý,emeði geçen herkese kolay gelsin.
Bu tür konularda duyarlý olduðumuzu ne kadar belli edersek, yetkililer halktan okadar çekinir.
Aksi halde zaten hesaba alan yok der geçebilirler.
Yeni bir mozaik daha bulundu.
Bunlar sadece býþ alanlarda yapýlan yüzeysel kazýlarda çýkanlar.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254