Ýnsanýn oglu kýzý ve karýsý ona ne kadar yakýndýr biri onlarý hayýr ile ansa insan ne kadar sevinir mutlu olur degilmi
Ýþte insan peygamberine karþýda böyle olmalý en az.
Bir tanýdýk gelse deseki dün bir yerde oturuyordum filan seni övdü dese biz o insana karþý daha muhabbetli olmazmýyýz veya bir tanýdýk veya tanýmadýk insan bir yakýnýmýzý sýkýntýda iken kurtarsa ve tesadüf yanýmýza gelse biz o insaný nasýl agýrlarýz nasýl iþte salavatda böyle salavat getirende rabinin yanýnda böyle
Dostlar bazý insanlar görüyorum yeni konuþan veya büyüyen oglunu kýzýný veyahut torununu satlerce anýp duruyor onun yaptýklarýný anlatýp duruyor o kadar çok anlatýyor ki bazen bana býtkýnlýk geliyor ve bu insan ehlini sevdiginden dolayýda sevaba nail oluyor halbuki bu sýradan bir insan ve kendi nefsinden biri
Peki insanýn kendi oglu kýzý veya torunu kadardamý peygamberinin bir degeri yok ki bazý þeyleri iyi anlamak iyi yorumlamak lazým
Zira Cenabý mevla peygamberimiz için þöyle buyurmuþ;
Ey habibim ben kendi nurumdan arþý alayý arþýn nurundanda senin nurun u senin nurundanda bütün mükevvetatý yarattým ey bütünün parçasý insan kendindeki hikmete bak aslýnda zikrettigin yine o bütün
Selamlar