2. Nizip Çalýþtayý Ticaret Odasýnda Yapýldý
Nizip Çalýþtayý, Nizip Kaymakamý Sayýn Yaþar KARADENÝZ baþkanlýðýnda 27.Aralýk 2009 Pazar günü saat 10:00’da Nizip Ticaret Odasý’nda toplandý.
Çalýþtay ilk olarak Nizip Çalýþtayý’ nýn oluþumu, yönetim ilkelerini, organlarýný, görev ve yetkileri ile çalýþma usul ve esaslarýný belirlemek için hazýrlanan Çalýþtay Yönergesi toplantýya katýlanlara okunarak yapýlan açýk oylama ile oybirliði ile kabul edilmiþtir.
Yönergenin kabulünden sonra, Nizip Çalýþtayý Yönergesinin 8. maddesinin 5. fýkrasýnýn ( c ) bendi gereðince Genel Sekreter için seçime geçildi. Oybirliði ile Genel Sekreterlik için tek aday olarak önerilen Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Sayýn Mehmet ÖZYURT Genel Sekreter olarak oybirliði ile seçildi.
Nizip Çalýþtayý Yönergesinin 8. maddesinin (d) bendi gereðinceçalýþma gruplarý oluþturuldu. Oluþturulan çalýþma gruplarý þunlardýr;
A) Kriz ve Afet Çalýþma Grubu
1-Yaþar KARADENÝZ - Nizip Kaymakamý
2-Cem ÇERKEZOÐLU - Nizip Garnizon Komutaný
3-Hacý Fevzi AKDOÐAN - Nizip Belediye Baþkaný
4-Mustafa KANTAR - Nizip Emniyet Müdürü
5-Latif KARADAÐ - Nizip Organize Sanayi Bölgesi Müdürü
B) Trafik, Ýmar, Þehircilik ve Planlama Çalýþma Grubu
1-Mustafa KANTAR - Nizip Emniyet Müdürü
2-Ümit FÝDAN - Nizip Ýlçe Jandarma Komutanlýðý Astsubay Baþ Çavuþ
3-Latif KARADAÐ - Nizip Organize Sanayi Bölgesi Müdürü
4-Bülent BÝLÝCÝ - Nizip Belediyesi Ýmar Müdürü
5-Ömer PEKMEZ - Esnaf – Eczacý
6-Maruf MARUFOÐLU - Halktan
C) Çevre, Altyapý ve Tarým Çalýþma Grubu
1-Ramazan BÝRÝCÝK - Nizip Ýlçe Tarým Müdürü
2-Abdullah ALTINBAÞ - Nizip Ticaret Odasý Meclis Baþkaný
3-Mehmet AKFIRAT - Nizip Ziraat Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný
4-Latif KARADAÐ - Nizip Organize Sanayi Bölgesi Üyesi
5-Özkan GÖKÇEK - Nizip MYO Öðretim Görevlisi
6-Maruf MARUFOÐLU - Halktan
7-Abdulkadir AKKUÞ - NTO Meclis Üyesi
D) Turizm ve Tanýtým Çalýþma Grubu
1-Mustafa ALTINBAÞ - Nizip Ticaret Borsasý Yönetim Kurulu Baþkaný
2-Mehmet ERDOÐAN - Nizip Aktif Ýþadamlarý Derneði
3-Ýskender KAHRAMAN - Ýl Genel Meclis Üyesi
4-Abdulkadir BAKIRCI - Nizip Ticaret Meslek Lisesi Müdürü
5-Umut ALAGÖZ - Arkeolog
6-Bilal ÇEKER - Ýþadamý
E) Eðitim, Saðlýk, ve Sosyal Ýþler Çalýþma Grubu
1-Mahmut ARSLAN - Nizip Cumhuriyet Baþsavcýsý
2-Çaðrý DEMÝRÖZ - Nizip Jandarma Komutaný
3-Mustafa KANTAR - Nizip Emniyet Müdürü
4-Mahmut KURT - Nizip Milli Eðitim Müdürü
5-Ali Rýza YAÞAR - Nizip Saðlýk Grup Baþkaný
6-Dede KILIÇ - Nizip Muhtarlar Derneði Baþkaný
7-Ýskender KAHRAMAN - Ýl Genel Meclis Üyesi
F) Kültür, Sanat ve Spor Çalýþma Grubu
1-Doç.Dr.Yaþar BÜYÜKOÐLU - Nizip Meslek Yüksek Okulu Müdürü
2-Ömer Faruk YAKAR - Nizip Gençlik ve Spor Müdürü
3-Salih UYGUR - Nizip Belediye Baþkaný Yrd.
4-N.Nur MEÞE - Nizip MYO Müdür Yrd.
5-Suna SERTPOLAT - Nizip M.A.E. Halk Eðitim Merkezi Müdürü
G) Sosyal Yardýmlaþma Çalýþma Grubu
1-Hacý Fevzi AKDOÐAN - Nizip Belediye Baþkaný
2-Dr.Mustafa GENÇ - Nizip Ýlçe Müftü V.
3-Galip ÝNAL - Ýl Genel Meclis Üyesi
4-Ýbrahim SEVEN - Nizip Sanayi Sitesi Baþkaný
5-Mehmet ERDOÐAN - NASÝAD (Nizip Aktif Ýþadamlarý Derneði)
Çalýþtayýn Resmi yazýþmalarýný, organizesini ve sekreterya hizmetlerini yürütmek üzere aþaðýda isimleri yazýlý kiþiler seçilmiþlerdir.
1-Ýrfan AKDOÐAN - Nizip Kaymakamlýðý Veri Hazýrlama Kont. Ýþletmeni
2-Serpil GÜNDOÐDU - Nizip Ticaret Odasý Genel Sekreteri
3-N.Nur MEÞE - Nizip Meslek Yüksek Okulu Md. Yrd.
4-Ýbrahim KANAL - Nizip Kaymakamlýðý Sos. Yrd. Vakfý Muhasebecisi
Toplantý günü deðiþikliði nedeniyle Çalýþtaya katýlamayanlar, arzu etmeleri halinde komisyonlarda görev alabileceklerdir.
Bir sonraki toplantýda proje hazýrlama ekibi oluþturulmasý için ortak karara baðlandý.
Halkýmýz ve Çalýþtay üyelerince en önemli sorun olarak görülen trafik sorunu Çalýþtayýn ilk konusu olarak ele alýndý.
Nizip Emniyet Müdürü Sayýn Mustafa KANTAR, trafik ile ilgili konularý içeren sunu hazýrlayarak sorunlar ve çözüm önerileriyle ilgili bilgi verdi. Belirlenen konular tek tek görüþülerek çözüm önerileri belirtildi.
Çalýþtayýn ilk konusu olan trafik sorununu ile ilgili 2010 yýlýnda baþlayýp 2012 yýlýnda sona eren bir eylem planý hazýrlanmasý ve bu eylem planý çerçevesinde çalýþma yapýlmasýna karar verildi.
Eylem planý baþlangýcý olarak ta yaya kaldýrýmlarý ile yollardaki iþgallerin kaldýrýlmasý ve yolcu minibüslerinin güzergâhlarý dýþýna çýkmamalarý konusuna öncelik verildi.
Çalýþtayýn ikinci konusu olarak Nizip MYO ile yüksek öðrenim konularý ele alýndý. Çalýþtayýn bu bölümüne Gaziantep Milletvekili Sayýn Mehmet SARI ile Gaziantep Üniversitesi Rektör Yard. Sayýn Prof.Dr. Mehmet ÖZASLAN katýldý.
Nizip MYO öðrencilerinin ulaþým, barýnma, saðlýk, sosyal etkinlik ve burs sorunlarý ile MYO için sorun olan yol, eðitim fakültesinin açýlmasý, çevre düzenlemesi, üniversite-sanayi iþbirliði ve halk desteði saðlanmasý baþlýklarý için Nizip Üniversiteliler Derneði (NÜDER)’nin hazýrlanan sunu MYO Öðretim Görevlisi Sayýn Yavuz AKÇÝ tarafýndan sorunlar ve çözüm önerileri belirtildi.
Konuþulan konular arasýnda yer alan eðitim fakültesi açýlmasý hususunda Gaziantep Milletvekili Sayýn Mehmet SARI açýklama yaparak önümüzdeki yýl için eðitim fakültesinin yetiþtirilmesi konusunda üzerine düþeni yapacaðýný belirtti.
Gaziantep Üniversitesi Rektör Yrd. Sayýn Prof.Dr. Mehmet ÖZASLAN, rektörlük imkanlarý çerçevesinde Nizip Meslek Yüksek Okuluna destek vereceklerini belirtti. Sosyal aktiviteler için kantin ve kafeterya binasý yapýlacaðýný belirtti.
Nizip Meslek Yüksek Okuluna için geliþtirilen öneriler; iþyerlerinin öðrencilere indirim uygulamasý, üniversite için yeni minibüs hattý açýlmasý, servis araçlarýnýn denetlenmesi, yeterli yetki belgesi olmayan araçlarýn yolcu almasýnýn engellenmesi, servis araçlarýnýn tarifeye (saatlerin belirlenmesi) baðlanmasý, sosyal faaliyetler düzenlenmesi, üniversite yolunun geniþletilmesi, Kredi ve Yurtlar Kurumunun önümüzdeki yýl yapacaðý 500 kiþilik yurdun dýþýnda özel yurt yapýmýnýn yaygýnlaþtýrýlmasý, sosyal donatý geliþtirilmesi, öðrencilerin stajlarýnýn dönemsel hale getirilmesi, toplumsal sorunlarýn çözümünde toplumsal duyarlýlýk projesi dersinden faydalanýlmasý, üniversite-sanayi iþbirliðinin geliþtirilmesi karara baðlanmýþtýr.
Bir sonraki çalýþtayýn 16 Ocak 2010 Cumartesi saat 10:00’da Nizip Ticaret Odasý’nda yapýlmasý, toplantý gündeminde bu toplantýda ele alýnan konularýn gözden geçirilmesi, yeni konu baþlýklarý da aðaçlandýrma ve suçlarýn önlenmesi konularýnýn görüþülmesi oybirliði ile karar verilmiþtir.