Bu da gidecektir hiç kuþkunuz olmasýn nizip'in sahibi yok olsaydý zeugma'yý nizip'e getirirdi fakat görüldüðü gibi ortada birþey yok olacaðýnýda sanmýyorum. Zeugma güzel nizibimize kazandýrýlsaydý þimdi nizipin durumu çok farklý olur esnafýmýzýn yüzü daha çok gülerdi haksýzsam söyleyin herkese selamlar...
GÖZÜNE SOKSAN YÝNE ANLAMAZ
Þair Ahmet Arif: ‘’Hani kurþun sýksan geçmez geceden’’ diyor ya…
Ben de diyorum ki, duyarsýzsa bir insan; eðitimsiz ve rehbersizse, kendi doðasýnýn, çevresinin, bölgesinin ve toplumunun tarihsel ve kültürel bitergelerinden Nizipli olarak bihaberse insan, üstelik saplantýlý ve þartlanmýþsa, sorgulamaktan ve düþünmekten yoksunsa ve de burnunun ucunu görmekten acizse onu ne ekonomi ilgilendirir, ne gelecek, ne turizm sektörü; ne dünkü Zeugma, ne bugünkü Akevler’de gün yüzüne fýþkýran tarihi ve kültürel mozaikler…
XXX
Siyasi Parti Ýlçe Teþkilatlarý yok mu Nizip’te?…
Var!...
Mesleki Toplum Örgütleri yok mu Nizip’te?..
Var!...
Azdan-çoktan Sivil toplum Örgütleri var mý, dernekler var mý, sendikalar var mý?... var olmasýna var da… Tarihsel ve kültürel deðerlere sahip çýkma ne kadar var!…
XXX
Ýþte, Nizip’in sahipsizliðinin, adsýzlýðýnýn-sansýzlýðýnýn bariz nedenleri, ikinci pasajda belirttiðim bize özgü tespitlerdir.
Ve onun için (kiþisel çýkarlarý hariç) diyorum ki, turizm sektörünü oluþturmak için kültürü, sanatý, tarihi Nizipli’nin gözüne soksan yine anlamaz…
XXX
Bu konuda, hayatýmda ilk kez yanýlmak ve mahcup olmak istiyorum…
Lütfen beni bu zevkten mahrum etmeyin; azdan da az olan duyarlý Nizipliler…
Böyle bir imkan baþka bir yerde olsa inanýn ortalýk yýkýlýrdý, millet Akevlerde yatar kalkardý, ben þu an yerimde duramýyorum, Nizip'e gelmek için fýrsat kolluyorum, en kýsa zamanda geleceðim, artýk uyanýn NÝZÝPLÝLER.
Afiþler basýldý, yarýn sabah Ýstanbul'daki Niziplilerin iþ yerlerine daðýtacaðýz, ayrýca bu pazar derneðin kahvaltýsý var orada da bu konuyu gündeme getireceðim.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
slam bu mozaik lerin memleketimiz nizipte kalmasý gerek...onlar geçmiþ tarihimizden bize armaðan onlara sahip çýkalým.oranýn bir müze haline getirilerek düzenlenmesi lazým onlarý oradan kaldýrýlýrsa hem orjinalliði bozulur hemde kýrýlýr kaybolur
imza toplayalým .... büyük sehir belediye baþkaný asým beyin yanýna gidelim..o tarihe sahip çýkar mutlaka duyarsýz kalacaðýnýn zannetmiyorum .nizipte kalýrsa bu mozaikler onlarý görmeye dünyanýn dört bir yanýnda turist çeker o da ilçemizin kalkýnmasýna çok faydasý olur..ne gerekiyorsa yapalým
arkadaþlar
[QUOTE=müslüm akpek;222143]Senel haným, biz uzaktayýz ama adminimiz Mehmet bu konuda canhýraþ bir þekilde çalýþýyor, afiþler bastýrdý, ayrýca bir dernek kuruldu, ama öncelikle Nizipliyi bu konuda bilinçlendirmemiz gerekiyor.[/QUOTE
slam adminimiz memet bey bu afiþlerden banada meil olarak atarsan..sevinirim ..antebe gelseniz keske bir kaç arkadaþla .. baþkan asým beyin yanýna gitsek ..acaba etkili olurmu baþkan tarihi yerlere sahip çýkmakta ..antep onun sayesinde tarihine kavuþtu.en kýsa zamanda dernek arkadaþlarýmý alýp bu mozaikleri görmeye gelecez ..elimizden geleni yapalým
Þenel haným, afiþlerin jpg veya coreldraw çizimlerini 1.mesajýma ekledim.
BÝMERE GÖNDERDÝÐÝM YAZI[tarihimize sahip çýkalým )
ben gaziantepten þenel benlier nizipli olduðumda memleketime yakýsýr tarihi mozaiklerin çýkmasý bütün niziplileri heycanlandýrmýþtýr..bu tarihi mozaiklerin ilçemizde kalmasý oranýn bir turizim yeri olmasýnda ve burda yaþayan insanlarýn gecim kaynaklarýnada yardýmcý olacaðýnda ..bu güne kadar ismi tanýnmayan ilçemiz zeuðmanýn çýkmasýyla ilk adýmý atmýþtýr ..bu tarhi kalýntýlar orjinalliði bozulmamasý için gercek yeri olan nizipte kalmalýdýr takdir buyurursanýz bunlarýn bir parcasýnýn kaybolup ve ya kýrýlmasý bizim için büyük bir kayýptýr Akevler mevkisinde henüz gün yüzüne çýkarýlan M.S. 400 yýlýna ait manastýr ve eþsiz mozaiklerin, yerinde sergilenmesi hususunda yüksek müsadelerinizi ve ilgililere emirlerinizi arz ediyoruz. Söz konusu mozaiklerin üzerinde yapan ustalarýn isimleri ve künyeleri olmasý bakýmýndan arkeologlar tarafýndan çok önemli kabul edilmekte olup, taþýnmasý halinde orijinalliðini kaybedeceði de yüksek bilgileriniz dahilindedir.Bu konuda yapacaðýnýz çalýþmalar hakkýnda Nizip halký olarak bizleri bilgilendirmenizi arz eder, çalýþmalarýnýzda baþarýlar dileriz.NÝZÝPLÝ ressam þenel benlier
Senel haným çok güzel olmuþ kutlarým, bu konuda herkesin elini taþýn altýna koymasý gerekiyor, Bursa,Balýkesir,Mersin,Ýzmir gibi bölgelerde oturan Nizipliler nerede acaba.
Ben bugün bastýrdýðým afiþleri iÝstanbul da bulunan Nizip lilerin iþ yerlerine daðýtacaðým, ayrýca imza defteri yaptýrdým onuda önüme gelen Nizip'liye imzalatacaðým, Nizip'te ve Gaziantep'te de buna benzer imza defterleri açýlýp herkesin imzalamasý saðlanabilir daha sonra bu imza defterlerini baþta Gaziantep valisine ve kültür bakanlýðýna göndereceðiz.
Deðerli Devlet Büyüðüm,
Bizler Gaziantep ili NÝZÝP doðumlu Türkiye vatandaþlarýyýz, yýllardýr Nizip’imizde keþfedilen Zeugma kalýntýlarý ve buradan çýkarýlan tarihi eserler Nizip dýþýna çýkarýlarak Gaziantep’de ya da Ankara’da sergilendi, gerekçe olarak da Nizip’te bu eserleri korumak için bir müze olmadýðý gösterildi, aslýnda bir ilçeye müze yapmak çok da zor olmasa gerek, bu konuda Nizipli’lerin çeþitli giriþimleri boþa çýkartýlarak bu eserler Nizip dýþýna çýkartýldý, böylece hem Nizip’imiz ekonomik olarak zarara uðradý hemde tarihi dokumuz bozuldu.
Son günlerde Nizip AKEVLER’DE rastlantý sonucu ortaya çýkarýlan eþsiz mozaiklerde ayný gerekçelerle Nizip dýþýna taþýnmak isteniyor, bizler NÝZÝP’liler olarak bu sefer buna müsaade etmeyeceðiz, MS 400 Yýlýna ait olan bu eserler üzerinde yapan ustalarýn isimlerinin ve tarihlerinin bulunmasý açýsýndan eþsizdir, yeni bulunan bu eserlerin yerinde sergilenmesi ve Nizip’imize bir müze kazandýrýlmasý konusunda, bizlere yardýmcý olacaðýnýzý ümit ederek aþaðýdaki imzalarý topladýk.
NÝZÝPLÝ’LER
Yukarýdaki metnide bu imza defterinin baþýna yapýþtýrdým.
Baþvuru Tarihi: 09.01.2010 / Baþvuru Sayýsý:16001
Baþvurunuzu bu tarih/sayýyla takip edebilirsiniz.
durmak yok yapmaya devam![]()
malesef bu konuda kemal bey in görüþlerine katýlmak zorundayým.niziplinin bu konuda dahada bilinçlendirilmesi gerek.dün benim dükana bu afiþleri astým ve ilk karþýlaþtýðým tepki ne oldu biliyomusunuz?müþterinin teki geldi afiþleri gördü ve ''yere girsin mozaikleri de kendileri de memlekete ipsiz sapsýzlarý dolduracaklar da ve daha neler neler.''cehalet bu boyutta yani.izah etmeye çalýþtýmsada nafile.bizim bu iþte en büyük düþmanýmýz cehalet.bu konu yerel basýnýmýzda(yazýlý ve görsel)sýk sýk gündeme getirlmeli,halkýmýz bilinçlendirilmeli.bu mozaiklerin memlektimize getireceði artýlar anlatýlmalý.
bu afiþlerden bir kaçtane bilbordlara asýlmalý bence
GAZÝKENT ÜNÝVERSÝTESÝ
SÝYASET BÝLÝMÝ VE ULUSLAR ARASI ÝLÝÞKÝLER
Kazý alanýný dün inceleme fýrsatým oldu.gerçekten de tarih kokan bir manzara..hz.isa'dan sadece 400 yýl sonra yapýlmýþ olan bu manastýr içinde eðer bazý kitabeler bulunursa dünyada yer yerinden oynar.bu kazýya özel bir önemin verilmesi gerekir.sanýrým bunun ile ilgili bazý çalýþmalar yapýlýyor.Ben buradaki mozaiklerin baþka yere taþýnacaðýný sanmýyorum.çevrede baþka yapý veya mozaik bulunursa buranýn turizme bu haliyle açýlmasý daha mantýklýdýr.nizip.com olarak hzýrlamýþ olduðumuz afiþler dünyada ilk kez yayýnlandý.özellikle kazý heyeti tarafýndan fotoðraf çekimine getirilen sýnýrlama yüzünden daha detaylý resim yayýnlayamýyoruz.ancak afiþlerimizin çok büyük ilgi uyandýrdýðýný söyleyebilirim.Dün gaziantep'te belediye otobüsüne bile yapýþtýrmýþlardý.duyarlý hemþerilerimzin bu ilgili büyük umut uyandýrýyor.umarým bu sefer Niziplilerin dediði olur..
Ramazan TARHAN/Astronom/HARÝTA MÜHENDÝSÝHayatý Kolaylaþtýrýr
www.tarhanharita.net
ÝMZA KAMPANYAMIZ BAÞLADI.
Ýmza kampanyasý için hazýrladýðým defter.
![]()
![]()
Dürümcü emmi Mehmet Cankesen kampanyamýza destek verdi.
![]()
Rüstem Cankesen defteri imzalýyor
![]()
Mehmet Beyle bu konu üzerine konuþtuk
![]()
![]()
![]()
Mehmet Bey de kampanyaya katýldý.
![]()
Hayri usta da kampanyamýza destek verdi
![]()
Bu resim Niziple uzaktan yakýndan alakasý olmayan birinin Ýstanbul Sultanahmet deki oteli, Nizip'imizi kullanan bir çok iþ adamý var ama neden se Nizipliler hala bunun farkýnda deðil, bu otel her zaman ful doluyor.
Konu müslüm akpek tarafýndan (09.01.10 Saat 13:51 ) deðiþtirilmiþtir.