bide nizipe mozaikler için müze inþa edilmeli veya kilise gibi sit alanlý olan yerler müzeye dönüþtürülebilinir
GAZÝKENT ÜNÝVERSÝTESÝ
SÝYASET BÝLÝMÝ VE ULUSLAR ARASI ÝLÝÞKÝLER
Acaba NTR hangi ulusal kanalla çalýþýyor
Ugur dündar veya ATV veya Savaþ AY aransa bir çekim ve sivi,l toplum örgütlerinin ve vatandaþýn beyanat ve ç.ekimleri ile bir haber yapýlsa
Daha sonrada imza kampanyasý ile gerek vekilimiz gerekse belediye baþkanýmýz bir birifin dosyasý ile bakanlýgý hareketlendiremezlermi
Selamlar
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
Nizip'te kalmasý için ilk etapta,halen boþ ve manasýz tutulan KÝLÝSE'ye mozaikler taþýnabilinir.Bilahare müze için faaliyet baþlatýlýr.Böylece vilayetin bahanesi kalmaz,ilçeye karþý.Þehrimize iyilik ve güzellikler getirmesi açýsýndan hayýrlý olsun...
Bir ara hangi aklý evvel düþündüyse,' Zeugma eserlerinin Ýstanbul Eski Eserler Müzesi'ne taþýnmasý' önerilmiþti...
Benim Nizibime ait bu tarihi eserlere kimse dokunmasýn.. ve diyorum ki;
"Bürokrasi..Nizibin tarih dokusundan elini ÇEK!.."
Seher vakti esen rüzigarýn serinliðini bilemeyen..
Bir avuntuyla cafe köþelerinde ömür çürüten, gönül huzurunu ne bilir?!.
Çýplak ayaklarýný ýslak otlar üzerine seremeyen.. Bir hüt hüt kuþunun canlý ötüþünü duyamayan.. Ve dahi bir bebeðin avucunu, ellerine almadan yaþayan;
Akýldan, mantýktan ne bahseder bilmem ki?!..
Yapýlan çalýþmlardan çýkan malzemenin özellikleri nedir veya hacim olarak ne kadar yet kaplýyor?..v.s. bunlarý bilmiyorum.Sadece haberi sitemize taþýyan arkadaþlarýmýzýn duyarlýlýðý sayesinde öðrendim.Bu arada Belediye baþkaný sayýn Hacý Fevzi bey'in de bu olayla ilgili tavrýný merak ediyorum.Çünkü belediyelerin kültürel kalemleri oldukça önemlidir.Bu konuda Ýstanbul'da müze üzerine doktora yapan arkadaþlar,küratörler de var.Gerekirse onalar da çalýþmaya mevzuat hazretlerinin imkanlarý dahilinde müdahil olabilirler.Zeugma ile mozaiklerin uzantýlarý,baðlantýlarý,v.b.Nizip için elbette ki;önemli bir olay.Bize düþeni sevgili 'Admin' veya olayý organize eden arkadaþlar bildirirlerse seve seve katkýda bulunuruz.Selamlar
Konu davutozgul tarafýndan (30.12.09 Saat 21:39 ) deðiþtirilmiþtir.
Sayýn Belediye Baþkanýmýz Hacý Fevzi AKDOÐAN ile bugün kazý alanýndaki ekiple görüþtük. Ýhtiyaçlarýný öðrendik. Milletvekilimiz sayýn Mehmet SARI bey ile tekrar istiþare edeceklerini ve eserin yerinde kalmasý için çalþmalarý hýzlandýracaklarýný belirttiler.
Sýkýntý þuki mozaiklerin yerleþtirildiði zemin çok kýrýlgan ve yüzeye 20 cm yakýnlýkta. bu nedenle yerinde sergilenmesi birçok açýdan sakýncalý görünüyor. olmaz deðil ama neden olmasýn ?
bu arada mozaik üzerindeki tarih, yapan ustanýn imzasý ve baðýþlayanýn isminin olmasý onu dinya çapýnda ender mozaiklerden biri yapýyor.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Deðerlerimize sahip çýkma konusunda, biz Nizipliler olarak maalesef çok ketumuz.
Yakýn zamanda hatýrladýðým bir çok deðerimizi baþka bir il veya ilçeye kaptýrmýþýz.
Bunlardan hatýrladýðým birkaç tanesini sizlerle paylaþayým:
1. Birecik barajý: En çok etki alaný G.antep-Nizip olmasýna raðmen Þ.urfaya kaptýrýldý.
2.Rum kale Þimdilerde Yavuz eli üzerinde epey çalýþma yapýyor.
3.Zegma G.antep müzesinde sergilenmekte.
4.A.çarkdak mevkiinde çýkna mezarlýk kilesesi mozaikleri G.antep'te
5.Veterinerlik Meslek lisesi. Sanýrým van'a taþýndý.
Bu ve buna benzer birçok deðerimiz elerimizin arasýnda kayýp,baþka ellere geçti.
Þimdi ise Akevlerdeki bu mozaikleirn Nizipte kalabileceði konusundaki inancým, geçmiþe bakarak umitsizim diyorum.
Burada görev: Söz sahibi olan, seçilmiþ þahsiyet, Kamu ve özel kuruluþ yatkilileri ile sivil toplum kuruluþlarýndýr.
Ancak Halk da bunlarýn açtýý yolda gitemek ve destek vermek ile katký saðlayabilir.
Umarým Bu mozaikler burada kalýr.
Gidenlere göre devede kulak olsa bile...
Sevgiler...
Akevlerin kuruluþunda ve en çileli susuz,elektriksiz, ulaþýmsýz yaþanýlan günlerinde orada yaþamýþ olan birisi olarak bu haberi duyunca çok heyecanlandým, elbette bu deðerlerin yerinde sergilenmesi gerekiyor, bunun için ne gerekiyorsa yapalým. Dünya iletiþim ve teknoloji çaðý, belki mozaikler Zeugma kadar büyük olmayabilir(bilemiyorum), ancak duyurulmasý,konunun ulusal ve uluslar arasý ses getirmesi Zeugma nýn gün yüzüne çýktýðý 2000 yýlýndan çok daha kolay olduðunu düþünüyorum.
Ýstanbul da yaþayan gazeteci hemþehrilerimiz belki bu konuda yardýmcý olabilirler.
Bunlarý da Ýlimiz Gaziantep e kaptýrmayalým da, kýymetini bilelim. Tüm dünya da ve hatta Türkiye nin batý illerinde de yeraltýndan çýkan tarihi eserler olduklarý yerlerde sergilenir ve sergilenmelidir de . Bunlar çýktýðý yerlerin tarih ve kültür deðerlerini gösterir, sahip çýkalým lütfen.
Nizipli olunmaz Nizipli doðulur.
Hepinize selamlar ve Saygýlar 2010 hepimize hayýrlý olsun .
makin
Zamanýnda Nizip in içine bir müze yapýlsýn dediðimde..birileri çýkýp da paran varsa git yaptýr diyodu..o kendini bilmez yüzünden karkamýþtan bizzat t e lawrence tarafýndan kaçýrýlan eserlere dikkat çekmek istediðim konu silindikten sonra açýkçasý nizip.com dan soðudum..Ne yazsam maydanoz olan bu arkadaþýn yazdýklarý silineceðine, komple konu silindi..ayrýca eski resimleri koyduk resimlere þu an bakýyorum baþkasý yüklemiþ görünüyor , ismimiz de yok oldu ortadan..artýk resim de eklemiyorum..bu amatorce olaylar bütün hevesimi burnumdan getirmiþti..
Nizip te kaymakam ya da belediye baþkaný bi bina hibe eder..adam baþý Nizipliler tarafýndan 10 ar lira verilerek gerekli ortam saðlanýr ve Nizip in içinde NÝZÝP ARKEOLOJÝ MÜZESÝ OLUR.. bi müze olursa kimse de hiç birþeyi hiç bir yere götüremez..Bu bi milletvekilinin çabasýyla da olmaz bunu sadece milletvekilinin omuzuna yýkmak da saçmalýk...Ayrýca zeugma ya gezmeye de gittim..baktým ki..sadece bira þiþeleri duvar yazýlarý afedersiniz insan pisliði..çöp.. ama lafta zeugma da zeugma..hadi ordan diyorum o kültürperestlere de..önce bu pisliði önleyin sonra da yenisine sahip çýkmaya çalýþýn..insan utanýyo oralara gittiði zaman..elimde resimleri de var býdý býdý edilmesin diye çektim..tam bir hayal kýrýklýðý..aslan yattýðý yerden belli olur..sadece birileri geldiðinde temizlik olmaz..bu kültüre de sahip olunmadan o eserleri çýkarsanýz dahi kýymeti bilinmeyecektir ayný pislik akevler içinde baþka yerler içinde de olacaktýr buna çare lazým...imza toplamak gibi saçma sapan afaki þeylerle uðraþýlacaðýna..para toplanýp müze yapýlsýn..kaymakamý, belediye baþkanýný sýkýþtýrmak lazým.. gerekli olan yeri de onlar temin etsinler devlet olaraktan..devlet de üstüne düþen görevi yapsýn..
Konu ATTiLAHUN tarafýndan (31.12.09 Saat 13:07 ) deðiþtirilmiþtir.
Bu konuya Niziplilerin sahip çýkmasý lazým, arkadaþlarýn dediði gibi sadece bürokratlarýn çabalarýyla olmaz.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
e-Mail Atalim yetkili makamlara?
Dayan be gönlüm!.
Bîçâre deðilsin, Yaradan sana yâr..
Kimsesiz deðilsin, yanýnda "Kimsesizler kimse...si" var!
Biliyorum, Sýðmazsýn hiç bir yere, dünya sana dar!
Ama dayan gönlüm! Dayan ki her gecenin mutlaka bir sabahý var...