demek arkadaþlar Nizip'in baþka bir sorunu yok........herþey gülüstanlýk Allah herkesten razý olsun.
demek arkadaþlar Nizip'in baþka bir sorunu yok........herþey gülüstanlýk Allah herkesten razý olsun.
Bence en büyük problem hijyen, zabýtalar buna dikkat etmiyor çünkü esnaf arkadaþlarý.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
sayýn akadaþlar sizce Nizip'e ne hizmet yapýlarbilir ? bunu benimle paylaþýrsanýz sevinirim.Bu konuya egilen arkadaþlara þimdiden teþekürler.
1.Nizip'in eksiklilleri....
2.Nizip'e neler yapýlabilir.....
3.NÝZÝP yerleþim olarak ne destek verilebilir...
4.sizce Nizip için yapýlacak eksik hizmet var mý?
5.Nizip'in kanayan yarasý var mý?
6.Yapýlýrsa mükemmel olacak diye bir projeniz var mý?
7.Nizip'li iþ adamlar ve siyasiler Nizip'E gerektiði gibi sahip çýkýlýyor mu?
8.NÝZÝP' gerçekten TÜRKÝYE'de diðer ilçelerde gibi þanþlý mý þansýz mý ?
9.NÝZÝP'ÝN Türkiye'deki yeri
arkadaþlar bu sorularla ilgisi,bilgisi,kendi özverisiyle birþeyler
Eþkýya dünyaya hükümdar olmaz.
iþsizlik.
bence büyük sorun. Sanayi-Okul iþbirliði yapýlacak meslek liselerine destek verilmeli.
Ýþsiz gençler hem kendilerine hem çevreye zarar verir hale geliyorlar.
Denetimler arttýrýlarak hijyen sorunu giderilebilir.
2 sene önce Gýda denetimleri Ýlçe Tarým Müdürlüðüne verildiðinde fýrýnlar ve kasaplarda büyük deðiþim gözlemiþtim.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
ben nizip in en büyük sorunu iþsizlik diye düþünüyorum.nizip te siftah yapmadan iþyerini kapatan esnaflarýmýz var.100 bin nufuslu memlekette yaþýyoruz ama sanki iki bin nufuslu bir yerymiþ gibiyiz.ne belediye ne kaymakamlýk ne de baþka kurumlar nizip esnafýnýn iþ potansiyelini yükseltmek için hiç bir çaba sarf etmiyo.oysa esnaf bir memleketin bel kemiðidir.esnafýn iþi iyi olduðu zaman herkesin iþi iyi olur.ben þimdi bir örnek vermek istiyorum.belki benim fikrime katýlmayan arkadaþlar olabilir ama ben bu tutumun memleket esnafýný derinden yaraladýðýný düþünüyorum.fýstýk halinin þehrin dýþýnda ne iþi var.bu þehrin dýþýndaki fýstýk hailinin þehrimize faydasý ne.bilen varsa lütfen yazsýn.fýstýðýný hal e getiren üretici þehre uðramadan(zaruri bir ihtiyacý yoksa)fýstýðýný býrakýp ordan köyüne dönüyo.ne esnafa nede memlekete hiçbirþey býrakmadan.ve düþünsenize fýstýk zamaný bu hal e urfadan,birecikten,antepden,adanadan hatta türkiyenin her tarafýndan binlerce insan giriyo.ama þehre uðramadan geri dönüp gidiyolar.halbuki hal þehrin içindeyken o çevredeki bütün esnaf hal den faydalanabiliyodu.gelen herkes þehrin içine girmek zorundaydý,hal böyle oluncada oturuyodu kebapçýdan kebabýný yiyodu tatlýcýdan tatlýsýný,alýþveriþ yapýyodu vs.yani bir þekilde þehre faydasý oluyodu.þimdide sebze halinin þehrin dýþýna çýkmasý gündemde.memlekette hareketli bölge olarak bir orasý kalmýþtý (yani hal meydaný)ordaki birkaç esnaf iþ yapýyo hal sayesinde, sebze halini þehrin dýþýna çýkararak onlarýnda hesabýný görecekler.acaba hangi mantýkla yapýlýyo bunlar çok merak ediyorum.eskidimi kardeþim o zaman yýk daha modern daha çaðdaþ daha kullanýþlý bir hal yap.civar memleketlerden buraya giriþ saðla.ama çözüm üretmek yerine þehir dýþýna çýkarýlmasý uygun görülüyo.oysa memleket esnafýnýn gelir düzeyini yükseltecek nizipte o kadar imkan var ki.þehrimize hiç yabancý girdi çýktýsý yok,neden bu konu üzerinde çalýþýlmýyo,elimizde zeugma ve benzeri bir çok yer var neden bunlar deðerlendirilmiyo.akþama kadar hepimiz birbirimizin eline yüzüne bakýp duruyoruz.esnafýn iþleri iyi olursa zaten hijyen ve kalite kendiliðinden saðlanmýþ olur.esnaf iþi iyi deðilki iþyerini daha modern daha temiz bir hale getirsin.
hani hep diyoruz ya nizip in sahibi yok diye.gerçekten öyle,cennet köþesi ama bahtsýz bir memleket.
Eðitim bir yeri kalkýndýrýr. Üniversite ye yeni bölümler kazandýrýlabilir. Özellikle 4 yýllýk fak. Fen lisesi de kazandýrýlabilir.
Ýnanç turizmi kardeþim,inanç turizmi.Benim gönlümden geçen bu.Bugün Ýstanbul'daki sahabe makamlarý ne kadar insanýn akýnýna uðruyor bir bilseniz aðzýnýz açýk kalýr.Bir de sahabe mezarlarý var.Onlarý saymýyorum.Oralar da birçok insanýn akýnýna uðruyor.Özellikle dini bayram ve günlerimizde iðne atsanýz yere düþmez.Ýnsanlar oluk oluk akmakta o mübarek makamlara.Bir de bizim Osmanlý arþivlerinde bile kayýtlarda ismi geçen Hasanül Medeni hazretlerinin mezarýna bakýyorumda mahzun mahzun orada bekliyor.Kendisine selam verecek insanlarý bekliyor.Ama ne hikmetse kimse selam vermiyor.Herkes habersiz bir þekilde mezarýn yanýndan geçip gitmekte.Þimdi sayýn Nizipli hemþerilerim size sesleniyorum.Bu büyük insana,bu sahabe dostuna yapýlan revamýdýr?Yazýk ki bize ne yazýk.Daha kendi deðerlerimize bile sahip çýkamýyoruz.Atmýþýz bir köþeye arayaný soraný yok.
Neyse sevgili Nizipli hemþehrilerim baþýnýzý çok aðrýttým.Hakkýnýzý helal edin.
(Bu arada Leylek Cami Osmanlý arþivlerinde vakýf eseri olarak geçmektedir.)
cayin temizlenmesi o kirli ve mikrop sacan suyunnereden kaynaklandigini bulup geregini yapmalidir belediye biz balik tutardik o cayin kkenarinda ciy kofte yogururduk. fabrikanin kirli suyunu akitssin caya buna bir dur diyen olmuyormu nerede belediye 2:kilisenin bakim ve onarimi bahcesindeki gece kondularin yikilmasi 3:eski birecik yolunun imara kapatilmasi guzelim verimli topraklar elden gidiyor yarin torunlar hesap soracaklar beton yigini olmasin . 4:dasbasin ve hoyuk tepelerine buyuk turk bayragi konulmasi 5:zabitanin cekinmeden gorev yapmasi belediyenin kanununu uygulasin yetr.6:firinlarin pastahanelerin gida satilan her yerin denetlenmesi temizlik 7:yollarin asfatlanmasi durdu sogut istanbul
arkadaþlar bence gaziantep belediye baþkaný asým güzelbeyin izinde gidilmeli, öncelikle gamek diye bir sistem yapýlmalý insanlar eðitilmeli sonra devam gelir insanlar kendiler zaten proje üretir bir halk eðitim merkezi yapýlmýþ ta nerde þahsen ben gece getmem mesela halk eðitim merkezi þehir icinde olmalý ..