Mavi þahin birnci kendi kendini kendi oyuyla seçtirdi.
Ödülünü aldý
Baþkasýna hediye diye daðýttý.
Fýkra gibi oldu.
Sen önce yazýlanlarý oku görürsün.
Mavi þahin birnci kendi kendini kendi oyuyla seçtirdi.
Ödülünü aldý
Baþkasýna hediye diye daðýttý.
Fýkra gibi oldu.
Sen önce yazýlanlarý oku görürsün.
Osman Demir Istanbul
Ateistin biri ormanda dolaþýrken, kendi kendine söyleniyordu...
Þu evrim ne güzel þey, aðaçlar, böcekler, kuþlar... derken ayýnýn biri peþine takýlmýþ.
Baþlamýþ adamý kovalamaya...
Bir müddet sonra adam koþmaktan yorulup yavaþlamýþ. O sýrada bunu farkeden ayý
tam pencesini kaldýrýp sýrtýndan vuracakken, adam korkudan "Tanrým Yardým et" diye seslenmiþ.
O anda herþey donuvermiþ. Gök yüzünden bir ses;
- sen bana inanmadýn, varlýgýmý yok saydýn ve hep evrimi savundun.
Þimdi benden yardým istiyorsun. Yardým edilmeyi hak ediyor musun ?
- Tanrým bu saatten sonra senden yardým istemeye yüzüm yok. Hic olmassa peþimdeki ayýyý
müslüman yap der.
- Bak bu olabilir.
Bir süre sonra ses kesilir, peþindeki ayý pençesini çeker, ve ellerini açarak,
-Allah'ým senin verdigin rýzýk ile orucumu açýyorum...
Ýþ Baþvurusu ve Referansý
Ýddiaya göre, merkez Osmangazi ilçesi Atatürk Caddesi'ndeki bir kamu bankasý þubesine gelen bir kiþi, banka þube müdürüyle görüþmek istedi. Bir süredir psikolojik sorunlarý olduðu öðrenilen Demir K. (28) þube müdürünün odasýna alýndý. "Ben kamu güvenliði teþkilatýndaným. Beni Polat abim yolladý. Beni iþe almanýzý istiyor" diyen zanlý banka müdürü ve çalýþanlarýný þaþýrttý. Odadan çýkartýlan Demir K., elindeki pet þiþede bulunan 1 buçuk litre benzini þubenin ortasýnda dökerek yangýn çýkartmak istedi. Olay sýrasýnda banka iþlemlerini takip etmek için þubede bulunan 2 polis, zanlýyý kýsa sürede etkisiz hale getirdi.
Sorgulamasýnda Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin etkisinde kaldýðýný belirten Demir K. çýkarýldýðý adliyede serbest býrakýldý.
Osman Demir Istanbul
Birecik'te iþinden çýkarýlan belediye çalýþanýný hatýrlarsýnýz, Nematiye benzetmiþti kendisini, Belediye binasýný basýp ortalýðý birbirine katmýþtý.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
BAÞKANLAR
ABD Baþkaný , Ýngiltere Baþbakaný ve Türkiye Baþbakaný , bir gün, bir toplantýda bir araya gelmiþler.
Tabii, 3 lider bir arada olur da, sormaz mý gazeteciler? Önce ABD Baþkanýna sormuþlar:
"ABD'de bir memur ne kadar parayla geçinir? Siz kaç para veriyorsunuz?" Cevap vermiþ O da
"Valla ben, 2 bin dolar veririm. Bin dolarý ile geçinirler... Geri kalan bin dolarý ne yaparlar, nerede harcarlar, hiç sormam!"
Gazeteci, ayný soruyu Ýngiltere Baþbakanýna sormuþ... O da cevap vermiþ: "Ben, memuruma 3 bin sterlin veririm. Geçinmesi için 2 bin sterlin yeterli. Artan bin sterlini ne yapar, nerede harcarlar, beni hiç ilgilendirmez!"
Her ikisinden bu cevaplarý alan gazeteci, bu defa da Türkiye Baþbakanýna sormuþ ayný soruyu:
"Türkiye'de bir memurun geçim standardý nedir? Kaç para ile geçinebilirler? Siz kaç para veriyorsunuz?"
Ne dese beðenirsiniz?
"Valla, Türkiye'de bir memurun geçinebilmesi için en az 2000 lira lâzým. Ama ben 1000 lira veriyorum!.. Geri kalan 1000 nereden bulurlar, nasýl geçinirler beni hiç ilgilendirmiyor!"
Osman Demir Istanbul
Osman çok gerçekçi bir fýkra ama memurlar seni arýyorlar haberin olsun bunlardan biride Mahmut, Bursadan binmiþ vapura Ýstanbul'a geliyor.![]()
Ataistler fýkrayý uydurana gülüyorlar.
Kadýn sevgilisiyle birlikteyken kocasýnýn eve girdiðini duyar.
- Çabuk! Köþeye geç ve bir heykel gibi davran.
Bu arada adamýn her yerine bebek yaðý sürer, üzerine de bebe pudrasý serper.
- Sakýn kýmýldama ve heykelmiþsin gibi davran! ...
- "Bu nedir, hayatým?" diye sorar kocasý kapýdan girer girmez.
- O mu? Sadece bir heykel. Smith'ler yatak odalarý için bir tane almýþlardý. O kadar sevdim ki bir tane de ben ýsmarladým...
O gece heykel hakkýnda konuþulmaz; hatta herkes yatana kadar. Gece saat iki gibi koca kalkar ve mutfaða gider, bir kaç dakika sonra da elinde bir sandviç ve bir bira ile geri döner.
- "Al bakalým" der, "bir þeyler ye. Ben 3 gün boyunca Smith'lerde idiyot gibi dikilirken kimse bana bir bardak su bile vermemiþti."
Ferhat çok güldüm.
Ateist diye yazýlýr
Ataist deðil.
Adam bilmiyor tabi
Mantýk ta okumamýþ.
Türkçeside iþte bele
Ate ile Ata yý birbirine karýþtýrmýþ
Bu da bir fýkra
Ama niyese gülemiyorum.
Konu felsefefe tarafýndan (11.12.09 Saat 20:18 ) deðiþtirilmiþtir.
Osman Demir Istanbul