Ýl olma þartlarýný bilen varmý ben araþtýrdým ama bulamadým, geçen sene birisi konumu yüzünden Nizip il olamaz demiþti.
Ýl olma þartlarýný bilen varmý ben araþtýrdým ama bulamadým, geçen sene birisi konumu yüzünden Nizip il olamaz demiþti.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
henüz illerimizi geliþtirememiþken, yenilerini piyasaya sürmenin bir mantýðý olduðuna inanmýyorum. bazý ilçeler diðer ilçelere göre daha göz önünde ve yaþanýlýr olabilir. ama ilçeliðin de dereceleri vardýr zaten; birinci sýnf, ikinci sýnýf, üçüncü sýnýf gibi...
www.illeridaresi.gov.tr müslüm amca.Biþeyler yazýyor inceledim biraz.
Aslýnda en mantýklýsý Nizip ile Birecik birleþimi ile oluþturulmuþ sýfýr bir il . Hem nufusu ile hemde büyüklüðü ile süper bir il olur . Adýda nizbir kimin bir þey olr artýk
nizip'in il olma hakký yýllardýr elinden alýnmýþtýr.ama en sonunda alacaðýz hakkýmýzý
Nizip BÝrecik birleþsin tek il olsun demiþtim .Bunun ile ilgili bir arkadaþ ile konuþuyordum . Oda bana katýldý hatta ismi de buldu . Fýrat olsun dedi
Bence Nirecik olsun yada Birezip olabilir.
Zaten Nizip doguya kayýyor.10 seneye kadar birecikle birleþir Müslüm Abi dediðin mantýklý![]()
Yüksel devlet büyüklerimizin hesaplarý baþka halkýn hesaplarý baþka, isteseler Nizip'i Gaziantep'e doðru büyütürler ama iþin içinde baþka hesaplar olduðundan Birecik'e doðru büyütüyorlar, zaten otoyol çýkýþýda o yüzden oraya yapýldý.