Müslüm ammi MEZARDA ÇOK UYUYACAGIZ ÇOK.
Ammi gözünü seveyim hele bir düþün eline bir igne natsa 3 gün acýsýný çekersiz
Ammi Can çýkarken insa yalnýz olacak karanlýk bir kuyu gibi can vermek çok zor hayatý hafife imaný boþ vermiþlige almamak lazým
Günah iþlemek farklý iman meselesi çok farklý.
Bak allahýmýz bizi kul yaratmýþ ya yerde bir taþ parçasý veya bir solucan yaratsa ne olurdu halimiz
Kamil bir mahluk yaratmýþ her türlü nimet önümüzde kendi canýmýzdan eþ vermiþ evlat vermiþ saglýk sýhhat vermiþ
zandederim bunun bir bedeli karþýlýgý olmasý lazým ben bir ayet okuyunca kendimden geçtim
Þöyleydi insana hitap olarak Meal olarak;
SÝZLER DEVELER GÝBÝ BAÞI BOÞ YARATILDIGINIZIMI ZANDEDÝYORSUNUZ
SONUNDA YÝNE BÝZE DÖNDÜRÜLECEKSÝNÝZ diyordu baþka bir ayettede
O halde o güne bu günden hazýr olmak lazým hazýr olacak insanýnda uyku ile iþi ne.Selamlar
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
"Ammi Can çýkarken insa yalnýz olacak karanlýk bir kuyu gibi can vermek çok zor hayatý hafife imaný boþ vermiþlige almamak lazým
Günah iþlemek farklý iman meselesi çok farklý."
Bu anlatýmlar çok korkunç, insanlarý bu þekilde korkutmamak lazým.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Hehe bak emmime þimdi
sevgili emmim amma ÜMET OLURSAK yani þartlarý yerine getirirsek
Cennete ilk giren Ümmet biz olacagýz
En az 70 huri
Þefatý yani yardýmý bizim peygamberimiz yapacak
Cehennemde bir tane ümmetinden kimse kalmayana kadar mevlasýna yalvaracak ve alacak
En önemlisi bir hadis yazayým Kaynak Sahihi buhari Diyanet yayýnlarý
ÜMMETÝME CEHENNEM HAMAMIN SICAGI GÝBÝ OLACAK buyurmuþ
ANCAK;
Layýk bir ümmet olmak ve bu hasise güvenip günah iþlememek lazým sonu kötü olur.
Yetermi bu müjde emmi.Selamlar
70 huri hamam ohhhhh bunu sevdim. Heh heeeee.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Sevgili emmi cennet sekiz kat aþagýdan yukarý dogru sýralarsak
123 cenete girecek 70 huriyi alacak amma ebediyen Cenabý Allahý görme þanslarý yok
4. cennetten sonra mevla görülecek
6. cennete ve daha yukarýsýna en az 3 bin huri diyorlar bak haberin olsun.Heheeeeee
ancak buraya girmek için en az Rabbimizin katýnda kabul gören ÞEHÝT olmak yada çok kulluk veya cenabý mevlayý Razý etmek lazým
selamlar
Cennete de el attýnýz ya helal olsun.Müberek yer sanki þey.Huri dediðiniz þey size hizmet eden.
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
Çok þükür bu konuyu da hallettik.
Allah bizi kendi varlýðýndan yarattý.
Sufilerin enel hak dedikleri noktadýr bu.
Diðer varlýklarýn aksine biz insan olarak
karar vericiyiz
yaratýcýyýz.
Herhangi bir hayvanda insana benzeyen bir karar verme bulamayýz.
Yada þekillendrme bir þey orataya koyma.
Ýkinci bir durum ise
Allah bize her þeyi hizmet etsin diye yaratmýþtýr.
Su hava deniz taþ hayvanlar bitkiler.
Baktýðýmýz zaman bize hizmet ediyor.
Ýþte cennete de bize hizmet eden bir sistem var.
bazýlarý huriyi insan gibi düþünüyor.
Hayýr arkadaþlar huri insan deðil.
O bize hizmet eden bir aðaç taþ topark vs gibi.
Burada sanýrým anamak isteemdiðimiz bu olsa gerek.
Huriyi insan olarak görmek istememiz ve mantýðýmýza birazcýk ters düþmesi.
Sizi bu skýntýdan kurtarmak için bu açýklamayý yaptým.
bana teþekkür edin.
Osman Demir Istanbul
Osman Abi çoðu kiþinin hayalini yýktýn bu açýklamayla![]()
NE MUTLU TÜRKÜM
BÝZ BU VATANI KARÞILIKSIZ SEVDÝK
Çok itimat ettiðim bir alimin bir sohbetini dinlerken öbür dünyanýn þeklinin þemalinin bu dünya ile kýyaslanamayacaðýný söylemiþti.Ýçindeki saraylarýn, köþklerin geniþliðini tarif ederken kur-an; arasý yerle gök arasý olan diye tarif ediyor.Eðer yaþadýðýn yerin büyüklüðü yerle gök arasý kadarsa o zaman bu þekil þemal ile olmaz demek ki bizimde þekil ve þemalimiz de o zamanki duruma göre olacak yani þimdiki durumumuzdan farklý olacak.Erkeklere huriler,kadýnlarada gýlman denilen hizmetçiler verilecek,bunlar þimdiye kadar hiç bir gözün görmediði kadar güzel olacak ama kendi eþlerimizin güzelliði de çok güzel olacak kýyas yaparsak eþlerimizin güzelliði bir ceketin dýþ görünümü ise, hurilerin görünümü eþlerimizin yanýnda ceketin iç astarý gibi olacak.Yani eþlerimiz o hurilerden daha güzel daha alýmlý olacak.
Sayýn Osman hoca! sanýrým bir yerde yanlýþ yazmýþsýnýz.Allah azze ce celle bizi kendi varlýðýndan yaratmadý bizi topraktan yarattý, ancak kendi ruhundan üfledi.Devamýnda da kainattaki herþeyide sizin de buyurduðunuz gibi insanlýðýn emrine verdi.Ýþin özü de huriler bizim eþlerimiz deðil inþaallah bize hizmet edenler olacak.Son bir söz daha söylemek isterim bizim hesabýmýz cennet yada cehennem olmamalýdýr,bizim hesabýmýz Allahýn rýzasýna kavuþmak olmalýdýr.Yunusun da dediði gibi Sofilere sohbet gerek, Ahilere ahret gerek, Mecnunlara Leylâ gerek, Bana seni, gerek seni. Allah bizden razý olduktan sonra cennette cehennem de bir.