Ýþte Mahmut gerçekleri yazmýþ, bencede bu þekilde olmalý.
Ýþte Mahmut gerçekleri yazmýþ, bencede bu þekilde olmalý.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
_M.Enes _________________
KÖRLERÝN ÜLKESÝNDE, TEK GÖZLÜ ÝNSAN KRAL OLUR...
Teþekkür ederim.Bunlarýn hiç biri Nizip'te uygulanmadý.
M.Akpek
Kardeþim burda ölüyede saygý var.Evet orda namaz kýlnmadan gömdüler.Böyle saçmalýk olmaz.Yani hiç öyle böyle demeye gerek yok Nizip'te çoðu þey geri kalmýþ.Aklýma geldikçe çýldýrasým geliyor.Bir de gelinde burda cenaze nasýl kaldýrýlýyor imamlarýn evlerinin önüne gelip ne dualar,vaazlar verdiðini görün.Bir de Nizip'te cenazeye kadýnlarý yaklaþtýrmýyolar Ölen benim babam ya neymiþ günahmýþ ya ben onu zaten son yolculuðuna gönderiyorum nasýl uzaklaþýrým o anda yok aðlamayýn yok görmeyin yok bilmem ne.Ýstanbulda yaþayan varsa cenazeye katýldýysa aradaki farký yazsýn lütfen Ýmam aðalarda bunlarý okusun.
Bu konuda sonuna kadar haklýsýnýz, bende annemi babamý, Nizip'te topraða verdim, dedikleriniz aynen oldu ama biz ýsrarla cenazeyi evimize getirttik ve helallik aldýk, Nizip'te baþý uygulamalar yobazlýk derecesine varýyor, dediðiniz gibi kadýnlarý yaklaþtýrmýyorlar, bence bunlar yanlýþ uygulamalar, son bir kere yakýnýnýn yüzünü görmek hatta ona dokunmak hakkýnýz, ama yaklaþma elleme , günah diyerek keyfi uygulamalar devam ediyor, hele cenaze namazlarý tek bir camiye verilince orada çalýþan imam kardeþimiz fazla çalýþtýðý için hayýflanýyor ve cemaatý tersliyor, belediye bunada bir düzenleme getirse iyi olacak.
Walla doðru dedin sayýn CHP'li abimiz,
Yobazlýk olduðunu düþündüðüm nizip'te insanlarýn cenaze namazsýz defnedilmesi biraz banada ters geldi ,
Ayrýca her camide musalla taþý yokmu, ben var olduðunu gördüm.
o zaman , musalla taþý olan yerde cenaze namazýda kýlýnýr, o caminin imamlarý o dersi kaçýrmýþlarmý mektepte onu bir sorun bakalým.
selamlar,
ilker,
** Bizi güçlü yapan yediklerimiz deðil, hazmettiklerimizdir. Bizi zengin yapan kazandýklarýmýz deðil, muhafaza ettiklerimizdir. Bizi bilgili yapan okuduklarýmýz deðil, kafamýza yerleþtirdiklerimizdir.
Þimdi Büyükþehirlerde isteyen istediði Camiden cenazesini kaldýrýyor.Sebebi þu olabilir; mezarlýða gelmeyipte sadece camiye gelebilen insanlar olabilir ki bunu zaman zaman bizde yapýyoruz camiye gelip ölenin yakýnlarýna baþ saðlýðý diliyoruz sonra cenaze namazý kýlýnýyor cenaze arabasýna kadarda eþlik edip geri döndüðümüz oluyor,yani mezerlýða kadar gidemiyoruz bu yüzden cenaze sahibi evine yakýn olan camiden cenazesini kaldýrýyor olabilir diye düþünüyorumÞimdi adam 50 senedir Cumhuriyet mahallesinde ikamet ediyorsa ve vakit namazlarýna da müftülük camiine geliyorsa büyün teþviki mesaisi orada geçiyorsa vefat ettiði zaman da cenazesinin müftülük camiinden kalmasý çok normal, niçin; cami ceaati cenazeye katýlabilir, çevre esnafý mezarlýða gitmeyip sadece dediðim gibi camiye gelebilir, konu komþu gelir, akrabayý talukatý zaten gelir o zaman cenaze daha kalabalýk olur hastaneden kendi evine evinden de camiye getirilmesi daha kolay olur.Þimdi adam yukarý obada vefat etse meftayý hastaneden direk mezarlýktaki camiye getirirsen ancak akrabasý gelir baþka kim gelir.Ýþin özü isteyen istediði mahalle cemisinden cenazesini kaldýrmalý ve belediyenin de yanlýz cenaze yýkama defin iþleri için kadrolu veya sözleþmeli imamlarý olmalý ve defin iþi aceleye getirilmeden usulune uygun yapýlmalý derim.(Þimdi birisi çýkýp iþte bu konuda hadis var 5 þey için acele ediniz bunlardan biriside cenaze'dir diyebilir.Evet acele edilmeli fakat uydur ellez olmamalý.)
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
Önceleri bana güzel bir fikir gibi gelmiþti tek cami, ama uygulamada aksaklýklar çýkýyor, bir kere her þey tek imama yükleniyor, adam her gün 3-5 tane cenaze namazý kýldýrmak zorunda deðilki, birde Mahmut'un dediði gibi cenaze sahibini zorlayamazsýnýz, þu camide kýldýracaksýn diye. Bence býrakýn kim ne isterse onu yapsýn.
Nizip'de cenaze namazý kýlýnmadan kimse gömülmedi, gömülmez.
Eve isteyen götürür istemeyen götürmez,
Ýsteyen istediði camide cenaze namazýný kýldýrýr, dar alanda araç park sorununu hesap etmesi lazým.
Belediye'nn kadrolu personeli var, sanýrým imam beyde bunlarýn arasýnda.i
Mezarlýkta 4 ve hastanede 4 olmak üzere toplam 8 morgumuz var.
Mezartlýkta 2 ve hastanede 1 olmak üzere toplam 2 gasýlhanemiz var ve bunlar son derece temiz ortamlar. Sýcak sularý falan mevcut.
Belediyenin 3, þoförler odasýnýn 1, baþkada varmý bilemiyorum, cenaze ve hasta taþýma araçlarý var.
Mezarlýðýmýz Türkiye'nin en düzenli ve bakýmlý mezarlýðý.
Her an hazýr hocasý ve personeli var.
Mezar eþmek için kepçeleri var.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
öyle bi anlatmissinki.insanin ölesi geliyor ha ...anlamadigim bu imam nasil belediye kadrosundan oluyor.bu imam diyanete bagli degil mi ?,ayligini belediyeden mi aliyor yoksa diyanettenmi ,eger belediyeden aliyorsa yandas olmasi kacinilmazdir.akplililere 3 elham digerlerine 1 falan))
Konu sakalli0727 tarafýndan (26.10.09 Saat 12:30 ) deðiþtirilmiþtir.
MeLeq ÞeyTAn oLurSa....
Sakallý hiristiyan mezarlýgýný çekib bir atarmýsýn bir þeyimerak ediyorumda.selamlar
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
tamam dayicim.istersen sana rahibeleride cekip atiyim)belki konusa konusa müslüman edersin
)))2-3 gün icinde hallederim dayi resim islerini ok
MeLeq ÞeyTAn oLurSa....
Ýstanbulda da Hristiyan mezarlýðý var isterseniz bende çekip atayým.
karsilastirma yapariz daha iyi olur müslüm abii.bence sen de cek ...
MeLeq ÞeyTAn oLurSa....
memnun olurum Müslüm ammi.Selamlar
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
dayi bu yazi gözünden kacmistir(kacacaginida pek zannetmiyorum ama nede olsa dedemle beraber ciger yemissiniz ) tekrar yapistirayim barii))))) tamam dayicim.istersen sana rahibeleride cekip atiyim
)belki konusa konusa müslüman edersin
)))2-3 gün icinde hallederim dayi resimi
MeLeq ÞeyTAn oLurSa....
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.