Konu Ramazan Tarhan tarafýndan (13.07.09 Saat 07:07 ) deðiþtirilmiþtir.
HARRAN ÜNÜVERSÝTESÝ TARÝH BÖLÜMÜ
Ne KraLýna Giderim Nede ALayýna , Bir Durum Varsa KraLýda GeLir Ayaðýma ALayýda..
Oðlum olana kadar KRAL benim
allah rahmet eylesin mekaný cennet olsun
ölümle ilgili hadisler
Hz. Peygamber (a.s.) þöyle buyurmaktadýr:
"Lezzetleri kesip yýkan ölümden çokça bahsedin!"
Hadisin mânâsý: "Onu anmakla lezzetleri bulandýrýn ki lezzetlere olan meyliniz kesilsin. Dolayýsýyla ALLAH'a yönelmiþ olasýnýz!"
Hz. Peygamber (a.s.) þöyle buyurmuþtur:
"Eðer hayvanlar, ölüm hakkýnda ademoðlunun bildiðini bilseydiler insanlar onlardan semiz bir et yiyemezlerdi." (Beyhâkî)
Hz. Âiþe (r.a.) þöyle sordu: "Ey ALLAH'ýn Rasûlü! Þehidlerle beraber haþrolunacak bir kimse var mý?" Hz. Peygamber cevap olarak þöyle dedi.
"Evet! yirmi dört saatte yirmi defa ölümü anan bir kimse!"
Bütün bu faziletlerin sebebi ölümün anýlmasýndandýr. Ölümün anýlmasý da aldanýþ evinden uzaklaþmayý ve ahiret için hazýrlýklý bulunmayý gerektirir. Ölümden gaflet ise; insaný, dünyâ þehvetlerine dalmaya davet eder.
Hz. Peygamber (s.a.v) þöyle buyurmuþtur:
"Mü'minin hediyesi ölümdür" Bunu þu hikmete binaen söylemiþtir. "Dünya mü'minin hapishanesidir. Çünkü mü'min, dünyada nefsinin þiddetinden, þehvetlerinin riyazetinden, þeytanýn müdafaasýndan ötürü sýkýntýdadýr. Bu bakýmdan ölüm onun için bu azaptan kurtulmaktýr. Kurtuluþ ise, onun hakkýnda hediyedir; zira Hz. Peygamber (s.a.v) þöyle buyurmuþtur:
"Ölüm her müslüman için kefarettir." Enes'in rivayetine göre Hz. Peygamber (s.a.v) þöyle buyurmuþtur.
"Ölümün zikrini çokça yapýn! Çünkü ölümü anmak günahtan siler. Dünyayý gözünüzde küçülterek kýymetsiz kýlar. Ayýrt edici olarak ölüm kafidir. Vaiz olarak ölüm yeter
Konu þükrü çiftçi tarafýndan (13.07.09 Saat 14:08 ) deðiþtirilmiþtir.
HARRAN ÜNÜVERSÝTESÝ TARÝH BÖLÜMÜ
Ne KraLýna Giderim Nede ALayýna , Bir Durum Varsa KraLýda GeLir Ayaðýma ALayýda..
Oðlum olana kadar KRAL benim
Duyunca çok üzüldüm, nohutun nerdeyse mucidi sayýlan bu deðerli insanýn elinden Nizipli olupta noýhut dürümü yemeyen olmamýþtýr, kendisine allahtan rahmet diliyorum, inanýyorum ki allahýn sevgili kullarý arasýndadýr.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Ramazan TARHAN/Astronom/HARÝTA MÜHENDÝSÝHayatý Kolaylaþtýrýr
www.tarhanharita.net
Ýnna Lillahi Ve Ýnna Ýleyhi Raciun.......
Seher vakti esen rüzigarýn serinliðini bilemeyen..
Bir avuntuyla cafe köþelerinde ömür çürüten, gönül huzurunu ne bilir?!.
Çýplak ayaklarýný ýslak otlar üzerine seremeyen.. Bir hüt hüt kuþunun canlý ötüþünü duyamayan.. Ve dahi bir bebeðin avucunu, ellerine almadan yaþayan;
Akýldan, mantýktan ne bahseder bilmem ki?!..
Allah rahmet eylesin Oðlu Kadir TAÞCI, tüm ailesi ve sevenlerinin baþý saðolsun.
Üzüldüm... Allah gani gani rahmet etsin.
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
Allah rahmet eylesin.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Sayýn Nezir hocanýn tanýtýcý yazýsý ile damaðýmýza kattýðý doyumsuz lezzet için teþekkürlerimi yazmýþtým. Rabbim O'na gani gani rahmet etsin, cennet mekan olsun. O günkü yazý çok daha deðerlendi.
allah rahmet etsin zaten ýlk nohutu ondan almýstým ýyý hatýrlýyom mamt amcayý allah mekanýný cennet etsin
cok üzüldüm allah gani gani rahmet eylesin. hepimizin basý sagolsun