Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
Güzel ve önemli bir konu.
Buraya taþýyýp, görüþlere açan arkadaþa teþekkür ediyorum.
Çoðu arkadaþýn da dediði gibi, kaldýrýmlarda yürüyemez olduk.
En son ne zaman kaldýrýmý kullandýðýmý bile hatýrlamýyorum.
Ne zaman o kaldýrýmlarý kullanmak istesem birkaç metre ilerleyemeden önüme engel çýkar ve bir iniþ,bir biniþ yapmak zorunda kalýrým.
Sadece eþya mý kaldýrýmlarý iþgal eden?
Bir de 2-3 dükkan komþusu veya bir enaf ile arkadaþlarýnýn kaldýrýmlarda sohbetleri var.
Kýþ aylarýnda güneþ alan kaldýrým, yaz ayalrýnda ise gölgeli taraf kullanýmý revaçtadýr.
Tabii kaldýrýmlarda karþýlýklý atýlan tavlalarý da saymýyorum...
Kýsacasý kaldýrýmlarda hakkýmýz yok gibi görünüyor bu sahnelere göre.
Nerden mi yürüyelim ?
Eeee yolun orta yeri ne güne duruyor.
Trafik mi?
Alt-üst olsun kime ne?
Kaza mý ?
Allah herkese yardým etsin.
Kaldýrýmlarýmýzý verin demekle veren varsa Baðýrýyorum.
KALDIRIMLARIMIZIIIIIIII VERÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝN!....
Sevgiler...
Geçen sene Þanlýurfadaydým,bomboþ kaldýrýmlar dururken gençler yolda yürüyorlardý, onlalar korna çaldým ve kaldýrýmý iþaret ettim niçin ordan yürümüyorsunuz manasýnda, gençler boþverrr dergibi ellerini salladýlar.Birde benim bacanaðým anlatmýþtý ben onun yalancýsýyým. Yine Urfada adamýn biri yolun ortasýnda yürüyormuþ arkadan araba gelip kornaya defalarca basmýþ ama nafile adam yolun ortasýndan yürümeye devam etmiþ. Þoför dayanamamýþ inmiþ araçtan yav dayý çekilsene yolun ortasýndan diye baðýrmýþ. Adam hiç istifini bozmadan adama; yav demiþ niye baðýrýyorsun farzet ben aðacam, eliyle iþaret ederek aha böyle saðýmdan geç demiþ.Düþünsenize yolun ortasýnda bir aðaç.
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
Türkü dizginleyemezsiniz, kural dinlemek bize göre deðil, özgürlük damarlarýmýza iþlemiþ ama uymak zorundayýz biraz daha dikkat.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
kaldýrýmlarý iþgal eden önce uyarýlmalý sonra bir defa uyarýlmalý bir daha uayrýlmalý sonrada CEZA kesilmeli
kaldýrýmlarýn iþgaline nasýl son yerilir önerisi olan yok mu?
Servet Bey, karþýmýzda gerçek bir belediyecilik anlayýþý olsa bu iþ kendiliðinden çözülür. Bence kaldýrým iþgali konusunda esnafý suçluyoruz, ama esas suçlanmasý gereken belediyedir. Nizip'te meydanýn boþ olduðunu gören herkes atýný koþturur.
Bir belediye yetkilisi sesimize kulak verip keþke þuraya iki kelam yazsa.
Bu seçimde rakip partiyle oy sayýsý birbirne yakýndý, bu yüzden esnafý küstürüp de daha fazla oy kaybetmek istemiyorlar. Halbuki cesur olsalar, sabýrlý olsalar oylarýný da artýrýrlar.
Eþkýya dünyaya hükümdar olmaz.
Nizip'de kaldýrýmlar þu anda esnaflara tahsis edilmiþ teþhir alanlarý konumunda.Yayalarýn çoðu yollardan yürümek zorunda kalýyor.Yarýn öbür gün birisine bu sebepten birþey olsa yetkililer bunun hesabýný hukuken demiyorum,vicdanen nasýl verecekler anlayamýyorum.Özellikle eski þifanýn olduðu muhit tam anlamýyla esnaflara tahsis edilmiþ.kaldýrým 10 cm bile yok...Ýsim say derseniz sayarým:Atatürk bulvarýndan çýkýn yola petek evlere kadar yolun saðýndan ve solundan yürüyün bakalým karþýnýza ne çýkýyor.Zaten park sorunu tam bir keþmekeþ olmuþken bir de kaldýrým sorunu dersek en iyisi bu yollarý hiç kullanmamak mý dersiniz yoksa yoldan yürüyüp hangi aracýn altýnda kalacaðým demek mi dersiniz...
Saygýlarýmla...
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (27.02.10 Saat 05:35 ) deðiþtirilmiþtir.
deniz kardesim cok önemli bi konuya deginmisisn tesekkür ederim..
gercekten denizin dedigi gibi bu buna bi care bulunmali kaldirimdami yürüyorsun yoldami bilmiyor insan ya
bide gecerken yol vericeklerine insana ters ters bakiyorlar trafik isiklari yapilmis ama dinliyen kim mobessadan bile korkan yok resmen kaldirima dogru arabayi motoru sürüyorlar..
bence buna bi cözüm bulunmali..
artik bende bir anneyim:)
bi ara buna ve at arabalarýna çare bulunmuþtu çevrede hiç at arabasý
görülmezdi þimdi neredeyse her yerde tekrar ortaya çýktý at arabalarý
önce kaldýrýlma sebepleri cadde ve sokaklarý kirletmeseydi þimdi yine
ayný sorun var. kaldýrýmlarýn iþgali konusunda en çok eski postane
caddesi ve atatürk bulvarýndaki iþ yerleri buna bi çare bulunmalý daha
önce olduðu gibi...
Aþký Ya Yaþarsýn Yada Yazarsýn...
Diyen Þair Sonra da
Ne Yaza Bildik... Ne de Yaþayabildik...
Demiþ...
SaRýma LaRciverRt Ol...
Bu konuyu daha önce çok tartýþtýk ama kimsenin umurunda olmadý, yine olmayacaktýr.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE