Mayýn mayýn býrak þimdi Ýsmet inönüyü. Bu mayýnlar nasýl kalkacak.
Mayýn mayýn býrak þimdi Ýsmet inönüyü. Bu mayýnlar nasýl kalkacak.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Sen hic endise buyurma Osman bey agabeyim. Naciz kardesin degil hatira, soylence asil nushalari tetkik etmis bu davaya 'baskoymus' biri nisbetinde olayla alakadar ve malumatfurusdur.
Hicbir kuvve bizi o savastan alikoyamazdi. Almanya'nin savas gerekcesi bile Azerbaycan uzerinden Hindistan. Ordan Avusturalya va hatta Afrika.....
Ýsmet paþanýn belkide tek doðrusu buydu zaten.
Osman Demir Istanbul
Muslum bey agabeyim muhim olan 'beyinlerdeki mayinlarin' kalkmasi. Digerleri kalkar. Endiseye mahal yok.
Su anda 'bariz Suriye-Turkiye' yakinlasmasi var ve sevindirici. Osman beye ilettigim gibi Kurt ve Araplari sorun etmeyiniz onlarin 'dumeni bizde' yeterki biz gucumuzu bilelim!
Osman abi yazdiklarimi okumuyor musun? Ismet Pasa savasa girmedi diye birsey YOK. Kaldiki savasa girdik. Ancak bize bicilen pay nisbetinde. Biz nerde kime karsi savasacaktik? Almanya ile cephemiz artik KALMAMISTI ki! Ki Edirneye dayandiklarinda tum hazirliklarimizla bekliyorduk!
Bazen sizi anlayamýyorum,
Tartýþmanýzýn içeriðine uygun baþlýkla bir konu açmak için admin sizden para mý istiyor,
Ýslam'ý kurtarmayý býrakýn, Ýslam'la kurtulmaya bakýn.
Mesela þöyle bir baþlýk Ýsmet Ýnönü Türkiyeyi niye kurtardý keþke kurtarmasaydýda bizde Yubnanlarla kardeþ kardeþ yaþasaydýk.
Kemalistlerin hepsi solcudur unutmayalým.
Konu acilmistir. Yetkililer 'yazismalari' isterlerse oraya tasiyabilir.
Geçen yýl Edremitte devre mülk'te, beþ vakit namaz kýlan dinci iki dürzü ile tarýþtým.Ýkisi de sýnýr ötesi harekata, Kuzey Irak'a ambargo konmamasý geektiðini,ölen PKK'lý teröristlerinde ana
kuzusu olduðunu, bu Kürdistaný ABD'nin kurdurmak istediðini, bizim güçsüz olduðunu bu nedenle de Güneydoðuyu vermemiz gerektiðini söylediler.Onlarý masamdan sandalyeyi kafalarýna vurarak kovdumçKusura bakmasýn felsefe de ayný onlar gibi bizi güçsüz mü gösterip komplekle teslim olmamýzý mý istiyor? Kimse karnýndan konuþmasýn.Þunu untmayýn ki, koca ABD sizin bahsettiðiniz bütün silah gücüne raðmen, çapulcu birkaç gerilla ile baþa çýkamayýp Irak'ta, Rusya ise en güçlü olduðu zamanda Afganistanda yenildi. Dikkat edin bu ABD'den korkanlar aþýrý dinciler.Hani iman gücü hani þeytana karþý cihatta þehit olma arzularý? Maskeler þükür kendiliðinden düþüyor.Felsefe düþüncesinde samimi ise birdaha benim olduðum hiçbir yerde bulunmasýn selam vermesin...
Tabi bir þey verme konusunda benim sözüm yok
Ben sadece kimseyle savaþa girme þartlarýnýn oluþmadýðýný söylüyorum
Almak isteyen gelir savaþýr
Türk Milletinden bugüne kadar kimse kendi yaþadýðý topraklarý alamadý.
Bugün tarih boyunca tek kaybettimiz toprak bugünkü Rusyanýn bulunduðu topraklar
Bu savaþ þu anda bizi ilgilendirmemektedir.
Sen ne amaçla savaþa gireceðiz
Kiminle ve hangi silahlara savaþacaðýz
Sonunda hedefimiz yada kazanacaðýmýz nedir.
Bu konuda biraz aydýnlatta bilelim.
Ayrýca daha da derin girelim
Zaman zaman sorular soruyorum ki
Ne dediðimiz daha iyi anlaþýlsýn
Yoksa paket içinde düþünce verlir gibi
olmayalým
Kiminle savaþacaðýz
Kim için savaþacaðýz
Neyle savaþacaðýz.
Nerde savaþacaðýz.
Osman Demir Istanbul
Ayrýca neden savaþa girelim
Sen saldýrmaktan söz ediyorsun
Yanlýþ bir kavram içinde ve ne dediðin belli bile deðil.
Amerikayla savaþa girecek güçte miyiz.
Bana bunu söyle
Senin aklý baþýnda mý konuþuyorsun
yoksa
hezeyan içinde
hayalperest
aklýna geleni
ölçüp biçmeden
söyleyen bir mi
olduðunu bileyim.
Ýnsanlar gençken gaza gelip konuþur.
Vataný kurataracaðýz