bir memleket gördüm baðý bahçesi çok idi.adý hizip idi.emmevelakin.halký çok muzi idi.ayrýca eþekci mustafa deðil eþekci kara,dýr.hanifi atik
bir memleket gördüm baðý bahçesi çok idi.adý hizip idi.emmevelakin.halký çok muzi idi.ayrýca eþekci mustafa deðil eþekci kara,dýr.hanifi atik
Deðerli arkadaþlar,izninizle yaþanmýþ bir olayýn NÝZÝP'çesini arzedeyim:
Dereköylü birisi ile Baraklý biri arkadaþ olmuþlar.Belli bir samimiyetten sonra Dereköylü,Baraklýyý köyüne davet etmiþ.
Baraklý gelirgelmez,altýna döþek,sýrtýna yastýk,önüne mükellef bir sofra ile izzet-i ikramda bulunmuþlar...
Sohbet muhabbet uzadýkça,üzüm,fýstýk,ceviz,bastýk ziyafetleri birbirini kovalamýþ.
Gece huzurla geçip sabah olunca,Baraklý müsade isteyip,"bize de bekliyiik aðaam"
diyerek dereköyünden ayrýlmýþ.
Gelzaman gitzaman,bu sefer Dereköylü barak'a misafirliðe gitmiþ.
"Hoþ gelmiþsin-beþgelmiþsin"diyerek buyur etmiþler.
Altýna bir þilte,sýrtýna da hasýr yastýk...Neyse,akþam olunca da,getirip önüne AÐ AÞ'ý koyup -buyur-etmiþler.
Sohbet muhabbet kurukuruya devam edip,geç vakit olunca da yatmýþlar...
Sabahleyin,Dereköylü izin isteyip yola revan olmuþ...
Aradan belli bir zaman geçtikten sonra,bu sefer Baraklý dereköye misafirliðe gelmiþ.
Bir þilte,bir kuru yastýk,buyuretmiþler.
Gece olmuþ,vakit ilerlemiþ ama,gelen giden birþey yok.
Baraklý Dereköylü arkadaþýna hitaben:"SÝZÝN ELLEER,BÝZÝM ELLEER,SÝZÝN ELDE ÜZÜM MÜ YERLER ?" demiþ.
Dereköylü de bu soruyu bekliyormuþ ki:"SÝZÝN ELLEER,BÝZÝM ELLER...SÝZÝN ELDEN BÝR
YEL ESTÝ,BÝZDEN O ADET'Ý KESTÝ" diyerek taþý gediðine koymuþ...
Ne diyelim?...NÝZÝPLÝ'nin MUZÝPÇE CEVABI...
VESSELAM...
abi eline emegine saglýk. Diðer konuda ben buna benzer biþey dile getirmiþdim ama bazý arkadaþlarýmýzýn sert tepkisi aldým.Tekrar teþekkürler payþalým için![]()
ҳ̸Ҳ̸ҳ Azim Ýle Dest`i Hacet`ini Yapan Mermeri Tahribata Ugratýr... ҳ̸Ҳ̸ҳ.
Sevgili mhanifi, teyit edilmiþ bilgime göre Eþekçi Kara, Eþekçi Mustafa'nýnkayýnbabasý, Ýsmet'in de dedesidir.
Ýlgi ve duyarlýlýðýnýz için teþekkür ederim.