Yaw kardeþim ne istiyonuz bizden. Bakýn araþtýrýyorum inþallah bir açýðýnýzý bulurum.
Yaw kardeþim ne istiyonuz bizden. Bakýn araþtýrýyorum inþallah bir açýðýnýzý bulurum.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Akçakent köyü, Nizip'in köylerinin içinde en güzellerinden birisi olup o eski güzeliðinden maalesef eser kalmamýþtýr. Soðuk pýnarý ve çaydaki balýklarýyla, Meyvalarýn engüzeli ile Eriðin, Kaysýnýn, Narýn, ve yeþillik olarakta Nane, Tere, Maydanoz, soðan sarmýsak vs. yetiþtirmiþlerdir. Bu köyden Nizibimize narenciye olarak çok katkýsý olmuþtur. Ýnsanlarý güler yüzlü cana yakýn sýcak kanlýlardýr. Siz ailenizle Akçakentte tanýmadýðýnýz bir bahçeye gidip piknik yapacak olsanýz o bahçe sahibi sizi kovacaðýna sizi baþýna taç eder elinden gelen hürmetini yapar, siz giderkende bahçesinde bulunan meyve sebzelerden mutlaka bir sepet dolusu verir elinizi boþ göndermez üstelik sizi tekrar pikniðe davet eder.
Akçakent köyü halký çok deðerli sanatkâr ve sporcu yetiþtirmiþtir. Tankerci, Kaynakçý, Boyacý, Mobilyacý, Marangoz, Kalýpçý vd.hep bu köyden çýkmýþtýr. Bu büyük ustalar yurdun çeþitli yerlerinde çalýþmaktalardýrlar.
Ne hikmetse bu güzellikleri ön plana çýkmaz hep Enikçi olduklarý söylenir. Yaþlý gözü görmeyen ninemiz (tanýmýyorum akrabamda deðil) yemek yeperken köpek yavrusu kazana düþmüþ. Yemek piþene kadar sanýrým farkýna varmamýþ, ta ki kazaný karýþtýrýncaya kadar. Kazanýn içinden iri bir kütlenin olduðunu hissetmiþ orada bulunan birine sormuþ hele bak bununun içine ne düþmüþ gözlerim görmüyor demiþ. Bakan kiþi , Köpek yavrusunun olduðunu söylemiþtir. O insanlarda oturupta o köpek yavrusunu ve yemeði yiyecek halleride yok yemeði olduðu gibi dökmüþlerdir...
Bu olay dilden dile, espiri olarak anlatýla anlatýla efsane gibi olmuþ. Bu üzücü olay tüm Akçakentlilere mal edilerek ne kadar espiri olarak söylensede yinede hoþ deðil.
Konu nizip27700 tarafýndan (08.04.09 Saat 05:37 ) deðiþtirilmiþtir.
'Bir dosttan tek bir gül ve güzel bir sözü ben onunlayken almayý,
öldükten sonraki bir kamyon dolusu çiçeðe tercih ederim'
Hele þükür bir Akçakentli arka çýktý bana, nerdeyse bizi çinli yaptý bunlar.
Niye aglýyorsunuz ki heheheeeeeeee. Müslüm emmi baþlayalýmmmý akçakent fýkralarýný.Selamlar
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
Birde Akçakent fýkrasýmý var allah allahhh ben çok uzak kalmýþým köyümden.
peki arkadaþlar
ikizcelilerin ay da saman satmasý ile ilgili fýkrayý bilen var mý![]()
Osman Demir Istanbul
bu ançeketlilerden biri neden çýkýpta Ýkizcelilerin Bamyayý çok sevdikleri konusunda biþey yazmamýþ
mavi_þahin hele bunuda sen yaz ikizceli olarakyoksa ben bilidðim biþeyi anlatarak baþlýymmý?
SIKINTI YARATMA...!
Akçakentlinin biri Oglunu ziyaret için Ýstanbula gider, yolda otobüs mola verir gözümün nuru ormana girip zeytin çýrpmaya sýrýk keser mola yerine gelince birde ne görsün otobüs yok otobüsün kaçtýgýnamý yansýn yoksa 1 kilo baklavanýn gittiginemi yansýn o hal ile Ýstanbula gidip oglunu bulur neyse lafý uzatmayalým.
Oglu enikçiyi pardon yani babasýný bir senfoni orkestrosuna götürür.Adamcagýz orda Viyolenslel müzük aletini görmüþ.Köye gelince sorarlar yav ammi Ýstanbul nasýl bir yer.
Çok böyük
Peki haralara gittin
Valla oglan bizi mýzýkacýlarýn yerine götürdü le yorum adam bir KEMANÝ bulmuþ eyle böyük eyle böyük omzuna alýp çalamýyyy, bir uçunu yere koymuþ öbür elindende tutiyy eyle çalýy demiþ.Selamlar
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
Bu enik iþi sohbet bolümüne kadar düþtü. Kardeþim bilen birisi buna tam bir açýklýk getirsin.![]()
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
handanistanbul nick li kardfeþimizde akçakentliymiþ mahmut abi onu buraya davet
edelimm
GAZÝKENT ÜNÝVERSÝTESÝ
SÝYASET BÝLÝMÝ VE ULUSLAR ARASI ÝLÝÞKÝLER