bazý arkadaþlar poþet olmazsa yerine ne koyabiliriz diyorlar. arkadaþlar bizim Türk milletinin FÝLE kültürünü neden düþünmüyorsunuz. Eskiden fileler kullanýlýrdý, yerini modern! diyerek poþetler almýþtý. FÝLE fikrini iyi düþünelim![]()
Zararlý ,Yasaklansýn
Zararsýz, Yasaklanmasýn
bazý arkadaþlar poþet olmazsa yerine ne koyabiliriz diyorlar. arkadaþlar bizim Türk milletinin FÝLE kültürünü neden düþünmüyorsunuz. Eskiden fileler kullanýlýrdý, yerini modern! diyerek poþetler almýþtý. FÝLE fikrini iyi düþünelim![]()
YA TAM SUSTURACAÐIZ, YA KAN KUSTURACAÐIZ.
ALEMDE ÞER, OÐUZDA ER TÜKENMEZ
bütün siyah poþet kullanan esnaf poþet alýrken siyah almayacak ve bu sorun çözülecektir. lütfen siyah poþet kullanmayalým.
yetkililerin baþlatmasý lazým. esnaflarla görüþtük. birçoðu konudan haberdar. belediyenin yasaðý duyurmasý ve zabýta ekiplerinin denetim yapýp kamuoyunu aydýnlatmasý lazým. bu iþ zor bir iþ deðil hakikaten.
iyi hoþ bir uygulama da beyaz poþet te her zaman kullanýlmaz ki ? belki insanýn poþette gizli birþeyi vardýr. beyaz poþette herþey gözüküyor o zaman nasýl olacak ?
bari buna bir çare bulsunlar
Mahmut ÖZDEMÝR
-----------------------------------------------
Düþmaným, düþmanlýðýndan vazgeçinceye kadar, ben de onun amansýz düþmanýyým.
-----------------------------------------------
Ýnsan'a insan olduðu için deðilde buþun þusun diye deðer verenler aciz mahluklardan baþkalarý deðildir....
mahmut kardeþ .önce saðlýk .saklamak istediðiniz þey yiyecekse hayatýnýz pahasýna saklamanýz gerekiyorsa siyah poþette saklayýn.
bu konu cok gündeme geldi yerl olsun bazý büyük kanallarda olsun am buna bir cözüm bulunamadfý bulunmasýda güç 100 bin nufuslu bir ilçede bu olagan dýþý bir olay ha ben karþý filan cýkmýyorum öyle birder niyetim yok bunu en en güzel uygulamayý belediyenin bir marketve bakkallar üzerine iþyerlerinde siyah poset kullanma yasgý getirmesi ve devlet hastanesi baþhekimininde bu konu hakkýnda yerek tv ve basýnda bir acýklama yapmasý cok güzel olur bundan baþka bunu önlemek fýratta köpek balýgý tutmaya benzer
Nizipdeki büyük marketlerde siyah poþet kullanýlmadýðýný görüyorum. Bakkallarda nasýl acaba ?
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
benim önlisans alaným kimyaydý ve hocalarýmýz bizi uyarýrdý sakýn siyah poseti evinize sokmayýn diye asla ve asla evime sokmam içinede biþey koymam polietilenden üretilen ve içeriðinde ciddi kursun olan ve kanserojen yapan bu naylon posetleri saglýðýnýzý düsünüyosanýz kullanmayýn sakýn... belki size basit gelebilir ama uzun vadede ciddi sorunlar yasayabilirsiniz hiçbiþey saglýktan daha önemli olamaz... ayrýca benim çöp diye atacagým bazý seyler geri dönüþümlü fakat ben nizipte geri dönüþüm kutusu göremedim yokmu acaba??
Makedonya'da, çevreyi kirlettiði gerekçesiyle naylon poþet kullanýmýnýn yasaklanmasýný öngören yasal düzenleme yapýldý.
Çevre Bakanlýðýnýn önerisiyle yapýlan düzenleme, 6 ay içinde çarþý ve pazarlarda naylon poþet yerine kese kaðýdý kullanýlmasýný öngörüyor.
Yeni düzenlemeye göre, naylon poþet kullanma yasaðýna uymayanlara 6 bin avro para cezasý kesilecek.
makedonya gibi bi ülkede bile yasaklanýrkenn..bizde neden yasak olmasýn...
yasak olmasa bile en azýndan biz bireysel olarak dikkat edelýmm...
Konu boroboro tarafýndan (02.01.09 Saat 18:09 ) deðiþtirilmiþtir.
Almanyada büyük alisveris magazalarinin hepsinde.poset parayla satiliyor.millet o zaman daha az kullaniyor.biz bile bir poseti 6-7 sefer kullaniyoruz.AYRICA kagitlar ayri cöplere siseler ayri normal cöpler ayri elbiseler ayri cop konteynirlarina atiliyor.ilginctir atilan eski elbiseler degerlendirilip ithal ettigimiz arabalarin wolkwagen,bmw mercedes audi opel v e diger araba sirketleri o eski elbiseleri tekrar renkli pamuk haline getirip arabalarin tabaninda kullaniyorlar.ne kadar güzel geri dönüsüm.pamug cikmadigi icin tekstili 5 liraya almanlar ithal ediyor.giyiyor eskitiyor ve eskisini arabanin taban inda haliflex olarak 50 liraya geri bize satiyor
MeLeq ÞeyTAn oLurSa....
çöplerimizde bir servet heba olup gidiyor
cehalet insaný çirkinleþtirir. suskunlugum asaletimdendir .
her söze cevabým var ama bir söze bakarým sözmü
diye birde söyleyene bakarým adammý diyehttp://www.nizip.com/signaturepics/sigpic2750_5.gif
hadi yasak olmasýný da gectik nerde nasýl üretildigini bilmedigimiz þu siyah poþetler yok mu bazen bakkallar ekmeði ona koyup veriyorlar buna ne demeli... saglýmýzla oynanýyor.. neye tepki gostercez sasýrdýk yaaaa
eeee..saglýk düþünen kim..önemli olan kazançtýr..eskýden beledýye denetleme yapardý fýrýn kasap bilmem ne artýk oda kalmadý..saðlýk kime amenet kim denetlýyor..bilen varsa anlatýrsa..
"makedonya da naylon poþet yasakk..bizde neden deðil.." baþlýklý konu ayný içerikli ancak daha önce açýlan "GIDA Ambalajlanmasýnda Siyah Poþet Yasaklansýn mý?" konusu ile birleþtirilmiþtir.
Ýslam'ý kurtarmayý býrakýn, Ýslam'la kurtulmaya bakýn.