arkadaþlar istanbul da içmek için meyan þerbeti alacaðým ,bana bir kontak telefon verirseniz sevinirim. baturka@turk.net mail adresim ,en beðendiðiniz kimse bana adýný ve telefonunu bildirirseniz sevinirim.
arkadaþlar istanbul da içmek için meyan þerbeti alacaðým ,bana bir kontak telefon verirseniz sevinirim. baturka@turk.net mail adresim ,en beðendiðiniz kimse bana adýný ve telefonunu bildirirseniz sevinirim.
Saðlýklý ve doðal kola!
13 Aðustos 2008 09:33
Ýçeriðinde bulunan flavon (Liquiritin, liquiritigenin vs) maddeleri ile mucizevi bir etkiye sahip bu doðal lezzetin faydalarý saymakla bitmiyor..
Çukurova'da yýllarca serinleme aracý olarak kullanýlan, kolalý içeceklerin ana maddelerinden meyan kökü, beslenme uzmanlarýnýn önerileri doðrultusunda yeniden gözde oldu.
Meyan þerbeti, serinletici özellikleri ve saðlýða yararýyla biliniyor.
COLANIN ANA MADDESÝ
Türkiye'de Ege, Akdeniz, Güneydoðu ve Doðu Anadolu bölgelerinde yaygýn olarak, özellikle akarsu kýyýlarýnda yetiþen meyan bitkisinin köklerinden yapýlan meyan þerbeti, Osmanlý döneminden bu yana bilinen ve tüketilen bir içecek. Tüm dünyada popüler olan kolalý içeceklerin ana maddelerinden birini de meyan kökü oluþturuyor.
ÇAY GÝBÝ DEMLENÝYOR
Meyan kökü bitkisi son dönemde beslenme uzmanlarýnýn önerileri doðrultusunda yeniden popülerliðini kazanmaya baþladý.
Yaklaþýk bir avuç meyan kökünün, bir sürahi suya konulup, ara sýra çalkalanarak 2-3 saat bekletildikten sonra içime hazýr hale geldiðini kaydeden uzmanlar, "Çay gibi demlenen meyan kökü, süzülüp buzdolabýna kaldýrýldýktan sonra, akþama kadar 3-5 kez 1 su bardaðý içilir.
Bir kilogram meyan kökü ile sürahiler dolusu saðlýklý içecek hazýrlanabilir" diyor.
KUMU, TAÞI ERÝTÝYOR
Beslenme uzmanlarý, meyan kökünün, serinletmekle kalmayýp idrar yollarýndaki kum ve taþý eriterek attýðýný, böbreklere, karaciðere iyi geldiðini, farenjitin iyileþmesine ve ses kýsýklýðýnýn giderilmesine yardýmcý olduðunu ve kaný temizlediði, mide mukoza iltihabýna ve mide ülserine ve kabýzlýða karþý iyi geldiði, kramp çözücü etkisi de olduðu ayrýca,SARS hastalýðý tedavisinde de kullanýldýðýný belirtiyorlar.
Uyarý: Önerilen dozajlara uymak kaydýyla, tedavi kürleri 4-5 haftayý aþmamalýdýr. Aksi halde, eklemlerde ve yüzde ödemler oluþabilir; dýþkýlanan sodyum miktarý azalýr ve potasyum miktarý artar. Uygulanan tedavi süresince, örneðin muz ve kuru kayýsý gibi potasyum açýsýndan zengin olan besinlerin tüketilmesi doðru olur.
http://www.haber7.com/haber/20080813...dogal-kola.php
![]()
Yýllardýr Atatürk Bulvarý Ziraat Bankasý karþýsýnda hizmet veren Alternatif þifa evinden yepyeni bir hizmet daha baþlatýldý. El deðmeden hazýrlanan son sistem makinelerle Meyan Þerbetini Niziplilere sunduklarýný belirten iþ yeri sahibi Mehmet Ulukuþ Meyan Kökünün üretildiði iþletme sistemine önce meyanlama, sonra damýtma, süzmenin ardýndan, paslanmaz depoda tadýný bozmadan soðutma sistemi olduðunu söyledi. Meyan þerbetinin mide hastalýklarýna iyi geldiði gibi, iþtahý açtýðýný, kaný temizlediðini, hazmý kolaylaþtýrdýðý gibi daha birçok derde deva olduðunu ifade eden ulukuþ, bu iþin çok kolay olmadýðýný aksine emek isteyen bir marifet olduðunu vurguladý.
Devamý Ýçin Týklayýnýz...
nrtmedya.com
![]()
Ramazan þerbeti satýþa çýktý. On bir ayýn sultaný mübarek Ramazan Ayý münasebetiyle hemen hemen her köþe baþýnda görmeye alýþtýðýmýz þerbetçiler satýþlarýný arttýrdý. Ýþlerden oldukça memnun olduklarýný söyleyen þerbet ustalarý, bunun bir ustalýk olduðunu herkesin tam kývamýný veremeyeceðini belirterek, þerbetin tadýný vermek ustalýktýr dedi. Ýlk gün olmasýna raðmen satýþlardan memnun olduklarýný söyleyen þerbet ustalarý bazen sokak sokak, gezerek, bazen de bir köþe baþýnda hizmet veriyor.
Devamý Ýçin Týklayýnýz...
nrtmedya.com
Günde en az 5 bardak içerim. Adama hiç de dokunmaz mý? Heç dokunmuyor mubarek.
arkadaþla rönceden rahmetlik þerbetci sefer komþumuzdu bol bol içerdik fakatþimdi istanbulda bulamýyoruz
geçen kardeþim nizipten kutu içinde toz þerbet getirdi nizipli þerbetçilerinki kadar güzeldeyil ama idareeder þimdi onuiçyoruz herarkadaþa birpaket alýp evindebulundursunderim canýisteyince 5 dakikada hazýroluyor selamlar
Ben aileden irsi olarak mide hastasýydým. 15-16 yaþlarýndan bu yana sürekli talcid benzeri anti-asitler kullanýyordum. Son yýllarda PPI (proton pompasý inhibitörü) ilaçlarýn çýkmasýyla 2 yýl kadar da bunlardan kullandým. Sýrayla Lansor, adýný hatýrlamadýðým bir ilaç ve en son Nexium kullandým. Doktor tavsiyesiyle son ilacý üst üste 3 kutu kullandým. Ama hepsinde de ilacý býraktýðýmdan birkaç gün sonra þikayetlerim devam etti.
-Aç iken midede kramplar,
-Yemekten sonra þiþkinlik hissi,
-Mide ekþimesi (ekmekten baþka herþey mideme dokunuyordu),
Doktorun dediðine göre bu ilaçlarý sürekli kullanmam gerekiyormuþ. Kronik gastrit ve ülser baþlangýcý imiþ rahatsýzlýðým.
Ben ilaçlardan fayda göremeyeceðimi artýk anlamýþtým ve bitkisel yöntemleri araþtýrdým. Sonunda bizim yýllar yýlý elimizin altýnda duran meyaný keþfettim. Ama bir farkla. Meyaný sýcak olarak 1 hafta boyunca sabahlarý aç karýna bir fincan tükettim. Tarif çok basit. 2 çay kaþýðý çekilmiþ meyan çayýný büyük fincana ya da kupaya koyuyorsunuz ve üstüne henüz kaynamýþ su ekliyorsunuz. Ýçilecek kadar soðuyunca tüketiyorsunuz.
Sonunda ne mi oldu? Yukarýda bahsettiðim þikayetlerimin hepsi gitti. 1 haftalýk kür beni tedavi etti. Sizin de benzer þikayetleriniz varsa denemenizi öneriyorum.
bireysel emekli, sadece üye...
Çok geçmiþ olsun ortim.
Allah meyandan razý olsun![]()
Bu çekilmiþ meyaný nerden bulacaðýz, bendede ayný rahatsýzlýk var.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
yemeklerinde kimyon kullanman þiþkinliðe ve varsa gaz problemine iyi gelecektir.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
haftaya geldiðinde ben veririm abi sana
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Geldiðimde alacaðým.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
ayný rahatsýzlýk bendede var ve o saydýgýnýz ilaçlarýn aynýsýný bende kullandým ve halada kullanýyorum..
ama sizin dediginiz meyan suyunu en kýsa zamanda denicem..
sen bana ýþýk ver yeter bende filiz çok
Teþekkürler subutay.Ancak þunu belirtmekten geçemeyecegim,Lansor gibi proton pompasý inhibitörü tekbaþýna fayda etmez antibiyotik ile birlkte kulanmak lazým.Selamlar
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM