bence de kilise restore edilmeli. turize açýlmalý.
Nizipte hristiyan varsa ibadete de açýlabilir. ama bildiðim kadarýyla hristiyan yok. arkadaþlar avrupanýn her yerinde cami var. biz de de ihtiyaç olduðunda kilise olmasý doðaldýr.ancak Nizip kilisesi kilise olarak kalmalý ve restore edilip turizme açýlmalý.
Allah aþkýna ne yapacaksýnýz elin gavurunun ibadet yerini.Öncelikle biz kendi camilerimizi kendi okulumuzun eksiklerini giderelim.Tarih düþmaný gibi konuþuyor olmuþ olabilirim ama öncelikle can sonra canan.
bu kilise nerde ya bu kadar istýyorlar
harabe deyýp gecme ama unutulmuþ bir kilise turist neresine gelecek býlmem
DÜNYA BÝR GÜN DEGÝL !! ELBET GÜN GELÝR ÖDEÞÝRÝZ...
bakýn müze müd.yrd.cýsý söz vermiþ bir müze yapýn zeugmadan çýkan mozaikleri size verelim demiþ burada sergileyin demiþ bu kilise restore edilip iþte bu anlamda kullanýlabilir,tarih kokan bu kilise tarihin sergileneceði bir yer olabilir...
NASTURÝLÝK
V.yy baþlarýnda ortaya çýkan ve Ýsa'nýn, Tanrý degil Tanrýsal özellikler taþýyan bir insan olduðunu ileri süren bir Hýristiyanlýk mezhebidir. Kurucusu Nestorias keþiþ olarak bir süre Antakya dolaylarýnda bulunduktan sonra Bizans Kilisesi Baþpatrikliði'ne getirilmiþ bir din adamýydý.Ýsa'nýn Tanrý olduðunu ileri süren Papaz Arius'a karþý yürüttüðü savaþýmla tanýnan Nestorias, gerek Ýsa'nýn gerekse annesi Meryem'in "cisimsel bir varlýk" olduklarý görüþünü savunuyordu. "Ýsa, Meryem'in oðlu olduðu kadar, eþi ve kemiðiyle de Davut'un soyundan gelmektedir, ama ululuðunu Tanrýnýn kulu olmasýna borçludur " diyor ve Tanrý'nýn kulu olmakla " Tanrýdan doðmuþ olma " özelliðinin olduðunu ileri sürüyordu.
Ýlk Nasturi misyonerleri Edessa (Urfa) ve Abiabene'de (Büyük ve Küçük Zap ýrmaklarý arasýndaki yöreler) yetiþti. Sasanlar'a esir düþen Bizans askerleri ilk Nasturi topluluklarýný oluþturdu. Selevkia-Ktesifon Piskoposu Ýzak, 410 yýlýnda Nasturi manastýrlarýný birleþtirerek bir piskoposluk kurdu. 424'te Nasturi Kilisesi Antakya Patrikliði'nden ayrýlarak baðýmsýz bir mezhep olarak ortaya çýktý ve ruhani baþkanlarýna Katolikos adýný verdi. 489'da Nizip'te yeni bir kilise kurarak Bizans Kilisesi ile tüm iliþkilerini kestiler. Özellikle Hakkari yöresinden yayýlan Nasturilik, Sasanlý Devleti'nin verdiði ödünlerle kýsa sürede çok geniþ bir alana yayýldý.
Konuya iliþkin Nizip'te bulunduðumuz sýralarda Sayýn Latif Karadað Bey'le konuþma þansýmýz oldu. Belediyenin bu konuda ciddi atýlýmlarý olduðunu söyledi. Bence ileriki günlerde bu konuyu takip edin.
bireysel emekli, sadece üye...
elimizde olduðu için gitmeyiz ve kýymetini bilmeyiz ama bir antakya'da stpieere kilisesine akýn eden antep'li hemþerilerimiz çok fazla bir antep'li nizip'i ne kdar biliyo önce kendimize tanýtalým ilçe'lerimizi...
arkadaslar turýst barajý gormeye gelýyor zeugmayý gormeye gelýyor gelmýsken kýlýseyý neden gormesýn lutfen nýzýp ýcýn bencde guzel olur ben o kýlýseyýn ýcýný hýc gormedým hep korkuttular yok tunel var frat altýndan gecer dýye uydruk seyler anlatýldý gelecek nesýllerede bunlarmý anlatýlsýn tarýhýmýze sahýp cýkmayalýmmý kýmýn ýbadet yerý olursa olsun onemlý olan kýmýn topraklarý ýcerýsýnde olmasýdýr bence nizibe sahip cýkalým derým ben vede tarýhý yerlere.saygýlarýmla
onu deyerlendirecek kiþiler ben göremiyorum
BENÝ HEP KAVGALARIMDAN BÝLDÝLER... YARIM BIRAKTIGIM OKUL ,
BÝR BÝR TEMBEHLEYEN ANAM, SEVDÝGÝM KIZ, SEVGÝDÝMÝ BÝLMEYEN KIZ.
2007 nin 4 üncü ayýnda açýlan bu baþlýða yazýlan yazýlarý okudum ve bazýlarýmýzýn gerçekten çok cahil olduðunu anladým, gavurun yeri diyen gavura kilisemi yapýlacak diyen, ne gereði var camilerimizi yapalým diyen çok enteresan ve cahilce söylenmiþ laflar var, Niziplinin söylememesi gereken laflar.
Bakýn þimdi Nizipte þöyle dört dörtlük turistik bir otel varmý yok, peki butik otel varmý oda yok (butik otel tarihi binalarýn aslýna uygun restore ederek otel haline getirilmesi) peki Nizip te tarihi eser varmý var hemde çok, nizipte otantik eski bina varmý oda çok ama artýk yýkýlmaya yüz tutmuþ, peki Niziplilerin bir eli yaðda bir eli baldamý koca bir HAYIRRRRRRRR Nizip'in zengini Nizip'i sevmiyor o yüzden bu konu Nizip halkýný çok yakýndan ilgilendiriyor.
Þimdi Nizip'i þöyle düþünün : 5 Yýldýzlý Turistik bir otel, ilçedeki tüm eski binalar restore edilmiþ çoðu turizme açýlmýþ, ilçede 10 un üzerinde butik otel, kilise restore edilmiþ ve müze olmuþ zeugmadan çýkanlar orada sergileniyor, eski çarþýda bulunan birer tane kalmýþ el zanaatlarý dükkanlarý aslýna uygun restore edilip turizme açýlmýþ, ilçede turistlerin gidip geleceði yöre yemeklerinin hijyen ortamda yapýlýp verildiði turistik restorantlar, yollarý yapýlmýþ, karpuzatan, taþbaþ,zeugma,baraj, birecikteki kelaynak kuþlarý , sýra geceleri, bunlar olunca Nizip'e turist akmaya baþlar ve binlerce insana iþ kapýsý açýlýr, bütün bunlarý neden bazýlarýmýz istemez anlamýyorum, ben Nizipte hiç turist görmedim siz gördünüzmü.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Bir an önce, kilisenin restarasyon iþlerine baþlanarak turizme kazandýrýlmasý lazým.
Sitti senedir, kilise ayný þekilde öylece duruyor.Kimsenin bir el attýðý yok maalesef.Þöyle sebze halide dahil, istimlak edilse kilise ortada kalacak çekilde park olsa, kilise de turizme kazandýrýlsa ne iyi olur deðilmi?