Yöremizin yemeklerinden biride meyhane pilavýdýr...
Malzemeler
~300gr kuþbaþý et
~4 su bardaðý pirinç
~6 su bardaðý su
~1 adet soðan
~2 adet sivri yeþil biber
~1 yemek kaþýðý biber salçasý
~1 yemek kaþýðý domates salçasý
~1 çay bardaðý sývý yað(isteðe baðlý katý yað olabilir
~tuz, karabiber
~yapýliþý~
pirinç 1 saat önceden sýcak su ile ýslatýlýr.kuþbaþý et iyice piþene kadar kavurulur,yað ilave edilir üzerine soðan küçük küçük doðranarak ilave edilir pembeleþinceye kadar piþirilir.yeþil biberde ilave edilir eti iyice piþtikten sonra suyu ve salçasý ilave edilir.10-15 dk kaynatýlýr.pirincin suyu süzülür ve yýkanýrkaynayan tencereye konulur.kýsýk ateþte suyu çekene kadar piþirilir.10 dk dinlendirildikten sonra servise hazýrdýr.
not:tarif yaklaþýk 6 kiþiktir
![]()