herkes kendi mahallesi arasýnda bir takým kursa adamlarý toplayýp her hafta maçlar düzenlesek kazanana da bir kupa verilse ne qüzel olur yokmu organizasyon yapacak fikir benden organizasyon sizden
herkes kendi mahallesi arasýnda bir takým kursa adamlarý toplayýp her hafta maçlar düzenlesek kazanana da bir kupa verilse ne qüzel olur yokmu organizasyon yapacak fikir benden organizasyon sizden
Made Ýn NizipLi
Bak süper fikir miksam kardeþ...
Senin baban mahalle muhtarlarýnýn baþkaný böyle bir konuda bize yardýmcý olacak kiþi. Sen bir söylesen bana belki bizi kýrmaz böyle bir çalýþma baþlatýlýr
Haydi miksam gözümsün yap þu iþi bende senle istasyon mah. takýmýnda olacaðýmartýk tatillerde gelip oynarým
![]()
arkadas gökhan beni nerelere götürdün allah razý olsun
bide top kiminse o kraldýr istedigi adamý alýr kaleyi seçer
Emailinizi güncelleyin
Gökhan bu mahalle maçlarý devam ediyormu bilmem ama bizim zamanýmýzda hakketen iyi takýmlar vardý ve her yýl belirli zamanlarda mahalle maçlarý yapýlýrdý eleme usulü ve final maçýda nizip stadyumunda yapýlýrdý,ben o zaman istiklal spor'da oynuyordum,çok iyi hatýrlýyorum bi keresinde finale Akçekent spor ile biz kalmýþtýk ve finali stat da oynadýk ve yendik tabiki,hey gidi günler hey,þimdi 50 metre koþsam kepeðim kesilir valla![]()
Mal kaybeden, bir þey kaybetmistir, onurunu kaybeden birçok þey kaybetmiþtir.
Fakat cesaretini kaybeden her þeyini kaybetmistir.
Kasapoðlu abi siz bizim gibi gençlere þapka çýkartýrsýnýzEski topraðýn hali baþkadýr. Biz teknolojik oyunlarla kendimizi avutuyoruz.
Bu mahalle maçlarýný kim düzenlerdi abi bunun hakkýnda bize bilgi verirseniz sevinirim.
O zamanda bile bu kadar organize bir iþ yapýlýyorsa þimdi niçin yapýlmasýn ki?
walla býzde gecelerý oynardýk mahallede super olurdu her mahallede oldugu gýbý býzým mahallede de oynamamýza kýzan kiþiler vardý ama umursayan kim en buyuk zevkýmýzdý neredeyse gecelerý maç yapmak
Aþký Ya Yaþarsýn Yada Yazarsýn...
Diyen Þair Sonra da
Ne Yaza Bildik... Ne de Yaþayabildik...
Demiþ...
SaRýma LaRciverRt Ol...
bizdegeceleri oynardýk aynen çok kýzan olurdu gidin kapýnýzýn önünde oynayýn diye söylerlerdi ama oynuyamýyoruz artýk turnuva olsa hiç degilse kafamýzý dagýtmak icin güzel olur
Made Ýn NizipLi
bizede kapýnýzýn önunde oyanyýn derlerdi biz zaten ama bizde zaten kapýmýzýn önü burasý derdik ve iç bir þey olmamýþ gibi devam ederdik
Aþký Ya Yaþarsýn Yada Yazarsýn...
Diyen Þair Sonra da
Ne Yaza Bildik... Ne de Yaþayabildik...
Demiþ...
SaRýma LaRciverRt Ol...
Genelde ayaðýmýzda terlik olurdu. Taþtan kaleler yapardýk.Kalenin bir tarafý illa ki elektrik direði olmalýydý. Havara taþý ile kendimize orta saha, ceza sahasý çizerdik. Taç olmazdý. Ama top balkonlara ya da damlara gidince taç kullanýrdýk.
"ÖRGETÝK! ÖRGETÝK!" diye biri baðýrýnca bilirdik ki taç usülünce kullanýlmamýþ. Hep kavga çýkardý bu yüzden. En golcü arkadaþlar tabir-i caizse "G.tü yere yakýn" olan arkadaþlardý. Maç esnasýnda herkes kendini bir ünlü golcü yerine koyar ve top ayaðýna gelince kendi kendine, baðýra baðýra maç anlatmaya baþlardý: "RIDVAN GÝDÝYOR! RIDVAN GÝDÝÝYOR! MÜKEMMEL BÝR ÇALIM! ÞUUTT AMA AZ FARKLA AVUTA ÇIKIYOR!"
Top olmasa da maç yapardýk. Çam kozalaðýyla az ayakkabý yýrtmadýk. Bir ara sokaktaki arkadaþlarla gerçek futbol topu almýþtýk. Aldýðýmýz gün patlatmýþtýk.Sonra bakkaldan bir lastik top alýp içine koymuþ ve tekrar þiþirmiþtik (lastik topun sibobunu sac vidasýyla çýkarabilirsiniz). O topu dýþý parçalanana kadar kullanmýþtýk...
Bizim sokakla öbür sokak arasýnda hemen hemen her gün maç yapardýk. Orti bu güzel konu için teþekkürler...
bireysel emekli, sadece üye...
[JUSTIFY]
GÖKHAN VALLA BÝZ MAÇLARI STADIN YAN TARAFINDA BULUNAN TOPRAK SAHADA YAPARDIK,GÖEMEDÝM AMA ZANNEDERSEM ORASI ÞU AN OSMANLI PARKI OLMUÞ,ASLINDA ÇOK ÝYÝ BÝR KONUYA DEÐÝNMÝÞSÝN ÞÝMDÝKÝ GENÇLER BU MAÇ ÝÞÝNÝ BÝLGÝSAYAR BAÞINDA YAPIYOR.KEÞKE O GÜNLERE TEKRAR DÖNEBÝLSEK,ÞÝMDÝKÝ TEKNOJÝ ORTAMINDAN DAHA GÜZELDÝ VALLA,HER ÞEY BÝR TARAFA DA GÖKHAN.....ESKÝ GÜNLERÝMÝ HATIRLATTIÐIN ÝÇÝN TEÞEKKÜR EDERÝM.
[/JUSTIFY]
Mal kaybeden, bir þey kaybetmistir, onurunu kaybeden birçok þey kaybetmiþtir.
Fakat cesaretini kaybeden her þeyini kaybetmistir.
istasyonun orada boþ bir arazi var abi biz oraya gider oynardýk veya bizim mahallede yer vardý orda oynardýk yerimizde süper resmi atarým bir ara gösteririm
Made Ýn NizipLi
ynus emre parkýnýn ordaki ara sokoka maç ediyoruz arkadaþlarla
serbest vuruþ olduuuu tabii topun baþýnda kim olcak tabiikide bennn
felaketin geleceðini nersden bilebilirdim kiiii
topa nasýl vurdumsa arabanýn dikiz aynasý kýrýldý sonrada yoldan geçen kadýna çarptýýý
ama unutulmazzzz ANLAR iþteeeee
birazda baþýmýz derde girsin die uðraþýyordukkkk
ama þimdik mahallede sadece ben KALDIM
çoðu ark taþýndý gittiiiiiiii
ahhhhhhhhhhh ahhhhhhhhhhhhhhhhhh
öle bi ortasm yok kine baþýmýzý derde SOKACAK![]()