Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, Türkiye'nin zengin kaynaklarına ve imkanlarına rağmen, tarım sektörünün son yıllarda yaşanan bazı olumsuz durumlar nedeniyle önemli gelişmeler kaydedemediğini bildirdi.Sarı, Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, çiftçileri kutlayarak, sağlık dolu bereketli bir yıl dileğinde bulundu. Sarı, tarım sektörünün, toplam istihdamın büyük bir bölümünü oluşturduğunu, halkın gıda ihtiyacını ve sanayide kullanılan hammaddenin bir kısmını karşıladığını ve dış ticarette önemli bir paya sahip olduğunu belirterek, ''Ülkemizin zengin kaynakları ve imkanlarına rağmen, tarım sektörü son yıllarda yaşanan bazı olumsuz durumlar nedeniyle önemli gelişmeler kaydedememiştir'' dedi.
Milletvekili Sarı, şunları kaydetti: ''Hükümetimiz, programında öncelikli bir sektör olarak yer verdiği tarımı bir bütün olarak değerlendirmekte ve sorunların çözümünde kısa sürede önemli gelişmeler sağlama gayreti içindedir. Bu çerçevede, tarımsal yapıyı hızla iyileştirerek güçlendirmeyi, doğal kaynaklarımızı sürekliliğini sağlayarak korumayı ve geliştirmeyi, tarımsal verimliliği artırmayı ve hayvancılık sektörünü tekrar canlandırmayı hedefliyoruz.
Çiftçilerimizin de gayret ve desteğiyle gelecek yıllarda tarımda özlenen gelişmelerin gerçekleşerek Nizip ve yöresine de yansıyacağı inancını taşıyorum." dedi.




Devamı İçin Tıklayınız...