Nizip Ticaret Odası (NTO) sponsorluğunda ve ev sahipliğinde, İlce Milli Eğitim Mudurluğu işbirliği duzenlenen Ortaokullar arası bilgi yarışmalarının finali yapıldı.

Finalde yarışan Ozel Ada Ortaokulu Birinci, İslim Marufoğlu Ortaokulu İkinci, İslim Sayın Ortaokulu Şehit Muhammet Oğuz Kılınc Ortaokulu ise dorduncu oldu.

Yarışma sonucunda birinci olan Ozel Ada Ortaokulu nun yarışmacı oğrencilerine tam altın, ikinci olan İslim Marufoğlu Ortaokulu nun oğrencilerine yarım altın, ucuncu olan İslim Sayın Ortaokulu nun oğrencilerine ceyrek altın, dorduncu olan Şehit Muhammet Oğuz Kılınc Ortaokulu nun ise oğrencilerine ceyrek altın ve ayrıca yarışmacı okulların mudurlerine de hediye verildi.

Yarışmanın sonunda tum oğrencileri tebrik eden Nizip Ticaret Odası Yonetim Kurulu Başkanı Mehmet Ozyurt Odamız sponsorluğunda, İlce Milli Eğitim Mudurluğu işbirliği ile duzenlediğimiz Ortaokullar arası Bilgi Yarışması na 14 yıldır sponsor olmanın onur ve sevincini yaşamaktayız. dedi.

Bu yarışmalarda amac birlikte başarmak, takım ruhu sinerjisi oluşturmak, aynı hedef ve amac icin caba sarf etmek ve en onemlisi ben değil biz olmayı oğrencilerimize benimsetmek olduğunu vurgulayan NTO Başkanı Ozyurt sozlerini şu şekilde surdurdu: Sevgili oğrenciler Gunumuzde tum bilgilere bir tıkla erişebilmekteyiz. Bilgiyi bulmak, almak, analiz etmek ve kullanma becerisine sahip olabilmek icin "bilgi okuryazarlığınızı geliştirmeniz ve yaşam boyu oğrenmeyi surdurmeniz gerekmektedir. Başarılı bireyler olabilmek icin ders kitaplarınızın dışında surekli okumalı ve zamanı doğru kullanmalısınız. Romalı duşunur, devlet adamı, Seneca; "Mutluluk başarıya, başarı ise zamanı değerlendirmeye bağlıdır." sozleriyle planlı calışma ile zamanın etkili kullanmanın onemini vurgulamaktadır. Ortaokul aslında sizlerin hayatı icin bir başlangıc noktası hangi liseyi ve hangi universiteyi okuyacağınıza hayatınızı nasıl şekillendireceğinize karar vereceğiniz bir donemdesiniz. Geleceğimizin teminatı sevgili oğrenciler; barışın, sevginin, aydınlık yarınlarımızın guvencesi olduğunuzu unutmayın. Başarı tesaduf değildir, cok calışarak hayallerinize ve hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Değerli oğretmenlerimizin de gunumuz toplumlarının ihtiyac duyduğu ozelliklere sahip, sorgulayıcı ve cozumleyici duşunme becerilerini geliştirmiş bireyler yetiştirmeleri buyuk onem arz etmektedir. Bu sene bu bir koy okulumuzun da finalde olması bizleri ayrıca mutlu etmiştir. Her sene soylediğim gibi tekrar belirtmek istiyorum. Bu yarışmada dereceye giremeyen okullarımız uzulmesinler. Bu maratonda gelecek yıllarda dereceye girdiklerini, bayrağı devralarak odul aldıklarını hep birlikte gormeyi diliyoruz. Bu yarışmanın gercekleştirilmesinde emeği gecen tum okullarımıza, oğrencilerimizin ailelerine, Değerli Milli Eğitim Mudurumuze ve Oğretmenlerimize, Calışanlarına ve oğrenci arkadaşlarımıza teşekkur eder, başarılarının devamını diliyor, sevgi ve saygıyla selamlıyorum. İfadelerini kullandı.

Milli Eğitim Muduru Cengiz Gundeş ise: Nizip Ticaret Odası gerek bilgi yarışmalarında gerekse eğitime verdiği buyuk destekler bu yılda devam etmektedir. Nizip Ticaret Odası ve Nizip İlce Milli Eğitim Mudurluğu yaklaşık yirmi yıldır işbirliği yapmaktadır. Bizlere her konuda desteklerini esirgemeyen Nizip Ticaret Odası yonetim kurulu ve meclis uyelerine cok teşekkur ediyorum. dedi.

Yapılan Torene, Gaziantep Vali Yardımcısı Dr. Adil Nas, İlce Jandarma Komutanı Resul Cot, İlce Emniyet Muduru Mustafa Yaman, İlce Milli Eğitim Muduru Cengiz Gundeş, MHP İlce Başkanı Yahya Yılmaz, Nizip Ticaret Odası Meclis Başkanı Mustafa Doktoroğlu, Nizip Ticaret Odası Yonetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Polat, Nizip Ticaret Odası Yonetim Kurulu Uyesi Osman Alpaslan, M.Ali Karabacak, Nizip Ticaret Odası Meclis Uyeleri Hasan Kaya, Huseyin Yaprak, Mehmet Yiğit, okul mudurleri cok sayıda oğrenci ve veli de katıldı.