Universite sanayi işbirliği kapsamında Nizip Ticaret Odası tarafından Nizip Meslek Yuksekokulu gıda bolumu oğrencilerinin uygulamaları yerinde gormesi amacıyla bu hafta da NTO Yonetim Kurulu Başkanı Mehmet Ozyurt un Belkıs Yağ firması ziyaret edildi.

Universite oğrencilerine aycicek yağının uretim aşamalarını anlatan Belkıs Yağ Genel Mudur Yardımcısı Alev Ozpolat, aycicek yağının fabrikada işlenişi hakkında oğrencilere teknik bilgiler vererek Belkıs Yağ ın uretim ve paketleme bolumlerini gezdirdi.

Ayrıca Belkıs Yağ Gıda Muhendisi Ali Yalvac ise laboratuar ortamında aycicek yağının analizini uygulamalı olarak yaparak oğrencilerden gelen teknik soruları cevapladı.

Nizip Ticaret Odası ile işbirliklerini surdurduklerini soyleyen Nizip Meslek Yuksek Okulu Oğretim Gorevlisi Veliddin Ciftci ise, Bu işbirlikleri sayesinde genclerimiz universite cağında sanayi ile daha fazla ic ice olabilmelerini sağlamayı amaclıyoruz. Oğrencilerin okuldaki derslerinin gercek hayattaki uygulamalarını goruyor, teori ile pratiği bir araya getirerek bilgilerini pekiştiriyor. Bu gezilerimiz, gerek firma sahipleri, gerekse oğrencilerimiz tarafından cok benimsendi. Yapılan uretimlerin aşamaları hakkında bilgi alan oğrenciler, işyeri sahiplerine ceşitli sorular sorarak gercek hayatta işlerin nasıl yapıldığını yerinde gorerek bilgilerini pekiştiriyorlar. Bu gibi faaliyetlerde bizlerden desteğini esirgemeyen Nizip Ticaret Odası na, bizleri firmasında ağırlayan NTO Yonetim Kurulu Başkanı Mehmet Ozyurt a ve calışanlarına cok teşekkur ederim. dedi.

Ay cekirdeğinin, aycicek yağına donuşumunu ve paketleme aşamalarını ayrıntılı olarak yerinde gozlemleyen oğrenciler ise duzenlenen faaliyetten memnun kaldıklarını bu gibi calışmaların surekli duzenlenmesini vurgulayarak organizasyonu duzenleyen Oğretim Gorevlisi Veliddin Ciftci ve Nizip Ticaret Odası na teşekkur ettiler.