14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı; "Hekimler, her türlü güçlüğe rağmen sağlık sorunlarının dev sancılarını yüreklerinde hisseder ve yılmadan yollarına devam ederler. Zamanın insana hizmet zamanı olduğunu bilir ve biz buna hep hazırız derler. Bütün hayatların değerli olduğu düşüncesiyle "her insanın hayatı değerlidir" ilkesine gönülden bağlıdırlar." dedi.
Milletvekili Sarı açıklamasında şunları söyledi. "14 Mart 1827 Sultan Mahmut 'un ilk modern tıp eğitimini başlattığı tarih. Dünya harbi sonrası İstanbul işgal altında, Millet umutsuz. 14 Mart 1919 tıbbiyeli gençler tıp bayramını kutluyorlar ve bugün, Türk hekimlerinin bayramı oluyor. Hekimler, her türlü güçlüğe rağmen sağlık sorunlarının dev sancılarını yüreklerinde hisseder ve yılmadan yollarına devam ederler. Zamanın insana hizmet zamanı olduğunu bilir ve biz buna hep hazırız derler. Bütün hayatların değerli olduğu düşüncesiyle "her insanın hayatı değerlidir" ilkesine gönülden bağlıdırlar.
Son yıllarda Sağlık Bakanımızın önderliğinde, sağlıkta büyük değişim projesi başlamış ve tüm yurt sathında uygulamaya geçilmiştir. Böylece sağlık hizmetlerinde bir zihniyet dönüşümü başlamış ve yıllardır birikmiş ve çözüme ulaştırılmamış pek çok sorun insan odaklı sağlık hizmeti anlayışı ile çözümlenmeye başlanmıştır. Sağlıkta dönüşüm programının merkezine "önce insan" anlayışı yerleştirilmiş, insanımızın hakkı olan sağlık hizmetinin devlet tarafından sağlanan bir lütuf değil, bir hak teslimi olduğunun bilinciyle hareket edilmiştir. Sağlık hizmetlerinin bu noktalara gelmesinde başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanların büyük katkıları olmuştur" dedi. Milletvekili Sarı konuşmalarını, "Bu vesile ile tüm hekimlerimizin Tıp Bayramını kutluyor, sağlıklı mutlu günler diliyorum" diyerek tamamladı.