PROF.DR.MUHİTTİN ŞİMŞEK’TEN ANLAMLI KONFERANS


“NİÇİN GERİ KALDIK VE NASIL KALKINIRIZ?”

http://www.resimload.com/070610/dAZ_01.jpg[/IMG]

Nizip Eğitim Birsen. sendikasınca düzenlenen “ Niçin Geri Kaldık ve Nasıl Kalkınırız?” konulu konferansa Nizipliler yoğun bir ilgi gösterdi.Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Şimşek;”Bu kara tablolara bakıp ümitsizliğe kapılmayınız.Zira istikbal inkılabatları içinde en gür sada sizin sadanız olacaktır” dedi.


27/02/2007 Salı günü saat:19:30 da başlanan konferansa saatler kala 500 kişilik salonu dolduran Nizipli eğitimciler ve halk ,büyük bir merak ve heyecanla yerlerini aldılar.Muhittin Hoca’yı ayakta alkışlayan kalabalık,Nizipli bir akademisyen ve ilim adamını dinleme zevkini tattılar.


İstiklal marşımızın okunması ile başlanan programda Eğitim-Birsen.şube temsilcisi Ahmet Çiçek açılış konuşması yaptı.Konuşmasında;Muhittin Hoca gibi değerlerin kolay yetişmediğini ve bunca yoğun programına rağmen bu daveti kabul etmesinden dolayı kendisine teşekkür etti ve kürsüye davet etti.


Konferansa donanımlı gelen Prof.Şimşek,bilgisayar destekli anlatımı ve görsel sunumları ile izleyenleri mestetti.Konuşmasına Nizipli olarak kendi şehrinde ilk defa bir konferans vermenin hem heyecan,hem de hazzını duyduğunu vurgulayarak başlayan Şimşek, onlarca karşılaştırmalı tablolarla ülkemizin ekonomik ve eğitim panoramasını net bir şekilde gösterdi.Bu tabloları değerlendiren Şimşek,Türkiyemiz bunca doğal kaynaklara,jeopolitik önemine ve genç insan kaynaklarına rağmen, neden kalkınma verilerinde hep son sıralarda? Diye can alıcı soruyu yöneltti.


Bu noktada Prof.Şimşek 1930’lu yıllardan başlayarak,adım adım,ülkemizin sanayi hamlelerini,uçak,lokomotif ve diğer makine yatırımlarını örnekleriyle anlattı.Tabii bu yatırımların nasıl akamete uğratıldığını,Avrupalı güçlerce nasıl engellendiğini de acı bir hatırlatma ile açıkladı.Yeşilköy’de 1937 de kurulan teyyare fabrikası olayını,uçuş okulunu,Etimesgut’ta 1947 de kurulan ,ama daha sonra –ne yazık ki-pulluk fabrikasına dönüştürülen uçak fabrikasını,1960’lı yıllarda Eskişehir’de,büyük emek ve fedakarlıkla yapılan “Devrim “ otomobilinin hazin öykülerini anlattı,gösterdi.Bu yüksek ve kalkınmamız için kıymetli olayların neden sonlandırıldığını da seyircilerle paylaşan Şimşek,”her biri dünyaca önemli bir kalkınma projesi olan bu hamleleri toprağa gömenler,indi ilahide elbette hesap vereceklerdir.”Dedi.


Konferansın İkinci kısmında,görsel sunumlar eşliğinde “Nasıl kalkınırız?” sorusuna seyircileri de katarak çözüm yolları gösteren Şimşek,” kesinlikle ümitsizlik olmamalıdır.Zira;İstikbal inkılabatları içerisinde en gür sada sizin sadanız olacaktır” .Ülkemizin nüfusunun yarısının genç olduğunu,iyi yetişmiş beyinlerin olduğunu ve gerekli altyapı ve finansman desteği olması halinde ileri ülkeleri çok kısa bir zamanda yakalamak hayal değil.Japonya 2.dünya savaşının onca tahribatına rağmen 20 yılda ABD’yi sollama başarısı göstermiştir.”dedi.


Dinimizde insanın var olan kabiliyetlerini kullanmasının farz olduğunu, tembelliğin, miskinliğin haram olduğunu da hatırlatan Şimşek,son olarak şunu söyledi;”Her şeyimiz var,hiçbir mazeretimiz yok.Eksik olan tek şey;çalışmak,çok çalışmak.”


Programı adeta bir ders rahatlığı içinde tamamlayan Muhittin Hoca,zaman zaman -tanık insanların da olması hasebiyle- ,isimleri ile hitap edip sorular sorması ortama ayrı bir renk ve samimiyet kattı. Konferans bitiminde hemşehrileri ile hasret gideren Prof.Şimşek,halkın bu derece ilgi göstermesinden memnun kaldığını ve fırsatı bulduğunda tekrar evine (Nizip) gelmekten büyük mutluluk duyacağını ifade etti.Gecenin sonunda Eğitim-Birsen Muhittin Hoca’ya bir sürpriz yaparak,babasının elinden bir plaket takdim etti.Baba-oğulun bu anlamlı buluşması dakikalarca alkışlandı.

--------------------------------------------------------------------------------

Okunma: 92
Oy/Yorum: Rating:10 Votes:4 (Rating Scale: 1 = worst, 10 = best)
Tarih: 02.03.2007
Yazar/kaynak: Ahmet BOZKURT
Yazar iletişim: n/a
Gönderen: ahmetbozkurt
Yorum: 4 Yorumlar | Oyla ve yorum ekle
Comments:
--------------------------------------------------------------------------------
Yorumlayan: musaeken tarih 02.03.2007
hakikaten çok güzel bir konferans oldu.Muhittin hocanın akademik derinliğinin altında mütevazi ve insan kişiliğini görebildik aynı zamanda.Böyle depğerlere Nizipimiz mutlaka sahip çıkmalıdır.Teşekkürler ahmetbozkurt.

--------------------------------------------------------------------------------
Yorumlayan: cengizkrbck tarih 05.03.2007
Değerli hocamızı hemşehrileryile nuluşturanların emeğine sağlık. Keşke biz de orada olabilseydik.
Ahmet bey anlatımın için teşekkürler çok hoş bi şekilde anlatmışsınız..

--------------------------------------------------------------------------------
Yorumlayan: zübeyr tarih 05.03.2007
Sayın Hocamıza engin bilgi ve tecrübekerini bizimle paylaştığı için teşekkür ediyoruz.Tabii ki Eğitim Bir Sen’ e de..

--------------------------------------------------------------------------------
Yorumlayan: mustafabilici tarih 10.03.2007
program çok güzeldi salon doluydu ama bana göre 100 bin nüfusa göre katılım çok azdı...