1. F. yeni hazırlık hocasıdır. 2005 yılının mezunudur. Memleketi Manisa. Dünyanın en harika babasına hasreti her gün yaşadığı, şebnem düşmüş gözlerinden anlaşılır. Nazik, güzelliklerin estiği bir aileden geldiği bellidir. Gönlü kimse de değildir. Ya da ben öyle bilirim. Pekte önemi yoktur.

Dün habersiz dersime girdi. Benim tuhaf ders işleyişime şahit olmuştur. Öyle çaplı bir adam değilim. Duam insanların güzel zanlarını boşa çıkartmasın.

Biraz daha yaşlı olsam onu kızım gibi seviyorum diyeceğim ama o benim meslektaşım. Kardeşim gibi. Gelecekteki Mina'yı onlarda buluyorum.

2.C-8yeni sınıfımdır. Geçen yıl da C-8 idi. Yine dört öğrenci var ortalığı karıştıran. Ahmet - Ömer - Bilal ve Yasin. Yurtta kalırlar; yurt şamatalarını sınıfa taşıma gücünü bulurlar. Geçen yıl çözümde geç kalmıştım. Esra ve Gülistan uyardı. Güzel ... Kalpler fazla kırılmasın demiştim. Ama olmayacak. C-7 de daha güzel ders işleniyor nedense.. Kendi muhasebemi, davranışımı şekillendirme zamanı geldi.

3.MY bilenler bilmiştir. Sekiz yıldır çalışırız. Bugün merdiven başı muhabbet ettik. Geçen karşılıklı muhabbetimiz çok olmuştur. Aynı toprağın çocukları olduğumuzdan ortak noktalarda mutlaka olmuştur. Benim aksine çocukları yetişkindir. Bu yıl oğlu C'in eğitim ile başı dertte. Ç. Öğretmen Lisesine gider. Gönülleri F. Koleji'nde kalmıştır. Anne baba yüreği bu, yirmi beş kilometrelik gurbettedir çocukları; dayanamazlar. İftarlar sahurlar boğazlardan geçmiyordur. Tıpkı ben on altı yaşında gurbete düştüğüm zamanların gecelerinde babamın ağladığı gibi, Cengiz'in annesi de gözyaşı döker. Cengiz'in geldiği Cumartesi ve Pazar mide bayramıdır.

4.H. Bey tanımazsınız. İçimizde iki yıllık hocadır. İki defa talihsiz evlilik yapmıştır. Cömerttir, girişken, hoş sohbettir. Şimdilerde annesiyle yaşar. Erkek fıtratıdır yalnız yaşayamaz. Onu her görmemde "Hocam, bir gelişme var mı?” diye soramadan edemem. Anlar. Ona bir türlü Leyla bulunmaz. Olmadığından muzdariptir. Ne de olsa iki defa ayrılmıştır. Uzun uzadıya anlatır. Damgalanmıştır bir defa. M. Kemal Öke onun hem hocası hem de arkadaşıdır.

5.S. A’nın hikaye çoktur. Onunla muhabbetimiz parçalı bulutlu olmuştur. Frekans meselesi. Hazırlıkta epeyce görevi olmuştur. En uzun S. Bey'in yardımcılığını yapmıştır. Yüzlerce maddelik hazırlık meselelerinden 100 tane seçilmiş ve nasıl olduysa 93 tanesi yapılmıştır. Yazışmaların üstadıdır. Yaptığı işi iyi pazarlar. İki sene önce hanımından ayrılmış olduğunu dün duydum. Şaşırmadım. Zaten eşiyle fırtınalı bir evlilikleri vardı. Birileri var mıdır? Ona sormalı. Mazide yaşanılmış her şeyi bu satır kabul etmeyebilir. Bunu burada bırakmak en doğrusu. Bazı şeyler var ki söylenmiyor..

6.Mina'm hastadır. Ramazana ayı içinde iki defa doktora gittik. Medi-Life'da bir bayan doktor iyice muayene etti de içimiz rahatladı. Kulağında sıkıntı var. Mina'nın asil duruşu hastalığında da devam ediyor. Eski neşesinin yerinde hüzünlü, mahsun duruşu var. Bu şehir, bu iftarlar, ve bazen de kalktığın sahurlar sensiz sevilmez.

7.Mümin de hastadır. Ramazan'nın ilk gecesi ve sahur vakti hastahaneye yollandık. Boğazında sıkıntı var. Uzun soluklu cümlelerini kurmakta zorlanmaktadır. Emin ile kavgaları devam etmekte. Birlikte oldukları sürece mutlaka bir vukuat kopmakta. Emin Mümin'de olan bir eşyayı mutlaka almak istemektedir. Verilmesi itiş kalkış devam eder.

"Sen benim neyimsin? " sorusuna cevap her zaman için "Aşkımsın" olur. Ama hafif ya da sert kızmalara da ki ortada ciddi bir durum değilse, "Baba bana neden kızdın?" Çoğu zaman cevap veremem

8.Emin'nin de kulak meselesi vardır. Önce pratisyen hekim, verdiği ilaçlar. Sonra kontrol. Bir şey yokmuş. Ertesi gün tekrar ağrı başlar. Gecenin bir yarısıdır. Sahur yaklaşmaktadır. Pratisyen hekim yoktur. Çocuk doktoruna havale eder. Sağlık memuru da mevzuya hakim değildir. Büyükçekmece'ye gideriz. Kulak yine kızarıktır. Yine antibiyotik başlarız. Onun en büyük derdi haliyle ilgidir. İlk aşkım olması bir şey ifade etmez. ilgi odağı olmak istemesi normaldir. Mümin ve Mina’dan fırsat kalmıyor. İşin doğrusu hiç birsine adam gibi davranamıyoruz.

Benim gibi rüya adamı olduğu açıktır. Hemen hemen her gece bağırarak uyanır

8.S. alabildiğine yoğundur. Anlatılmaz yaşanır. Gerisi detaydır. Biri altı, biri iki, ve biri de yedi aylık çocuk sahibi olanlar onu anlar. Tekrarın ifadesi ile gerisi hikaye. Hangi gününün hangi kısmından kesitler sunsam da hayatını anlatmaz.

9.N'nin oğlu F. E. Fen Lisesi'ne devam eder. Aşık olmuştur. Telefon muhabbetinden anlarım.










Kaynak...