Sana hak veriyorum. Eðer aþk bakýþlarda baþlamýþ olsaydý Þehrazat Onur’a çoktaaan aþýk olurdu. Kadýn aynen inek gibi bakýyor...))
alýntý:
"quote" Zuhal demiþki:
Edited by - Nizipli_subutay on 2/22/2007 11:55:48 AM
Sana hak veriyorum. Eðer aþk bakýþlarda baþlamýþ olsaydý Þehrazat Onur’a çoktaaan aþýk olurdu. Kadýn aynen inek gibi bakýyor...))
alýntý:
"quote" Zuhal demiþki:
Edited by - Nizipli_subutay on 2/22/2007 11:55:48 AM
bireysel emekli, sadece üye...
http://www.kisiselbasari.com/upload/kalem.jpg[/IMG] Hiç kurþunkalemle aramýzda benzerlikler olabileceðini düþündünüz mü?"Nasýl?" dediðinizi duyar gibiyim. Ýþte açýklamasý: *Kurþunkalem gibiyiz, hatalarýmýz düzeltilebilirse de izlerini tümüyle yok edemeyiz. Geçmiþi deðiþtiremeyiz ama düzeltme yoluna gidebiliriz.Hiç kurþunkalemle aramýzda benzerlikler olabileceðini düþündünüz mü?.
"Nasýl?" dediðinizi duyar gibiyim. Ýþte açýklamasý:.
*Kurþunkalem gibiyiz, hatalarýmýz düzeltilebilirse de izlerini tümüyle yok edemeyiz. Geçmiþi deðiþtiremeyiz ama düzeltme yoluna gidebiliriz..
*Kurþunkalem gibiyiz, acýlarýmýz bizim kalem açacaýmýzdýr. Yaþadýðýmýz zorluklar kiþiliðimizin biçimlenmesine yardýmcý olurlar..
*Kurþunkalem gibiyiz, birisinin elimizden tutmasýna izin verirsek çok þey yapabiliriz..
*Kurþunkalem gibiyiz, her fýrsatta izimizi býrakabiliriz. Yaþamda var oluþ nedenimiz budur, izimizi býrakmak. Belki küçük bir yolda, belki birlikte olduðumuz insanlarda, belki yetiþtirdiðimiz insanlarda, ama kesinlikle arkamýzda iz býrakmaya çabalamalýyýz..
*Kurþunkalem gibiyiz, içimizde ne olduðu önemlidir. Anlayýþ ya da hoþgörüsüzlük, sevgi ya da þiddet, barýþ ya da huzursuzluk, nezaket ya da benmerkezcilik, umut ya da umutsuzluk, yüreklilik ya da korku, önemli olan içimizde ne olduðudur..
Þimdi yazý yazmak için elinize bir kurþunkalem aldýðýnýzda, bir an için durun ve bu küçük yazý aracýný düþünün. O, bize yaþam hakkýnda kimi önemli dersler öðretmektedir..
Steve Goodier / kisisebasari.
Edited by - alibey2727 on 23.02.2007 21:06:04
alýbey çok haklý sýn elýne saglýk
Aþký Ya Yaþarsýn Yada Yazarsýn...
Diyen Þair Sonra da
Ne Yaza Bildik... Ne de Yaþayabildik...
Demiþ...
SaRýma LaRciverRt Ol...
Her okuduðumda bana ümit aþýlayan, sonunda yüzümde hüzünle mutluluk arasý bir tebessüm oluþturan anonim olduðunu bildiðim mýsralarý sizlerle paylaþmak istiyorum. Ýster hüzünlü, ister mutlu ama mutlaka yüzünüzde bir tebessüm olmasý adýna...
Fikrinizde ümidin ve yüzünüzde tebessümün eksik olmamasý temennisyle...
.
Hani ince bir hüzün duyarsýn kimi zaman…
Þarkýlar daha bir dokunaklýdýr.
Ve sanýrsýn ki hiç kimse yok elinden tutan.
Oysa her sözün her hüznün ardýnda ümitler gizlidir.
Bulutlarýn ardýndaki güneþler gibi,
Yaðmur sonrasý çýkan gökkuþaðý gibi,
Ve unutma sevgi gibi,dostluk gibi,aþk gibi.
Eðer bir gün yalnýzlýklar duyarsan,
Ýnceden yaþlar süzülürse yanaðýna,
Ve unutuldugunu sanýp bir sýzý baþlarsa yüreðinde,
O zaman gökyüzüne bak.
Bulutlarýn ardýndaki güneþe,
Çalýlarýn ardýndaki çiçeðe.
Býrak pencerelerinden yaðmur dolsun içeriye…
Ve aç avuçlarýný…
Sana uður böceðimi gönderiyorum,
Avucuna konsun diye….
Malesef oyleyiz iþte...........
Ýnsanlar Ýçin En Güzel Hediye Hiç Masrafý Olmayan
Ama Degeri Çok Olan Ufacýk Bir Gülümsemedir...
abý býr ustteký supermýs ya ve bakýslar çok anlamlý bakýyor acaba neden?
Diyen Þair Sonra da
Demiþ...
SaRýma LaRciverRt Ol...
Ben gözlerinde korkusuzluðu görüyorum...
Sevdiðim insan herþey karþý böyle olmalý !!!
Örfüne ve adetine baðlý bir Anadolu kýzý.......
<p align="justify" Gökyüzünde bir bulut olayým
Yaðmur olup yeryüzüne yaðayým.
Gönül bahçende bir gül olayým
Sen görmeden ben açayým.
Kýrlarda lale, sümbül olayým
Etrafýna kokularým saçaðým.
Özgürce uçan bir kuþ olayým
Gelip pencerene konayým.
Sana aþk þarkýlarý okuyayým
Býrak da hiç susmayayým.
Kalbimin kapýsýný sana açayým
Gönül bahçemden sevgi saçayým.
Ben bu aþkta hep olayým
Gönül bahçene ulaþayým.
Senden uzaklarda olmayayým
Kalbinin baþ köþesinde olayým..
Diyen Þair Sonra da
Demiþ...
SaRýma LaRciverRt Ol...
Gözlerin gözlerin gözlerin,
ister hapisaneme, ister hastaneme gel,
gözlerin gözlerin gözlerin hep güneþte,
þu Mayýs ayý sonlarýnda öyledir iþte
Antalya tarafýnda ekinler seher vakti.
Gözlerin gözlerin gözlerin,
kaç defa karþýmda aðladýlar
çýrýlçýplak kaldý gözlerin
altý aylýk çocuk gözleri gibi kocaman ve çýrýlçýplak,
.
Diyen Þair Sonra da
Demiþ...
SaRýma LaRciverRt Ol...
-= bU a$K 0LmaZ 0LamAzZz =-
<p align="justify" SiiR ..by didEm..
..bu a$k olmaz olamazZz..
gözlerine bakinca icim sizlar sana bakinca icim yanar ellerini titsam kalbim durur seninle konusam dilimi yutmus gibi olurum..
seni izlerken yüzüm güler senin bakisin beni deli divane eder hep yanimda ol bu bana yeter..
ama yoksun cünkü seni ilgilendirmiyorum baskasi var galiba hayatinda ama napalim kader gülmedi bana üzülmicem diyorum kendi kendime ama ne fayda..?!?
bosver beni umrunda deyilim zaten sen gitiginde kalbim paramparca oldu zaten..bir kere kirmistin bu yarali kalbimi ama seni affetim..sevmistim cünkü seni..sana olan askimi duvarlara yazdim..ismin hic düsmedi dilimden..sana olan askimi itiraf ettim seni cok seviyorum demistim sende ***** gibi BENIMI demistin..
o an anlamistim herseyi..beni sevmiyorsun belliydi
canim bitanem bunlar palavra..bana söyledigin yalanlarda..herseyi bosveriyordun beni dinlemiyordun ama hep seni dinlememi istiyordun bende ***** gibi dinliyordum..A$KIN gözü kör derler ama..sende bunu bosver zaten hepsi palavra..bunlarin hepsini bosver diyosun ama olmaz bitanem bunu bilmiyorsun..unutsak bile ne fayda is isten gectikten sonra..aramizdaki yasfarkini unutmiyalim bu cünkü ilk sorun..!!
bazen sen gelirsin aklima ne güzel a$k yasardik derim varya..ama sonra hersey aklima gelir..beni sevmedigini unutmus gibi olurum..kendi kendime diyom..yasiklar olsun bana cünkü sana deyerinden daha cok deyer verdigim icin..sana ne kadar a$ik oldugumu bilemesin ama senin bana olan askini ben bilirim..
HIC YOK..!!
benim sana olan askima ne güzel derim..
senin bana olan askina sadece HA..... LENN derim..
artik abimsin nafile bu saaten sonra edilen emeye..ama bunu bil senden koptugum gün hayatimdan bir parcayi alip gittin..
A$KIMI..!!
ama hayat devam ediyor sen olsanda olmasanda far etmez artik cünkü kalbim paramparca..ALDIN A$KIMI GITTIN..
ELVEDA diyom artik ne diyeyim baska..
CANIMA HATIRA..unutulanlar unutanlari asla unutmaz bitanem..
bu siiri seni unutugum anlamina gelmez hala kalbimdesin ve seni seviyorum ben senin gibi bir kalemde silip atamam ama olsun be bitanem benim bi sevdigim söz var =kAdEr UtAnSiN=.
Diyen Þair Sonra da
Demiþ...
SaRýma LaRciverRt Ol...
Alev Damlalarý
<p align="justify" Bendim, gidiþine böyle üzülen...
Hasrete dolanan elim ne yapsýn?
Alev damlalarý olup süzülen,
Dinmeyen gözyaþý selim ne yapsýn?
Kimse yanmadý böyle severek.
Özlemin zindaný, bize ne gerek,
Ayrýlýk olmasýn, gitme diyerek:
Yalvaran yakaran dilim ne yapsýn.
Güneþ’in akýþý uf’ka ererken,
Nereden ne zaman gelecek derken,
Yolunu gözleyip seni beklerken;
Elimde kuruyan gülüm ne yapsýn?
Þu kalp baþkasýný benimsedi mi,
Adýndan baþka isim dedi mi,
Ölene dek seni istemedi mi,
Olmaza düþen emelim ne yapsýn?
Þýðmýyor hasretim taþar setinden,
Uzaða düþmüþüm sezgi yetinden,
Umutsuz kalbimin His Demeti’nden:
Yüreðimden kopan telim ne yapsýn?.
Diyen Þair Sonra da
Demiþ...
SaRýma LaRciverRt Ol...
Uzun yillar once Cinde Li-Li adli bir kiz evlenir ve ayni evde kocasi ve kaynanasi ile birlikte yasamaya baslar..
Lakin kisa bir sure sonra kayinvaldesi ile gecinilmenin cok zor oldugunu anlar..
Ikisininde kisiligi tamamen farklidir buda onlarin sik sik kavga edip tartismalarina yol acar..
Bu cin geleneklerine gore hos bir davranis degildir ve cevrenin oldukca tepkisini alir..
Birkac ay sonra bitmez tukenmez gelin kaynana kavgalarindan ev onun ve annesi ile karisi arasinda kalan esi icinde cehennem haline gelmistir..
Artik birseyler yapmak gerektigine inanan genckiz dogru babasinin eski bir arkadasi olan baharatciya kosar ve derdini anlatir..
Yasli adam ona bitkilerden yaptigi bir ekstre hazirlar ve bunu 3 ay boyunca hergun azar azar kaynanasi icin yaptigi yemeklerin icine koymasini soyler..
Zehir az az verilecek , boylece onu gelininin oldurdugu belli olmayacaktir..
Yasli adam genc kiza kimsenin ve esinin suphelenmemesi icin kaynanasina cok iyi davranmasini ona en guzel yemekleri yapmasini soyler..
Sevinc icinde eve donen Li-Li yasli adamin dediklerini aynen uygular ..
Hergun en guzel yemekleri yapiyor..
Kaynanasinin tabagina azar azar zehiri damlatiyordu..
Kimseler suphelenmesin diyede ona cok iyi davraniyordu..
Bir sure sonra kayinvaldeside cok degismisti ve ona kendi kizi gibi davraniyordu..
Evde artik baris ruzgarlari esiyordu..
Genc kiz kendisini agir bir yuk altinda hissetti Yaptiklarindan pisman bir vaziyette baharatci dukkaninin yolunu tuttu ve yasli adama su ana kadar kaynanasina verdigi zehirleri onun kanindan temizleyecek bir iksir icin yalvardi, Yasli kadinin olmesini artik istemiyordu..
Yasli adam yasli gozlerle karsisinda konusup duran Li-Li ye bakti ve kahkahalarla gulmeye basladi Sevgili Li-Li dedi , sana verdiklerim sadece vitaminlerdi..
Olsa olsa kayinvaldeni sadece daha da guclendirdin hepsi bundan ibaret..
Gercek zehir ise senin beyninde olandi..
Sen ona iyi davrandikca oda dagildi ve yerini sevgiye birakti boylece siz gercek bir ana kiz oldunuz " dedi....
Kissadan Hisse: Eski bir Cin atasozu soyle der ; Gul veren elde gul kokusu kalir. .
Sevilen insan sevgisini insanlara veren insandir ..
Sevilen insan sevgisini insanlara veren insandir .
güzel olmuþ müslüm abi
BENÝ HEP KAVGALARIMDAN BÝLDÝLER... YARIM BIRAKTIGIM OKUL ,
BÝR BÝR TEMBEHLEYEN ANAM, SEVDÝGÝM KIZ, SEVGÝDÝMÝ BÝLMEYEN KIZ.
tþkler coþkun abi...