kesinlikle bu vakitten sonra olmayacak birþey boþa hayal kurmayýn þimdiye kadar nerdeydiniz
SENÝ UNUTMAK ÝÇÝN HERGÜN HATIRLIYORUM...
KÖPEKLER ÝSTEDÝ DÝYE ATLAR ÖLMEZ...
Bende Nizip Lisesi Mezunuyum, Nizipe geldiðim zamanlar okulun önünden geçerkeneski günleri anýmsayýpda duygulanmamak elde deðil ,Okulumuzun tarihi ve isminin ölümsüzleþmesi için iyeniden eski ismininverilmesi gerekmektedir.
"at ölür meydan kalýr yiðit ölür adý kalýr."
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (09.08.07 Saat 11:23 ) deðiþtirilmiþtir.
arkadaþlar,biz çare olsun diye yazmakla beraber,içimizdeki merkez sevdasýný yansýtýyoruz.tabi ki yetkililerin iþlerine kalmýþ.biz söyleyelim,onlar gerekeni görsün isterlerse de yapsýnlar diye..
Nizipte tek bir kiþi bile Nizip lisesinin arada yokolduguna sevinmemiþtir.
Konu kubiturk tarafýndan (19.08.07 Saat 12:41 ) deðiþtirilmiþtir. Sebep: güncelleme
<a href="https://www.nizip.com/showthread.php?t=447">Nizip Lisesinin Adi Geri Verilsin !</a>
Aklým baþýmda diyen bütün Nizip halkýna soruyorum.Yüzlerce yýllýk bir ilçenin kendi ismi ile özdeþleþmiþ bir okulunun adý nasýl degiþtirilebilir? Oldubittiye getirilebilecek iþmidir? NÝZÝP LÝSESÝNDEN mezun olan binlerce insana saygýsýzlýk degilmidir?90 MEZUNU OLARAK okulumunu buþekilde gördügümde içim burkuldu.yüregim sýzladý.Nizip lisesimezunuyum demekten onur duydugum okulumunisminin iadesini tüm Nizip lisesi mezunlarýadýnayötecilerimden talep ediyorum.90 mat mezunlarýnýda bu siteye bekliyorum.
’’TARÝHÝ ZÝHÝNLERDEN KAZIMAK ’’BUNA NEDERLER ARKADAÞLAR?? .
Ben bir Nizip Lisesi mezunu olarak Nizip Lisesi’nin isminin tekrar verilmesini istiyorum.Okan’lar gerçek Nizipli ise Nizip Lisesinin ismini tekrar verirler.Nizip Lisesi tarihi þanýna yakýþan eski ismiyle eðitimine devam etmelidir..
2005 yýlýnda üniversiteyi bitirmiþ Antep’e geliyordum, yolda tanlþtýðlm çiçeði burnunda polis bir arkadaþ Nizipli olduðunu ve Nizip Lisesi mezunu olduðunu söylemiþti. Merak etmiþtim þu Nizip Lisesi’ni. Kader ayný yýl beni Nizip’te bir liseye öðretmen olarak gönderdi. Nerdeydi bu Nizip Lisesi ya? Okulumuza Mili Eðitim’den gelen hiçbir resmi evrakta adýgeçmiyordu ki!Arkadaþ mezun olduðu okulu doðru mu söylemiþtiacaba?Karizmayý çizdirmemek için kimseye de sormadým. Ancak 3 ay kadar sonra Nizip Lisesi çlklþlý emekli öðretmen, bi dolmuþ þoföründen öðrendim adýnýn Türkan Ömer Okan Lisesi olarak deðiþtirildiðini. Heyt be ne kadar da doluydu bu konuda "Sildiler hocam sildiler! Bir þehrin tarihini sildiler." diyordu. Ne derin, ne içten bir haykýrýþtý Ya Rabbi! Ne kadar etkilendiðimi anlatamam. Yetiþtirdiðin öðretmenleri emekli edecek kadar yaþa sonra adýn bile anýlmasýn... Nizip’te herkes herhangi bi adres tarifinde hep Nizip Lisesi diyecek kadar Nizip Lise’lidir, iþte bunun için bu olaya kadar bir çok adres tarifinehep Fransýz kaldým.Bu olaydan sonra bende hakiki Nizipli oldum.Çünkü artýk Nizip’e malolmuþ Nizip Lisesi’nin yerini biliyordum.
Her ne kadar baþarý açýsýndan rakibim olsalar da bir þehrin markasýnýn kazýnmasýna karþýyým.Çünkü bu ülkede en revaçta en köklü liseler þehrin adýyla anýlan liselerdir. Adýnla anýlan okulun varsa markasýndýr. Umarým sesinizi duyurursunuz. Hiçbir þey için geç deðildir.
"Ýhtimal ki Paþam derya tutuþa!".
ne yazýk ki mezun olduðumuz okulun adý þimdi yok...
kimbilir belki sesimizi duyurabilirsek okulumuz eski adýný geri alabilir...
kim bilir belki yarýn belki yarýndan da yakýn...
Selamlar ben 1970-71 yýlý NÝZÝP LÝSESÝ Mezunuyum lisemin isminin deðiþmesi beni çok üzdü inþallah enkýsa zamanda lisemiz ismine kavuþur.Sayýn BEKÝR OKAN ’da bu konudaherhalde anlayýþ gösterir.Yardýmcý olur.
lise diplomam Nizip lisesi menþeyliydi.yýlda bir kaç defa önunden geçmek zorunda oldugum lisemin önünden geçerken isminin degiþmiþ olmasý gerçekten insana acý veriyor.þu an okudugum lisemin olmayýþýný kim nasýl açýklar bilemiyorum ama Nizip’e ve Nizipliye yakiþmadýgýný düþünüyorum..
Nizip Lisesinin adýný ve yerini deðiþtirmenin hiçbir mantýðý yoktur.
Eski yeri eðitime uygun deðilse neden Ticaret lisesi buraya taþýndý?
Adý kötümüy dü ki Türkan-ömer-hüseyin-leman(!) okan yaptýnýz.
Okanlar özel üniversite bile kurdular; Nizibe yeni bir lise yaptýrabilirlerdi. ve lisemize dokunmadan tüm sülalelerinin isimlerini sýrayla verebilirlerdi.
Neyse bizi söyletenleri kýnýyorum.
arkadaþlar Ismini Ve Yerini Deðiþtirseler Bile Ben 1984-85 Nizip Lisesi Mezunuyum Ve öylede Kalacaðim.ismi Deðiþtirseler Bile Içimizdeki Nizip Lisesini Deðiþtiremezler.ben Yine De Orayi Nizip Lisesi Olarak Bileceðim..
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (09.08.07 Saat 11:23 ) deðiþtirilmiþtir.
Mal kaybeden, bir þey kaybetmistir, onurunu kaybeden birçok þey kaybetmiþtir.
Fakat cesaretini kaybeden her þeyini kaybetmistir.