Ben þahsen çok etkilendim. Senin kalabalýk kuþ fotoðrafýndan çok iyiydi. En azýndan güzel bir kadraj, netlik, emek ve alýnteri var fotoðrafta. Bir mana var ve hiç oynama yok fotoðrafta.
Yarýþma ulusal veya ödüllü deðildi, tepki göstereceðini biliyordum ama bu kadarýný beklemiyordum. Faydasý varsa yeter. Bir etkinlik yapalým dedik, demediðin lafý býrakmadýn. Düzenleyenlere güvenmiyorsan katýlmazsýn arkadaþým.
Biz orada beþ kiþiydik, çýkarýlmasýna beþ kiþinin onay verdiði fotoðraflar çýkarýldý.
Kalanlar arasýnda herkes dört fotoðraf söyledi ve kaðýda yazdýk.
En çok oy alana göre sýralama oluþturduk.
Senin kuþ fotoðrafýna gelince, öncelikle öyle noise uygulamýþsýn ki, fotoðrafta netlik kalmamýþ. Kadraj desen zaten yoktu. Kalabalýk bir kuþ grubunun içerisinde fotoðraf boðulmuþtu. Keza Taþbaþ fotoðrafýnda da öyle bir oynamýþtýn ki oda resimden öteye gidemiyordu.
Bence fotoðraflar arasýnda Fatih beyin mükemmel bir karesi vardý. Netlik, Kadraj, renkler, altýn noktalar, mana, geçmiþe özlem ve O an ...
![]()
Fakat kendisi böyle bir etkinliðe katkýda bulunmak ve Nizip'de fotoðrafý sevdirmek manasýna beni kýrmayýp jüri oldu, deðerli zamanýný Ýbrahim Þimþek'le beraber ayýrarak bizlere yardýmcý oldu. Bunu yaparkende benim az önce bahsettiðim fotoðraf kendisine ait olduðu için çekmek zorunda kaldý. O böyle bir özveriyi gösterdiði halde senin günlerdir bu konuyu tenkit etmen üzücü. Kaldý ki 3. fotoðrafda seninki. Yani yanlý bir karar olsaydý ki kimse buna ternezzül etmez, senin fotoðraflarýnýn hiçbirinin dereceye girmemesi lazýmdý. Fakat dereceye girdiðine göre art niyet yoktur. Amma illa benimki birinci olacak dersen orada durmalýsýn. Daha ciddi bir yarýþma açacaðým merak etme. Konularý belli, ödülleri belli, jürileri de dýþardan gelecek. Tabi iþtahým kalmadý ayrý konu
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Admin abi gerçekten Fatih Abiyi çok seviyorum. Mükemmel bir insan. Keþke söyleseydiniz PS müdahalesi olmayan fotoðrafý getirseydim. Keþke kategori "O an" olmasaydý. Benim elimde binlerce fotoðraf var. Ama abi sende beni eleþtiriyorsun anlamýyorum ki herkes gibi sende bana suç atýyorsun. Valla kötü bir maksatým yok. Ben birþey demiyorum ki fotoðraflar çok güzel ama o an kategorisine girecek nitelikte deðil. Ben sadece bunu anlatmaya çalýþtým![]()
Abi bir daha düzenlerseniz sitede anket yaparýz fotoðraflarý Nizip.com üyeleri seçer![]()
Konu Thalep tarafýndan (26.05.07 Saat 11:49 ) deðiþtirilmiþtir.
Bu fotoðraftamý kadraj yok. Bu fotoðrafta mý anlam yok. Nizip'te bu kadar güvercini bir araya getirip çeksinler bu iþi býrakýrým. Nizip'te o an budur. Bu fotoðrafa bakan kendi kendine sorar "Yahu Nizip'te güvercin de mi varmýþ" diye. Bu fotoðrafta bayraðýmýz var, 80 yaþýnda amcanýn hayata tutunmasý var. Bu fotoðrafta hayvan sevgisi var. Bu fotoðrafta güzellik var, özgürlük var, görsellik var. Sizin yok dediðiniz kadraj var benceAma valla amacým tamamen sinerji kýzmayýn bana... Sayglar...
fotoðrafýn photshopsuz halini bulup ekliyorum.... Saygýlar....
Neyse benim için konu kapandý.
Daha heyecanlý bir yarýþma için teknik altyapý hazýr. Birkaç sponsor bulup en güzel kareleri çekmek için sizleri teþvik edeceðim. Selamlar
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Ýbocan sen bana saygýsýz mý demek istiyorsun! Arkadaþým lütfen sözlerini iyi ve dikkatli seç. Emekten bahsediyorsun. Ne emek var dijital bir makine ile çekip internete atmýþsýn. Ona bakarsan ben www.Nizip.com a yüzlerce fotoðraf attým. Bu emeðe kim ne diyecek. Lütfen... Sizin bana "Kendini beðenmiþ, dik baþlý, saygýsýz, emeðe saygý göstermeyen" gibi sözleriniz sizce ne kadar saygý seviyesinde.... Kusura bakmayýn ama güneþ balçýkla sývanmaz..... Size verilecek en büyük ceza www.Nizip.com a hergün harika fotoðraflar ekleyerek ziyaretçilerin beðenisini toplamak. Bakalým bu mu emek o mu emek... Saygýlar....
Ýþte baþlýktaki mesajlarým neresi yanlýþ!!
"O an" fotoðrafçýlýkta kelime olarak "Bir anlýk, gözün görmekte, görürsede anlamakta zorlanacaðý anlamýna gelmekte." "Abi þöyle bir durda fotoðrafýný çekeyim." yada "Teyze hele þöyle hüzünlü hüzünlü bak ya" diyerek çekilen fotoðraflarda "O an" göremiyorum. "Kuþlarýn efendisi" adlý fotoðrafta buðday tanelerini tane tane havada yakalamýþým, kýsacasý aðzým ile kuþ tutmuþum ama o an kategorisine girmemiþ. Fotoðrafçýlýkta "O an" portre ve hatýra fotoðraflarýndan ayrýlýr. Ben bunu Ýbrahim Þimþek ve Fatih Ýzler'in bildiði kanýsýndaydým. Bir daha ki sefere inþallah rahmetlik nenemin vesikalýk fotoðrafý ile katýlacaðým."
"NÝZÝP'TE ARTIK GÜVERCÝLERÝNDE VAR OLDUÐUNU ANLATAN, GÜVERCÝNLERÝ NÝZÝP'E KAZANDIRABÝLECEK OLAN BU FOTOÐRAF, MAALESEF DERECEYE GÝRMEDÝ. BEN KESÝNLÝKLE 1. OLUR DÝYE HESAP EDÝYORDUM. BASÇEK AYARLARLA DEÐÝL TAMAMEN MANUAL AYARLA. BÝR KAÇ PS MÜDAHALESÝ. AMA SAÐLIK OLSUN."
"
Orhan abi sýk hazýrlanmana gerek yok. Bence sürpriz oyna.Abi o çok beðendiðin fotoðrafý benden istemiþtin. Bu baþlýkta var alabilirsin."
"Gökhan Kardeþim Allah razý olsun. Ama farketmez benim için küçük Nizip için büyük kayýp"
"Bir daha ki sefere inþallah 1. fotoðrafý Nizip.com üyeleri seçecek"
"Ýbocan kardeþim ben çok fotoðraf attým. Zaten yarýþmanýn amacý yarýþmaktan çok Nizip ile ilgili resimlerin sayýsýnýn artmasý ve arþivin geniþlemesiydi. Ben bu gayret içerisindeydim. Nizip'e çok güzel kareler kazandýrdýðýma inanýyorum. Sende mansiyon almýþsýn bunu gördüm tebrik ederim. Benil eleþtirmek istiyorsun sanýrým. Bunu yapmadan önce kendi fotoðrafýn ile benim fotoðraflarýmý karþýlaþtýrmaný tavsiye ederim...."
"Ýbocan Kardeþ "Profesyonel Deðilim" diyorsun bende profesyonel deðilim. Ben bir gazeteciyim. Gördüklerimi çekiyorum. Zaten illa güzel olmasý için 1000 kare çekmek gerekmezki. Ben zaten çok resim attým ve belirttim Kuþlarýn Efendisi ile katýlmak istiyorum diye. Ama Jürimizin hoþuna "Kolay Gelsin Amca" adlý fotoðraf gitmiþ. Ama takma kafana sýkma canýný ne de olsa mansiyon ödülünü almýþsýn..."
"Selam Herkese. Ben sadece topicde görüþlerimi dile getirdim. Tabiki arkadaþlarý tebrik ediyorum. Ama niyese hep beni eleþtiriyorsunuz. Ben bir þey demiyorum ki Portre ve Hatýra fotoðrafýný o an kategorisine koyan sizsiniz. Sonrada Thalep yanlýþ konuþuyorsun diyen sizsiniz. Bence kusura bakmayýn ama fotoðraftan anlamýyorsunuz. Ben sadece tepkimi dile getirdim. Yine tekrarlýyorum ben çok fotoðraf attým siteye. Hemde çok ama zaten yarýþmanýn amacý da bu deðilmiydi. Söyleseydiniz atmazdým .... PS'de renk düzenlemesi yaptým diye 1.ci olamadým bunun da altýný çizeyim.. ."
"Admin abi gerçekten Fatih Abiyi çok seviyorum. Mükemmel bir insan. Keþke söyleseydiniz PS müdahalesi olmayan fotoðrafý getirseydim. Keþke kategori "O an" olmasaydý. Benim elimde binlerce fotoðraf var. Ama abi sende beni eleþtiriyorsun anlamýyorum ki herkes gibi sende bana suç atýyorsun. Valla kötü bir maksatým yok. Ben birþey demiyorum ki fotoðraflar çok güzel ama o an kategorisine girecek nitelikte deðil. Ben sadece bunu anlatmaya çalýþtým![]()
Abi bir daha düzenlerseniz sitede anket yaparýz fotoðraflarý Nizip.com üyeleri seçer"
BU MESAJLARI YAZMA HAKKIM KADAR DOÐAL NE OLABÝLÝR KÝ NERESÝNDE SAYGISIZLIK VAR. BENCE SÝZE YAPTIÐIM SAYGISIZLIK NE BÝLÝYOR MUSUNUZ? KRALIN ÇIPLAK YANÝ FOTOÐRAFLARINIZIN DERECEYÝ HAKETMEDÝÐÝNÝ SÖYLEMEM OLDU...
Konu Thalep tarafýndan (26.05.07 Saat 16:01 ) deðiþtirilmiþtir.
Talip arkadaþ polemiðe gerek yok ki bu konuda .Sen benim resmimi eleþtirmiþsin niyeki tamam o kadar profosyönel bir resim deðil. ben o an a uygun olarak öylesine çekmiþtim.Ýstersen sen ikinci ol önemli deðil.Yani tartýþmaya gerek yok bence.Benim için önemli olan gönüllerin hoþnutluðudur.
Kýsacasý þu ifadeleri size itrak ediyorum.i
Allahü teâlâ, kendini beðenip övünen hiç kimseyi sevmez.) [Lokman18]
Arkadaþýný maðlup etmekle övünen bir cemiyette, kardeþliðin tesisi mümkün olur mu? Övünmek, baþkasýný hakir, aþaðý görmekten ileri gelir. Halbuki hadis-i þerifte buyuruldu ki:
(Din kardeþini hakir görmek, kötülük olarak yeter.) [Müslim]
Hakký kabul edememek kibirdendir. Kibir ise büyük günahtýr. Hadis-i þeriflerde buyuruldu ki:
(Allahü teâlânýn en sevmediði kimse, hakký kabul etmekte inat edendir.) [Buhari]
(Hakký küçük görmek kibirdendir.) [Ý.Gazali]
Herkesin sizden iyi bir þekilde söz etmesini mi istiyorsunuz? Öyleyse kendinizi övmeyin.PASCAL
Allaha emanet olun....
talepciðim sana öneriler getiriyoz hala etrafa laf atýyorsun...
sana sadece kapý arlýðýndan bakýyorum...