Ben Turlu Köyünde öðretmenlik yaptýðým dönemdeokulun ihata duvarý yoktu, þimdi okulun ihata duvarý yapýlmýþ tuvaletleri modern hale getirilmiþ,bir süre Mustafa Nevzat Tuncel Ý.Ö.O. görev yaptým okul çatýsýz, sobalý fiziki yapý dökük , öðrencilerin oturabileceði sýra bile olmayan harebe bir okuldu, Nizip. com ve Nizipmeb internet sayfasýndaki görüntüler sayesinde bu okulun çok modern bir hal aldýðý derslik ve sýralarýn kolej dizaynýgibi olduðunu ve ayrýca 18 derslikli ek bina yapýldýðýný gördüm.Benim öðretmenlik yaptýðým dönemde bir sýnýftaki öðrenci sayýsý 50 idi ,yapýlan ek bina sayesinde sýnýf mevcutlarý 30''a düþer.
Yatýrým proðramlarýný milli eðitim müdürlükleri hazýrlar bakanlýk onaylarsa inþaat baþlar.1996-1999 yýllarýnda Nizip''teöðretmenken o yýllarda Köseler Ý.Ö.O. 80 öðrencisi varken 32 derslikli çok süper bir okul yapýlmýþtý ancak öðrenci yetersizliði nedeniyle okuldaki araç ve derslikler atýl durumdaydý2003 yýlýndan sonraki yapýlan yatýrým proðramlarýna göre Nizip''in hangimahallelerde eksiklik varsa ona göre derslik ve ek bina planlamasý yapýlmýþ.Bu akýllý planlamayla Nizip''te 2 yýla kadar derslik sýkýntýsý kalmayacaktýr.
Demek istediðim bu iþleri þu mu yaptý bu mu yaptý deðil.Bu yatýrým proðramýný kim hazýrladý olmalý.
Nizip çok þanslý ki böyle akýllýca yatýrým proðramý hazýrlayan Milli Eðitim Müdürü var.
Teþekkürler Müdür Bey............
Edited by - Varol on 12 ?ub 2006 09:11:46