Baþak arkadaþýmýz daha önce peçiçle ilgili konu açmýþtý.
http://www.nizip.com/showthread.php?t=5719
Baþak arkadaþýmýz daha önce peçiçle ilgili konu açmýþtý.
http://www.nizip.com/showthread.php?t=5719
Yüzde yüz TÜRK olduðun gün cihan senindir
Hüseyin Nihal ATSIZ
Müslüm Ammi,
Bak gördün mü ? bu iþe PEÇÝÇ le baþlamanýn ne kadar iyi olacaðý belli oldu.
Peçiç nedir diye soruyor cindo ? Cindo buradan öyle beleþ beleþ tarif olmaz kurban geleceksin katýlacaksýn ve Müslüm amminin lahmacunlarýndan yiyeceksin bir yandan da PEÇÝÇ nedir nasýl oynanýr öðrenip sonraki nesillere anlatacaksýn, hadi bekliyik yorum.
Saðlýcakla![]()
makin
Müslüm seninle bir tavla atacaktýk
Konu döndü dolaþtý nereye geldi ?
Tavla,peçiç,lahmacun,hemde söörmeli !!!
Bütün Nizip'i ayaða kaldýrmaya ne gerek vardý ki![]()
çok tþk ederim ben diyarbakýradým ama aranýzda olmanýzý isterdim helal size bu duygulanýzda
ANLADIÐIM KADARIYLA PEÇÝÇÝN NE OLDUÐUNU BÝR ÇOÐUMUZ BÝLMÝYORUZ, BENDE BAÞAK KARDEÞÝMÝZÝN AFFINA SIÐINIP KENDÝ KONUSUNDAN ALINTI YAPARAK YENÝDEN ANLATIYORUM.
![]()
![]()
peçiç karþýlýklý iki gurup halinde oynandýðý gibi , birer kiþi ilede oynanabilir, atýlan taþlarýn ters düz gelmeleriyle oluþan sayýlar kadar taþlarýmýzý oynayarak kendi önümüzdeki odaya toplamamýz gerekiyor, sayýlar 12 - 25 - 8 - 6 - 4- 3- 2 gibidir. Her grubun dört taþý olacak ve 6 adet deniz boncuðu olacaktýr, bu boncuklarda özeldir.
Konu müslüm akpek tarafýndan (02.05.10 Saat 12:25 ) deðiþtirilmiþtir.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Ayrýca Gökhan kardeþimizin peçiç taþýyla ilgili anlatýmýný da buraya taþýdým,
PEÇÝÇ TAÞI (COWRIE)
Bu doðal deniz ürünü taþý oyun boncuðu, yele taþý, dikim taþý, cowrie taþý olarak vs. yerlerde kullanýlmaktadýr.
Hint Okyanusu'ndan, Güneydoðu Asya ve Batý Afrika sahillerinden çýkmaktadýr.
Eski zamanlarda Peçiç taþlarý bugünkü dolar gibi çok deðerliydi. Aslýnda halen dünyanýn bazý bölgelerinde, Batý Afrika'da(özellikle Nijerya'da) para yerine, Orta Asya'da elbise dikiþ yerine tutturucu olarak, insan saçlarýnda örgü içine, atlarýn yelelerinde, kuyruklarýnda, eyer ve üzengilerde, kýlýç kalkan gibi savaþ aletlerinde, halen süs eþyasý olarak Orta Asya'da, Batý Afrika'da ve Ortadoðu'da çeþitli oyunlarda taþ olarak kullanýlmaktadýr.
![]()
Her ne kadar Peçiç taþlarý Güney Asya ve Afrika kýtasýnýn bir sembolü ise de eski Çin'de para olarak kullanýldýðýný eski resimlerden ve üzerindeki çince para yazýsýndan anlaþýlmaktadýr. Sayýlabilir ilk metal para ve bozuk paradýr. Çin'de bronz veya bakýrdan Peçiç taþlarý da yapýlmýþtýr.
Peçiç taþlarýyla ilgili birçok hikaye vardýr ki büyüklerinize alçak gönüllülüðü, küçüklere saygýlý olmayý öðretir. Peçiç taþý bugün dahi insanlara nitelik ve güç kazandýrdýðý gibi uður getirmektedir.
![]()
Degerli hemserim Muslum bey;
tavla ile ilgili mesajinizi aldim.Cok cok memnun oldum.sag olun var olun hernekadar tavladan anlamasamda o guzelim agcekent bahcelerinde bulunmak isterdim.Cocuklugumu tekrar bana hatirlatiniz.tesekur edrim.ancak sonucta siz sampiyon olacaginiza gore elbet birgun sizi bir yerde yakalarim.Bu ayin on iksinde allah nasip ederse amarikaya gidiyorum daha onceden haberim olydi bileti ona gore ayarlardim.Mutlaka gelirdim sizin bu gayretli ve birlestirici yakinlastirici,bulusturucu,guzel ortamlar yaraticisi boyle bir kardesimizi cidden candan kutluyorum.Eger zamaniniz olur da benim fotokiritikteki fotograflarima soyle bir goz atarsaniz cok memnun olurum.arzularinizi beklerim.Iyi gunler dilerim.allaha ismarladik hosca kalin.Boyle guzel haberleri herzaman bekliyoeum.
http://www.fotokritik.com/kullanici/...y_42/portfolyo
Durdu söðüt tarazfýndan gönderilen mail.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
ÝLGÝNÝZE TEÞEKKÜR EDERÝM O TARÝHDE BURSADAN GELMEMÝZ ZOR AMA YÝNEDE KISMET ÞÝMDÝDEN SÝZLERE BAÞARILAR DÝLERÝM.
Mahmut söðüt tarafýndan gönderilen mail.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Müslüm ammi,
Benim aklýma bir þey geldi, bu peçiç ve tavla turnuvasýnýn hediyesi Lahmacun hem de söürmelisinden ama bir de ceza koymamýz lazým, niye mi ? Taman yorum oyun oynarken cýllýyan falan olur, illede peçiç de bu mutlak olur, hakem de bulmamýz lazým dee mi ? Cýllýyana ceza bulmamýz lazým .
Saðlýcakla
makin
Durdu kardeþim'e iltifatlarý için çok teþekkür ederim, saðolsun var olsun, inþallah bir yerde karþýlaþýrýz , Amerikadan döndüðünüzde sizin için bir etkinlik düzenleriz, Ançeket'in doðal güzelliklerini herkes görsün.
Mahmut Söðüt Kardeþim, inþallah bir sonrakinde görüþürüz.