-Göynüne (gönlüne) gön yamanmýþ...
merhabalar celloyu bilirim afedersiniz eseginide her tarafi suslu aynalarla bezenmisti tellalik yapardi ALLAH rahmet etsin
-Fýkarenin (fukaranýn, fakirin) köynende (köyneðinde, gömleðinde) altýn durmaz...
ya bizim buralarýn konusmasý cok hos kepir tosbasý gibi örnek
iðne kýyyýk, birbirine uyyuk: birbirine yakýlan her hangi iki þey için söylenir.
bireysel emekli, sadece üye...
Taþtan yumuþagýna eyvallah: Ne bulursa yiyip karnýný doyuran insan
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
-Aða durur, azab durmaz: Bir iþin yapýlmasýný üst kiþi izin verir ama altýndaki problem çýkarýrsa kullanýlýr.
-Baba oðluna bir bað baðýþlamýþ oðlan bir salkým üzüm vermemiþ.
-Kadir Bey'in gaz tenekesi: hurda araçlar için kullanýlýr.
(devamý gelecek...)
Allah sizi törede (çoðalta)
Kadaný alam (derdin bana geçsin)
Ýslam'ý kurtarmayý býrakýn, Ýslam'la kurtulmaya bakýn.
müslüm akpek'in, talip öner'in, Mustafa Kanal'ýn, baþak'ýn, çoþkun'un, M altay'ýn, mehmet karakaþ'ýn, busenaz'ýn, þükrü çiftçi'nin, Türkbeyi'nin, nizipli_mehmet'in, admin'in, Ramazan Tarhan'ýn, acun27'nin, akýn zeybek'in, vedatakkas'ýn tespit ve duyarlýlýklarý ve de ''kepir tosbasý'' için nizipli01'e, inne kýyyýk birbirine uyuk için subutay'a, taþtan yumuþana yok demez için fsoyarýk'a ve ''töreyesice'' için Kasým Böler'e (ve tabii ki önceki attýklarý da dahil) teþekkür eder, sevgi ve saygýlarýmý sunar, ha biraz daha gayret, derim.
Allem eder, Gullem eder, halleder...
1.Öyle Eder, Böyle Eder, Bir Caresine bakar.
2.Öyle yada böyle haLLeder...
Dayan be gönlüm!.
Bîçâre deðilsin, Yaradan sana yâr..
Kimsesiz deðilsin, yanýnda "Kimsesizler kimse...si" var!
Biliyorum, Sýðmazsýn hiç bir yere, dünya sana dar!
Ama dayan gönlüm! Dayan ki her gecenin mutlaka bir sabahý var...
Gelini;
-görüm göreneçe,
-kaynana geleneçe,
-kayýnbaba öleneçe severmiþ.
Altý küften beþ ola, dolu sahanin boþ ola: Sen olsan da olur olmasan da anlamýnda bir deyim.
Abdal elin yoksa abdal dilinde mi yok? (Kimisi abdal yerine bonkör de diyor).
kayýnvalidem itfaiyeye lütfiye,frütöze firdevs diyo:ama bu olmaz demi![]()
Arabanýn tamponu eðri, düzeltmek lazým.
Açýklamasý : Orhan halince bir araba alýr ama millet yakasýna yapýþýr ve bir davet sözü almak için, arabanýn þurasý eðri burasý eðri derler. maksat kendilerine tatlý daveti çýkarmaktýr. Orhan baklavayý, helvaya baðlasada kurtulamaz.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254