geçmiþ olsun.. bence formda saglýkla ilgilide bi köþe olsa hos olmazmý sizceinsanlarýn birbirleriyle fikir alýsverinde bulunabilecegi ve birbirlerine soru sorup cevaplayacagý sekide saglýk adý altýnda bi alanda olsa formda gayet güzel olur
)
geçmiþ olsun.. bence formda saglýkla ilgilide bi köþe olsa hos olmazmý sizceinsanlarýn birbirleriyle fikir alýsverinde bulunabilecegi ve birbirlerine soru sorup cevaplayacagý sekide saglýk adý altýnda bi alanda olsa formda gayet güzel olur
)
Gözlerimdeki yansýman Senden öte bir Sen, Sana verecegim o can Benden öte bir Ben...
Bu arada arkadaþlar Dikkat edin tansiyon hastalarýna iyi gelmez. Tansiyonu yükseltiyor...
Müslüm abiye karnýný aðrýtacak
ilaçlar verin.
Yemin Billah etsin
Bir daha
her yazýya muhalif olmayacaðým diyene kadar.
Osman Demir Istanbul
geçen hafta nizipe geldigimde bir kutu meyan tozu aldým ama daha içmeye baþlamadm![]()
sen bana ýþýk ver yeter bende filiz çok
Valla ramazan bayramýnda kýsa bir Nizip gezimiz oldu, uzun çarþýdan aldým yarým kilo tiftiklenmiþ þekliyle, arada evde yapýyorum. çok güzel mübarek, sanki þifa kaynaðý.
MEYAN KÖKÜ
Latince ismi : Glycyrrhize glabra![]()
Yöresel adlarý :Biyam, Boyam, Piyam, Tatlýkök
Drog adý :Liquirrhitae radix / kök
Toplama/kurutma :Sonbahar sonuna doðru kökler sökülür, yýkanarak iyice temizlenir, genellikle kabuðu soyulur ve güneþte kurutulur. Daha sonra ince kýyýlýr ve hava almayan kaplarda saklanýr.
Bileþim: Glycyrrhizin(þekerden 50 kere daha tatlý), steroller ve çok sayýda flavon(Liquiritin, liquiritigenin vs).
Etkileri: Balgam söktürücü, mukoza koruyucu, antiseptik, böbreküstü bezlerini etkileyici, kramp çözücü, müshil.
Kullaným alanlarý: Meyan kökü, iç salgý sistemini (endokrin sistem) etkileyebilen bitkiler sýnýfýna dahildir. Bitkinin içerdiði glikozitler, yapýlarýna göre, bedenin doðal steroit hormonlarýna benzerlik gösterirler. Ýç salgý sistemi bölümünde bu maddenin iþlevlerine deðinmiþtik. Meyan kökünün böbreküstü bezi problemlerine, örneðin Addison hastalýðýna(bir böbreküstü bezi yetmezliði) karþý görülen olumlu etkisi, onun bu konudaki etkinliðinin belirgin bir kanýtý olarak kabul edilir.
Meyan kökü ayrýca, tüm öksürüklere ve bronþiyal hastalýklara karþý da baþarýyla kullanýlabilir. Týp tarafýndan mide ülseri tedavisinde kullanýldýðý gibi, geleneksel týpta da meyan kökü, mide mukoza iltihabýna ve mide ülserine ve kabýzlýða karþý kullanýlýr. Ayrýca, kramp çözücü etkisi de unutulmamalýdýr.
Kullaným biçimleri: Bir çay kaþýðý ince kýyýlmýþ meyan kökü, bir bardak soðuk suya eklenir, hafif ýsýda kaynama derecesine kadar ýsýtýlýr, üstü kapalý olarak 10-15 dakika hafif ýsýda kaynatýlýr ve süzülür. Yemeklerden sonra 1 bardak olmak üzere, günde 2-3 bardak taze demlenmiþ çay içilir.
Uyarý: Önerilen dozajlara uymak kaydýyla, tedavi kürleri 4-5 haftayý aþmamalýdýr. Aksi halde, eklemlerde ve yüzde ödemler oluþabilir; dýþkýlanan sodyum miktarý azalýr ve potasyum miktarý artar. Uygulanan tedavi süresince, örneðin muz ve kuru kayýsý gibi potasyum açýsýndan zengin olan besinlerin tüketilmesi doðru olur.
Konu M.KÜÇÜK tarafýndan (29.12.08 Saat 15:20 ) deðiþtirilmiþtir.
sýcak olarakda içildiðini bilmiyordum.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Ben geçen geldiðimde unutmuþtum bu sefer unutmam inþallah alacaðým.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
ya ben nizipe geldiðimde bir kutu bunun tozundan aldým. ama hala içmedim acaba buda ayný lezzeti veriyormu?
Doðan bozulmasýn sonra bekletme.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
çok kalýrsa bozulurmu abi?
daha 2 ay falan oldu ben getireli.