Gülay tanýnan bir sanatçýdýr ancak Nizip'in tanýmadýðý bir sanatçýdýr![]()
Gülay tanýnan bir sanatçýdýr ancak Nizip'in tanýmadýðý bir sanatçýdýr![]()
Konu bütünlügü açýsýndan Sn.Kemal Cengiz Beyin "Festival mi,Konser mi?" isimli makalesine yazdýðým yorumu buraya da aktarýyorum:
Festivalden önce Belediye Baþkanýmýz Sn.AKDOÐAN'nýn NRT'ye verdigi demeci izledim.Konuþmasýnýn büyük bir bölümü ZEUGMA ile ilgiliydi.Önümüzdeki yýllarda Nizip'in Zeugma ile ilgili çok büyük hamleler yapacaðýný ve bu degeri mutlaka Nizip'e mal edecekleri yönünde gayret sarfedeceklerini belirttiler.Oldukça sevindirici bir yaklaþým.Ancak uygulamada bunlarý görmek daha da sevindirici olacaktýr.Mesela Zeugma ile ilgili Festival kapsamýnda uluslar arasý bir sempozyum düzenlenebilir.Bunla ilgili arkeolog ve tarihçiler degiþik Üniversite ve entelektüellerin katýlýmý ile ses getirebilecek bir sempozyumun hazýrlýklarýna þimdiden baþlanabilir.Yabancý basýnýn da bu tür etkinliklere büyük ilgi duyduklarýný hep görüyoruz.Bu iþin öncülügünü Nizip Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesi birlikte yapabilirler.Hatta sempozyum Zeugma kazý alanýnda oluþturulabilecek portatif bir çadýr salonda da yapýlabilir.Ýþin þenlik kýsmý ve diger etkinlikler stadyumda halka açýk yapýlabilir.Burada Kemal beyin eleþtirileri oldukça faydalý olacaktýr.Sanýrým bu eleþtirilere katýlmayan yok gibi..Bir sonraki festival sonunda bu tür eleþtiri yerine haftalarca gündende kalabilecek konuþmacýlarýn açýklamalarý gündeme otursun diliyorum..
Ramazan TARHAN/Astronom/HARÝTA MÜHENDÝSÝHayatý Kolaylaþtýrýr
www.tarhanharita.net
bu sene anladýmki nizip festivalinde nizipliler oynamak istiyor bunun için benim fikrim yýldýz tilbe olmadý Michael Jackson
1- Mehteran takýmý. Gündüz þehir içinde tur gecede marþlarla geçmiþi yadetme
2- Semazenler. Tasavvuf müziði eþliðinde gönül ferahlýðý
3- Urfa Sýra Geceleri
4- Ugur Iþýlak veya Orhan Hakalmaz.
Çoþkun kardeþime aynen katýlýyorum. Bence süper
hadi hadi hadi parçasýnýn hatrýna FATÝH ÜREK![]()
Onur Akin... Arap þükrü De Olabilir...
eleþtirmek için deðil deðiþtirmek için var olalým...
Vurun abalýya......
Bugün öðlen Ntv'nin "Günün Ýçinden" adlý programýnda Zeugma'dan yeni çýkarýlan eserle ilgili haber vardý.Hatta Kutalmýþ Bey de canlý yayýna telefonla baðlandý ve önemli bilgiler verdi.. Görünce çok heyecanlandým açýkçasý.Fýrat,fýstýk aðaçlarý ve Zeugma.. Muhteþem bir görüntüydü.Gerçekten Zeugma memleketimiz için çok büyük bir kazanýmdýr.. Rabbim açýk hava müzesinin yapýldýðý günleri de görmeyi bizlere nasip etsin..
ibrahim tatlises veya mahsun kirmizigul gibi buyuk sanatcilar gelsinki reklam olsun nizip acisinda ugur isilak mis musa eroglumus kim takar
[YOUTUBE]http://youtube.com/watch?v=1R_KbTKjt_M[/YOUTUBE]
bundan baþkasý olamaz bence festivalde, parotti yanýnda halt yemiþ
iÝBRAHÝM TATLISESE DEGÝL PAVAROTTÝYE RAKÝP ÇIKMIÞ.....................???????
allah sesine zevallih vermesin....![]()
amin aminnnnnnnnn![]()
sezen aksu veya candan erçetin ama gelirlermi kiiii nede olsa tarz olarak tüm kesime hitap ediyorlar.