Ýþlerine gelmemesi için sebep yok saðol görüþün çok güzel ama imalý sözlere gerek yok
ve bu sorunu da alnýnýn aký ile aþaçaðýna inanýyorum ben..
saygýlar..
Görüþlerinizi bekliyoruz .Son sürat devam..
Ýþlerine gelmemesi için sebep yok saðol görüþün çok güzel ama imalý sözlere gerek yok
ve bu sorunu da alnýnýn aký ile aþaçaðýna inanýyorum ben..
saygýlar..
Görüþlerinizi bekliyoruz .Son sürat devam..
Ýþimize gelmezmiþ arkadaþ öyle diyor. Biz bu kafayla hiç bir þey yapamayýz. Bu sorun 25 yýldýr var. Demekki 25 yýldýr kimsenin iþine gelmemiþ. Bazý þeyler burdan yazýlmýyor. Yüzyüze gelseydik,konuþacak çok þey var.
Ben kimim..?
HER IRK IRKIM OLMUÞ…HER RENK RENGÝM, HER DÝL DÝLÝM OLMUÞ…IRKÇILIÐIN GÝREMEDÝÐÝ YÜREÐÝMDEN SOR BENÝ..KÝM OLDUÐUMU MERAK EDÝYORSAN KAFKAS KARTALI ÞEYH ÞAMÝLDEN,
KUDÜS FATÝHÝ SELAHADDÝN EYYÜBÝDEN SOR BENÝ..
orhancelik27@windowslive.com
Kayacý Vadisi doktorun yeri adýyla anýlýyor burasý.Mersinin güzide yerlerinden limolu çayý üzerinde
burasý galiba gerçetende Nizip çayýna benziyor iyi tesbit..
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (09.08.07 Saat 07:42 ) deðiþtirilmiþtir.
evet haklýsýn orhan kardeþ 25 yýldýr var bu sorun ama her önüne gelen siyasetçi burayý temizleyeceðini söyledi ama 25 yýl oldu halen temizlenmedi inþallah bu saatten sonra sayýn belediye baþkanýmýz konunun üssesinden gelir saygýlarýmla.
new zelland
New zelland "yetkililerin iþine gelmez" demiþ, bu mesaja bende katýlmýyorum. Lütfen butür taciz edici mesajlar kullanmayalým.
Nizipdeki bir yetkilinin, yetki sýnýrlarý bellidir. Ancak mücavir alan içerisinde kalan kýsýmlarýn düzenlenmesini yapabilir.
Þimdi oranýn sorununun çözülebilmesi için;
1- Gaziantep organize sanayinin atýklarýnýn borularla taþýnmasý gerekir, ister çayýn altýndan, isterse farklý bir taraftan olabilir... Ayný hatta Nizip kanalizasyonuda baðlanmalýdýr.
2- Sonrasýnda oðlak deresinden küçükde olsa bir kol Nizip çayýna verilmeli ve tertemiz su akmasý saðlanmalýdýr. Baraj yönetimininisteksizolduðu duyumunu almýþtým.
3- Çayýn iki tarafýndakidörder mtlik yeþil alanlar (temiz sudan sonra) tekrar yeþillendirilmeli, fabrika ve iþyerlerinin iþgalinden kurtarýlmalýdýr.
4- E90daki köprüden, karþýyaka köprüsüne kadar zaten kenar ýslahý yapýlmýþ(5 yýl), iki kenarý betonlaþtýrýlmýþtýr. Bundan sonra Karþýyakadan, Turluyakadar olandere yataðýnýnkenarlarýnýn perdelenmesi yapýlmalýdýr. bunun için ödenek çýkarýlmasý ve ihale edilmesi lazým.
Birazda bu konuda yoðunlaþýrsak sonuç alýrýz sanýyorum
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (09.08.07 Saat 08:29 ) deðiþtirilmiþtir.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Kemal cengizin makalesini buraya aldým bir okuyun..
Bir zamanlar Nizip gerçekten yeþildi.Býrakýnýz kýrsal alanlarýný, Nizip’in yerleþim alaný dahi baðlarla, bahçelerle, bostanlarla; fýstýk ve zeytin aðaçlarýyla içli dýþlý idi.Ýnsanýn içini ferahlatan aromasýyla, bin bir türlü þifalý otlar; sarý benizli osurgan otlarý, göz kamaþtýran altýn tabaklarý, morarmýþ arap taþaklarý, sanki her an ayran olmaya hazýr yoðurt çiçekleri, acur çiçekleri, allý-morlu kardeþ kanlarý, al yanaklý þýkýh, yýlan cýlbaný, ebemkömeci, gavur pancarý, yaban gülleri, çakýr dikenleri, bal çiçekleri ve cacýk ve hardal ve yarpuz… Yani sayýsýz tondaki yeþilliðin içindeki tarifsiz bir renk cümbüþü!... Ve meyve aðaçlarý ve bostanlardaki (Nizip Patlýcaný gibi çoðu hiçbir bölgede yetiþmeyen türden) sebze çeþitleri… Çünkü o zamanlar Nizip Çayý, Fýrat Nehrinin küçük kardeþi gibi þanýna yakýþýr bir akar su idi.
Yukarýda saydýðým tüm bu nimetleri ve güzellikleri tabii ki Nizip Çayý besliyor ve hatta tabir yerinde ise Nizip’in doðasýný tek baþýna organize ediyordu… Nizip Çayý sayesinde bölgemizin doðasý sanki cennetten bir köþeydi; Havamýz temiz,gökyüzümüz ýþýltýlý, pýrýl pýrýl ve gecelerimiz daha çok yýldýzlýydý..
Ya þimdi!..
Nizip Çayýna akar su diyebilir misiniz?
Bahçelerinden ve o bahçelerdeki armut türlerinden, þekerparelerden, hacý kiyalardan, can eriklerinden, urmu dutlarýndan, narlardan vs bahsedebilir misiniz?
Nizip Çayýna girip (derinliði 130 cm ile 2 metre arasýnda deðiþen) Delikli Kayada, Kayalý Gölekte, Potuðun Gölünde, Dolambaçta, Meyhanada ve Kurtdeliðinde yüzebilecek bir kulaçlýk temiz su bulabilir misiniz? Sazan türlerinden kara kuyruk yada havara tutabilir misiniz? Sahi ne oldu o balýklara!... Bizim kuþak, balýk tutabilir miyim kaygýsýný hiç yaþamadý. Üstelik büyüklerimizden de sürekli azar iþitirdik,’ boyunuzu aþan yerlere sakýn girmeyin ,boðulurusunuz ha!’ diye… Bundandýr ki bizim kuþak yüzmeyi Nizip çayýnda deðil de arýklarda (derelerde) öðrendi. Varýn sizler o günlerin arýklarýnýn dahi nasýl birer akar su olduðunu tahmin ediniz!
Sonra ne oldu da Nizip Çayý laðým çukuruna dönüþtü! Ben birkaç kez, on-onbeþ yýl önce bunun gerekçelerini yazdým. SOS üstüne SOS çýðlýklarý attým, saðýr sultanlar duydu ama müsebbip olanlarla onlarý denetlemesi gerekenler bir türlü duymadý; duydularsa da çýkarlarýna dokunduðundan ‘her seferde’ saðýr sultanlarý oynadýlar.
Konuyu tekrar yazmak isterken bir de baktým bizim sitede bu konu ile ilgili Gökhan Dokuyucu biraderimin NÝZÝP ÇAYININ ÇÖZÜMÜ OLMALI yazýsý benim bu yazýmýn özünü teþkil edebileceðini gördüm ve tekrar okunsun diye yazýmýn finaline koydum.
http://<a href=" http://img330.image...lt="" /> </a>
Nizipimizin o güzelim eski antep yolu ve karþýyakaya uðrayan Nizip çayýnýn artýk o antep sanayinin kimyavi atýklarýndan kurtarmanýn zamaný gelmedi mi ??
Her geçen gün ekolojik dengeye darbe vuran o atýk sularýn Nizipe akmasýný engelleyelim..
Anlatýlana göre balýk çýkarmýþ eskiden o sudan ama þimdi suya ELÝ DOKUNAN hasta oluyor...
Bu formu açmamtaki gaye þu þuanda antepte ikditar olan parti akp Nizipte de akp ve Türkiyenin iktidarý da akp
bir þeyler yapacak gücümüz var ee ne duruyoruz bahçelerimiz hep bakýmsýz kalýyor aðaçlarýmýz hep kuruyor bu atýklarýn yüzüne...
Karpuzatan denen bir piknik alanýmýz var yanýndan bu atýk sular akýyor ve bu yere hafta içi ve hafta sonu halkýmýz pikniðe gidiyor ve bu pisliði görüyor....
Bu böyle olmanýn yerine orasý kuþdam köyünü göreniniz varsa ne demek istediðimi anlamýþtýr....Bu kuþdamda Nizip çayý gibi bir yer ama suyu ayna gibi pýrýl pýrýl hiç bir kimyevi madde karýþmýyor...
Niye olmasýn Nizip çayý öyle bir kaç zengimizin cebine daha fazla para girsin diye biz niye zehirlenmeliyiz...
Çözümüne gelince bu fabrikalarýn sahipleri ve antep belediyesi bu akarsuya bir arýtma tesisi yapmalýlar..
Ve ondan sonra Görün yeþil Nizipi görün.....
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (09.08.07 Saat 07:45 ) deðiþtirilmiþtir.
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (09.08.07 Saat 07:45 ) deðiþtirilmiþtir.
Resim boyutlarý çok yüksekdi. Müsadenizle link haline getirdim. Konuya ilginiz için teþekkürler....
0342 5171254
egitim þart
Çevre orman bakanlýðýnýn resmi sitesine Nizip çayýnýn durumunu þikayet ederek belki Çevre saðlýk il müdürlüklerine etki edebiliriz (sanayi tesislerinin arýtmalarýný denetlenmesi ya daolmayanlara yaptýrýlmasý hususunda harekete geçmelerini saðlayabiliriz)
http://www.cevreorman.gov.tr/form3.asp
Þikayet kutusu bu linkte
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (09.08.07 Saat 08:29 ) deðiþtirilmiþtir.
Ýslam'ý kurtarmayý býrakýn, Ýslam'la kurtulmaya bakýn.
Þikayet Ýletme Formu
(Aþaðýdaki formu eksiksiz olarak doldurmalýsýnýz. Aksi takdirde þikayetiniz dikkate alýnmayacaktýr..)
Þikayetiniz;
Gaziantep organize sanayideki fabrikalar tüm atýklarýný, Nizip çayýna boþaltýyorlar. Bu çayda artýk balýk yetiþmiyor, etrafýndaki sebzelik ve meyvelikler bu çaydan alýnan su ile sulanýyor. Maalesef bizlerde bu meyve ve sebzeleri yiyoruz. Gaziantep fabrikalarý doðayý kirletiyor. Tüm pisliklerini Nizip'e ve Hancaðýz baraj gölüne akýtýyorlar. Buna önlem almanýzý arz ediyoruz.
Ben 1..
fakat hata verdi..
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (09.08.07 Saat 07:47 ) deðiþtirilmiþtir.
0342 5171254
Akif abi ayný þey bendede oldu o kadar þey yazdým gönder dedim hop sayfa da hata...
zaten pek kaale alýnacaðýnýda sanmýyorum ama tüm üyeler birlikte þikayet etse belki bir þeyler olur...
(aslýnda mecliste aðýrlýðýmýz olsa bunlara gerek yok ama naparsýn....
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (09.08.07 Saat 07:47 ) deðiþtirilmiþtir.
Mühendishane-i Berri-i Hümayün -:--:- Ýstanbul
Taþtýn yine deli gönül sular gibi çaðlar mýsýn? Akdýn yine kanlý yaþým yollarýmý baðlar mýsýn?
Nidem elim ermez yare bulunmaz derdime çare? Oldum ilimden avare beni bundan eðler misin? (Yunus Emre)
Bence Bir Çözüm Var Kapalý Kanal Sistemiyle Arýtma Sistemine Kadar Götürüle Bilir.
Siyasetçilerimize Arz Ederim...
kalkan
Sayýn Mehmet Akif AKPEK. Konu incelenerek tarafýnýza ve Bakanlýðýmýza bilgi verilmek üzere GAZÝANTEP ÝL ÇEVRE VE ORMAN MÜDÜRLÜÐÜ'ne intikal ettirilmiþtir. Bilgilerinizi ve gereðini rica ederim. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIÐý BASIN VE HALKLA ÝLÝÞKÝLER MÜÞAVÝRLÝÐÝ
BÝLGÝ EDÝNME BÝRÝMÝ
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (09.08.07 Saat 07:21 ) deðiþtirilmiþtir.
0342 5171254
adminim bu yetkililerin konuyla ilgilendiði anlamýnamý geliyor, küçükte olsa bir geliþme ama bakalým sonu ne olacak
Ya Olduðun Gibi Görün...
Ya da Göründüðün Gibi Ol...