Arkadaþlar ,
Geçen Cuma C.tesi ben G.Antep te idim, iþlerimi bir bitirsem de Nizip'e nasýl gitsem de o mozaikleri yerinde görsem hem de M.Akpek admin kardeþimize ve diðerlerine nasýl destek versem diye içim içime sýðmýyordu. Her nasýlsa bir fýrsatýný buldum ve saat 3 gibi iþlerimi bitirdim ver elini Nizip otobandan gittim ki bir þeylere yetiþeyim, Otobandan paramý ödedim çýktým hemen aradým bizim admini, demezmi ki biz kazý alanýndayýz yetkililer var burada görüþme yapýyoruz diye, iþte o zaman anladým neden Nizip'e koþa koþa gittiðimi. Neyse adminle onun iþyerinde buluþmak üzere sözleþtik ama ben iþyerine vardýðýmda hava kararmýþtý yani Akevler' e gidip mozaikleri kazý alanýnda görmeye yetiþemedim bu arada zaten gelen heyette Osmanlý Parkýna geçmiþti adminde orada idi bana oraya gelmemi söyledi bende hemen oraya gittim ve geliþmeleri hem dinledim hem de gördüm, tabii bu arada da Ýstanbul da kar fýrtýnasý uçaklar iniyor kalkmýyor falan akþam da döneceðim kafam da nasýl giderim, gitsem mi kalsam mý, kalsam ne yaparým çünkü Ýstanbul'a pazar günü daha çok kar yaðacak falan filan v.s bu ruh halinde birde mozaikler için söz alýnmýþ sanki ayaklarým yerden kesilmiþ de bulutlardayým gibi, çok sevinçliyim inanýn.
Belediye baþkanýmýz H.Fevzi bey saðolsun eksiðini býrakmýyor hepimizin adýna gereðini yapýyor, tabii ben sohbetin sonuna yetiþmiþ olduðum için sadece özünü aldým, " Mozaiklerin Nizip'te kalmasý için söz verildi " . Ýnþaallah öyle olur.
Amma asýl iþ bundan sonra haa, dikkatli olmak lazým, bu iþi takip eden bizim gibi duyarlý Nizip'liler uyanýk olmalýyýz Belkýs barajýnda yapýlanlarý unutmayýn nasýl zamanýn Bakaný Necmettin Cevheri barajýn adýný deðiþtirtdi ve BÝRECÝK barajý yaptýrdý burada da ayný þeyler karþýmýza çýkabilir, nasýl mý ? Ýlimiz G.Antep 'e bir mozaik ZEUGMA müzesi yapýldý süper ve harika bir müze oldu yakýnda açýldý açýlacak, bakarsýn yetkililer bir anda ( nasýl olur bilinmez) fikir deðiþtirirler ve derlerki ey Nizip halký zaten sizin sesiniz çýkmýyor bunlarýn deðerinden ve ileride sizin çocuklarýnýza neler getireceðinden bi habersiniz ve bu mozaikleri orada korumakta masraflý biz bunlarý söküp Zeugma mozaik müzesine götürüyoruz artýk siz de gelir orada bakarsýnýz derler ve bakmýþsýnýz uçtu uçtu kuþ uçtu Dünya da tek ve yegane olan bizim mozaikler gitmiþ ZEUGMA müzesine onun için dikkat dikkat asýl çaba bundan sonra olacak haa .
Hadi hayýrlýsý.
makin.